02-10-11

September in een babbeltje

In september bleef het natuurlijk niet bij die ene uitstap naar Gent.

Gent 2011 sept (129).jpg

Alhoewel ik het heel druk heb, tracht ik te profiteren van ieder vrij moment.

Op 10 september ging ik de ballonnenstoet zien. ballons.jpgHet was die dag heel warm. Ik zag voor het eerst zo’n grote ballonnen , buiten luchtvaartballonnen dan wel te verstaan. De meeste beelden stripfiguren uit, zoals Felix de kat, Robbedoes, Bollie en Billie, Woody de Woodpecker, Bob de bouwer op de voet gevolgd door Betty Boop! Ze leek wel een boontje voor hem te hebben. Zo dicht liep ze er achter aan.

ballons BB.jpg

Ik stond ietsje op een vervelende plaats waar er elektrische draden gespannen waren en de ballons moesten er gaan liggen om er onder door te komen.

ballons2.jpg

In de stoet liepen er verscheidene fanfares mee. Het was een mooi spektakel. De ballonnenventers maakten van de gelegenheid hun kans om de kinderen te verleiden met hun waar.

Aan het einde van de stoet pakten ze alles netjes in.

ballons fin.jpg

De dag nadien, 11 september had ik afspraak met een vriendin uit Knokke. We verjaren allebei in Januari en dan gaan we samen iets eten of zo. Dit jaar kwam het er, door verscheidene omstandigheden, nog niet van. Dus dat was onze dag. In de stad waren er bezigheden om de aanval van 11 september 2001 in New York te herdenken.

Verenigingen van brandweermannen en politiekorpsen kwamen samen van over heel Europa. Ze werden op de grote Markt in de bloemetjes gezet.

motos.jpg

Het regende dat het goot en veel rondwandelen deden we niet. We gingen wel koffie drinken op een terras. Van onder de beschermende luifel hadden we een leuk uitzicht. Toeristen die hun gids in ganzenpas volgden, gewapend met hun paraplu’s.

regen.jpg

Toen de buien wat ophielden wou ik mijn vriendin trakteren op iets zoets op de Zavel. Ik was echter even het Noorden kwijt en wist aan geen kanten meer waar de Zavel was :-{ Ik moest zelfs de weg vragen. Nu zal ik het nooit meer vergeten!

In de Pain Qutidien hadden ze niets meer. Ze werden zeker verrast door het vele volk dat er die dag in Brussel was voor de herdenking. Dan maar naar een andere zaak. We hebben het ons niet beklaagd.

 Andr..jpg

Een paar dagen nadien gingen we naar een Thai’s restaurant met een Vivabox bon die ik nog voor mijn 65 jaar gekregen had. De ontvangst en het eten waren voortreffelijk. We besloten meteen de volgende avond er nog één te verzilveren. Deze keer was het een tapas bar. Daar zaten we aan een rollende band waar de schoteltjes aan onze neus voorbij reden. Je kon zo kiezen wat je nam. Ieder gerecht had een eigen kleur van schotel. Het was er leuk en ook heel lekker.

In het begin was het wel even wennen met dat draaiend tapijt. Ons hoofd draaide mee met als resultaat dat we bijna van onze stoel gleden. Ik stelde voor niet te hard naar de band te staren maar nu en dan eens door het venster te kijken om ons af te leiden. We hadden pret!

We reden ook nog eens naar Hulst met het gedacht een bakje vis te eten bij die vriendelijke man waarvan ik de vorige keer die klompjes kreeg. We kozen echter een heel slechte dag uit. De Dinsdag staat die man er niet en veel winkels zijn dicht omdat er de dag er vóór markt is en ze ook de Zondag open zijn. Spijtig.

divers septembre 2011 (181).jpg

 

Verleden Zaterdag gingen we naar St. Gillis (Brussel) nog eens bij de Portugees eten. Als dagschotel een Portugese cassoulet met rijst. Om onze vingers af te likken! En we namen er nog een dessert boven op.

divers septembre 2011 (184).jpg

Bracht je al eens een bezoek aan mijn 365 dagen project? Ik hou het al 54 "foto's" uit Stoer

Klik op de banner.

september,uitstap,eten

Commentaren

Tu as bien raison d'en profiter.Est-ce que tu étais avec nous quand nous avons visité Gand et Anvers (si mes souvenirs sont exacts) en voyage scolaire avec l'école communale de Knokke ? Je voulais retourner visiter le château des comtes, mais ça n'en est jamais venu......

Gepost door: myriam van linthout | 02-10-11

Reageren op dit commentaar

Je n'étais jamais la quand il y avais les voyage scolaire. Ou j'étais malade ou ma maman étais malade et nous en colonie.
Par contre j'ai reçu des photo ou vous êtes tous dessus ;-)

Gepost door: Emmy | 02-10-11

Est-ce que tu pourrais m'envoyer ces photos ? Je n'en ai aucune de cette époque-là et ça me ferait fort plaisir de les voir. Merci d'avance.

Gepost door: myriam van linthout | 02-10-11

Reageren op dit commentaar

Et l'autre année, nous sommes allées à Brugge et à Bxl (tjrs si ma mémoire est bonne).Tu n'y étais pas non plus ? C'était en 5ième et en 6ième.Est-ce que tu pourrais m'envoyer ces photos ? Je n'en ai aucune de cette époque-là et ça me ferait vraiment très plaisir de les voir. Merci d'avance.

Gepost door: myriam van linthout | 02-10-11

Reageren op dit commentaar

Je les scane et je te les envoie des que possible

Gepost door: Emmy | 02-10-11

ik wist niet dat er een balonnenparade bestond, kleurrijke optocht is dat, maar Betty Boop kijkt precies toch beetje verschrikt vind ik :-)

wha een rollende band waar alle lekkers op passeert, olala, zo verleidelijk

ik ga regelmatig eens kijken Emmy op je andere blog, je doet dat goed

Gepost door: fotorantje | 02-10-11

Reageren op dit commentaar

Zo'n lopernde band is er hier vaak bij sushi-restaurants..kun je ook kiezen welke sushi's je uitkiest...ben er zelf nog nooit geweest hoor, heb het van horen zeggen. Mij lijkt die Portugese cassoulet van jou veeeeel lekkerder dan sushi! hahahahaha!
Leuk die ballonnenoptocht..kleurrijk spektakel hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 03-10-11

Reageren op dit commentaar

Hier waren het geen sushi's hoor maar Spaanse Tapas!
Voor suhi's zijn wij nog niet klaar :-) dat lijkt mij rauwe vis?
Het Portugese eten is lekker en lijkt soms op echte vlaamse kost.

Gepost door: Emmy | 03-10-11

de ballonnenstoet zal wel de moeite waard geweest zijn met zijn talrijke figuren,jammer dat ik het niet wist,anders zal ik wel komen zien zijn,doen ze dat elk jaar Emmy?
Dat heb ik nog nooit gezien dat er eten aan de lopende band geserveerd word,op de duur draai je wel mee zekers
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 03-10-11

Reageren op dit commentaar

Naar het schijnt is het ieder jaar ballonnenstoet in Brussel. Dit jaar was het de derde keer.
In het begin draaide ons hoofd en we hadden nog niets gedronken, hahaha.
Groetjes.

Gepost door: Emmy | 03-10-11

Zo te zien was september goed gevuld! Die ballonnenstoet lijkt me erg fleurig en origineel .

Ja ik ben ook niet klaar voor die rauwe vis,geef mij maar die cassoulet.En dat dessert lijkt me ook erg lekker.

Ik ga elke dag kijken bij je foto's .Werkelijk de moeite waard Emmy.Volhouden hoor!!

Gepost door: magda | 04-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.