27-07-11

Hoe was het in...

Juli: Deze maand is zo goed als voorbij en we hebben nog geen zomer gezien. Mijn dagelijkse wandeling met Emeron is bijna verleden tijd. Wij laten ons rijden. Grotendeels omdat ik nooit zeker ben om droog thuis te komen en anderzijds omdat hij nu één week op twee alleen 's nachts komt.

Wij zijn in onze vrije tijd nogal eens op restaurant geweest. Zo gingen we op een zondag naar St. Gillis in Brussel bij een Portugees. Wij hebben er ons dik gesmuld en gedronken.

Wij bezochten de Zuid kermis. Het zag er letterlijk en figuurlijk zwart van het volk. Daar deden we ons tegoed aan een Spaans schotel met ham, chorizo, kaas met zwarte peper, olijven en een stuk tortilla. Daarna sardientjes en gamba’s.

Gisteren waren we in Lokeren. Nog een etentje, koffie, wandeling en terug naar huis.

Vandaag bleven we thuis om te rusten. Ik maakte deeg klaar voor pizza’s. dat is voor deze avond.

Het doet goed er eens uit te zijn. Emeron is een druk kind en we hebben geen ogen en handen genoeg om hem bij te houden.

Hij is nu 14 maand en heeft 10 tanden. Gisteren viel hij van zijn fietsje en schaafde zijn gezichtje. Gelukkig was het met zijn ouders. Zijn lip heeft het nu en dan te verduren als hij te vlug wil zijn en struikelt.

Onze buurvrouw waarover ik het had in een vorig postje werd nog eens overvallen. In onze straat nog wel. Twee jongeren trokken haar op de grond en gingen er van door met een banaal gouden kettinkje die ze om de nek had.

Bij een andere vrouw trokken ze haar oorbellen van haar oren. Het is onbegrijpelijk hoe het er hier tegenwoordig aan toe gaat.

Eergisteren reden twee wagens het terras van de café op de hoek plat. De een reed de twee houten palen die de stoep moet beschermen omver, de ander één paal. Die reden ook niet aan 30 of 50 km per uur. Hun wagens waren er ook redelijk aan toe.

Een paar gebruikers kwamen er met de schrik van af. Een werd licht gewond. Het is hier nochtans geen snelweg.

Deze keer tracht ik geen foto's bij te voegen. Ik zet ze er later wel eens op. Hopelijk vinden jullie het de moeite om dit magere, niets beduidende postje te lezen. Alvast vriendelijke groeten aan al wie langs komt.

Commentaren

Het is altijd de moeite Emmy om op je blog te vertoeven en zeker om nieuws van jullie te mogen lezen.
Moest het eens passen, wil je dan eens de naam en het adres v.h portugese restaurantje doorsturen a.u.b ? Het is maar dat we nog eens graag richting Brussel zouden gaan en dit dan zouden combineren met een lekker portugees etentje.
Heb gezegd tegen mijn ouders "als wij niet naar Portugal kunnen gaan dit jaar, halen we Portugal naar ons."
En we doen ons best in de keuken.... morgen staan er gegrilde sardientjes op het menu....

Gepost door: Sabrina | 27-07-11

Reageren op dit commentaar

Maar Emmy toch ,het is altijd fijn om wat nieuws te lezen van je. Je hebt groot gelijk dat je eens tijd maakt voor jullie zelf. Er eens uit zijn doet deugd.Je ziet en hoort dan eens iets anders. Hier is het nu ook een tweetal weken wat rustiger omdat de kinderen op reis zijn met hun ouders. Maar ja het weer wil niet echt mee en als het zo regent blijf ik toch liever thuis. Er is altijd wel iets te doen binnenshuis.
Ik weet nnog altijd niet over er iets gepland is voor de boterhammen in het Park. Maar zo ja dan laat ik het weten .
Het is erg wat er daar rond jullie gebeurt. Je zou wel niet meer durven buitenkomen.

Gepost door: magda | 27-07-11

Reageren op dit commentaar

Emmy, hier is het juist hetzelfde. Het is deze week eventjes rustiger met poppemieke maar ook zij is een druk kindje dat liever loopt dan gaat en soms er dan nog een danspasje of een sprongetje tussen, hophop met die kleine beentjes en dan soms aboem, op de grond soms erg, soms minder erg maar dat is groot worden hé. Lieve groetjes van mij

Gepost door: paulientje | 28-07-11

Reageren op dit commentaar

Emmy, hier is het juist hetzelfde. Het is deze week eventjes rustiger met poppemieke maar ook zij is een druk kindje dat liever loopt dan gaat en soms er dan nog een danspasje of een sprongetje tussen, hophop met die kleine beentjes en dan soms aboem, op de grond soms erg, soms minder erg maar dat is groot worden hé. Lieve groetjes van mij

Gepost door: paulientje | 28-07-11

Reageren op dit commentaar

leuk om wat nieuws van je te lezen
jullie genieten van de vrije dagen en zo hoort het

maar wat een onveilige buurt, wees maar voorzichtig

ja zo'n klein venteke zal wel energie slorpen
die wil nu alles ontdekken hé

Gepost door: fotorantje | 28-07-11

Reageren op dit commentaar

Juist altijd leuk om zo de ditjes en datjes van het dagelijks leven eens te lezen hoor...vooral als het van die léúke ditjes en datjes zijn! Over ellende en verdriet lezen we al genoeg!
Hoe komt het toch dat jullie van die Portugalliefhebbers zijn? niet dat dat onlogisch is want het is een schitterend land met een heeerlijke keuken..maar heeft het een speciale reden? (misschien heb je het al eens geschreven..vergeef me dan mijn vergeetachtigheid hè Emmy..m'n hoofd zit een beetje té vol de laatste tijd!)
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 28-07-11

Reageren op dit commentaar

Dit kwam door een koppel bloggers. Namelijk Rita van "draaimolen" en haar man "caparica". Vijf jaar geleden zaten we samen in de trein naar Brussel. Zij gingen, met een hele groep, van uit Brugge naar het Portugees feest in Brussel. Ik had het toeval een handje geholpen om op dezelfde trein als hen te zitten. En dat toeval deed goed zijn werk. Ze stapten in dezelfde wagon als wij. Wij zaten er al in, van in Knokke.
Wij waren juist terug van een citytrip naar Portugal. Zij waren in de vereniging Vlaanderen-Lusitania. Wij schreven ons daar ook in. Alle liefhebbers die iets met Portugal hebben zijn daar bij. Wij waren gewoon verzot op Portugal.
Wij hebben er een familie echte vrienden gevonden. Waarvan de dochter Sabrina hier een paar berichtjes hoger. Haar papa is Portugees. Ik schreef er al over hoor Mizzd en ik begrijp best wat er tegenwoordig in je hoofd om gaat.

Gepost door: Emmy | 28-07-11

Hey Emmy!
Al dat geweld , mja dat maakt het allemaal niet meer leuk hé! Ik hoop dat het jou niet overkomt!
Blij dat je geniet van de Emeron-vrije dagen! Je ziet dat venteke wel ontzettend graag , maar toch heb je af en toe ook de rust nodig en het alleen zijn met je ventje! blij dat je nog zo met elkaar kan genieten!
liefs
Christa

Gepost door: christa | 31-07-11

Reageren op dit commentaar

OEI Emmy, jij woont toch niet in de farwest, amaai het is toch wel erg als een mens al niet meer op zijn gemak op straat kan lopen. Groetjes

Gepost door: emily | 01-08-11

Reageren op dit commentaar

Tuurlijk is het altijd de moeite om iets van je 'te horen'. Een woelige maand geweest blijkbaar. En geniet maar van Emeron, voor je het weet is hij groot.

Gepost door: Nana | 02-08-11

Reageren op dit commentaar

fijn om nog iets van jou te horen.jij geniet tenvolle van je vrije dagen en zo hoort het ook hé,niet aan je hart laten komen hé.maar wat een onveilige buurt is het daar bij jou,die denken zeker dat ze in de farwest zitten.
liefs en tot gauw

Gepost door: dolfijntje | 02-08-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.