29-03-11

Vandaag, een dag zoals alle anderen

Sommigen denken zeker dat ik hier nu echt afgehaakt heb. Niets is minder waar, maar met mijn kleinzoon is het echt moeilijk geworden.

Het is nu, met zijn tien maand, geen baby maar een peutertje. Hij wil overal aan komen en begint nu ook te stappen.

Mijn huis is een echt catastrofe!

‘s Morgens ligt alles netjes op zijn plaats van de avond er voor. Dat duurt echter maar een klein momentje. Wij komen binnen en hij eet een boterhammetje waarvan de helft naast de kinderstoel beland. Gelukkig heb ik de kruimeldief steeds bij de hand.

Daarna zet ik hem een tijdje in zijn looprek. Intussen zien dat alles gebarricadeerd is. Een stoel halfweg de keuken zo kan hij daar niet binnen. Een andere stoel samen met de kinderstoel opdat hij niet naar de vitrinekast kan. Deze hebben we al verzet om geen glasschade te krijgen. De schuiven die hij al open deed zijn zo ook veilig. Maar zo’n kereltje is wel pienter en hij trekt nu aan de stoelen rond de tafel tot ze op de grond terecht komen. Hij weet dat dit niet mag en spurt in volle vaart weg., als hij ziet dat we hem gaan bekijven. Hij krijgt ook wel een tik op zijn handjes maar het schrikt hem niet af.

In het salon gaat de deur van de bureau dicht. Voor de stopcontacten, waar er stekkers in zitten staan ook barricades! Een lang kussen voor de lage TV meubels, zo kan hij niet dicht genoeg geraken.

Zijn relaxzeteltje aan een ander meubel, waar nono nu de afstandsbedieningen en de tv-gids op liggen heeft. En dan nog een stoel voor het rek met wijn en de staan lamp…

Er blijven niet genoeg stoelen over om hem te beschermen als hij onder de tafel wil kruipen. Het tafelkleed is ook leuk om aan te trekken.

Wij zijn overbezorgd dat hij zich zou bezeren.

Na het looprek een tijdje in zijn park. Daar is hij veilig als hij maar ver genoeg van de planten er naast staat!

Dan hebben we nog de momenten dat hij een bad krijgt, eet en een dutje doet. Als hij slaapt probeer ik de boel min of meer terug in orde te krijgen, alhoewel ik op dit moment zelf aan rust toe ben.

Vandaag ging het er juist zo aan toe. Terwijl hij sliep wou ik even op de grote PC iets doen. Toen ik klaar was en uit de kamer ging kraakte de stoel en piepte de deur…Met als resultaat dat hij niet meer wou slapen. Ik zet hem in zijn stoel maar vergat hem ver genoeg van een roltafel te zetten waar een aarden pot met deksel op staat. Een geschenk die ik twintig jaar geleden ven een neef uit de Elzas kreeg. Een soort kogelhoff of rumtopf . Het deksel sneuvelde.

Terwijl ik dit schreef trok hij nog de kruimeldief op de grond…pffff.

Nu slaapt hij als een engeltje, na al het kattenkwaad, het bad en zijn eten.

Dus lieve medebloggers ik doe wat ik kan maar denk niet dat ik het bloggen stopte.

Afbeelding 094.jpg

Commentaren

kleine kindjes worden groot hé,zeker als ze kunnen lopen, dan heb je ogen te kort.alles ontdekken ze en willen dat eens zien en vastpakken,maar je hebt ondanks het kattekwaad er o zoveel plezier aan je kleinkind hé
ik wens je nog een fijne week
en je weet,uit het oog is niet uit het hart
liefs en een dikke knuffel

Gepost door: dolfijntje | 29-03-11

Reageren op dit commentaar

Oh jee...je hebt prijs...de ene zit braafjes de hele dag met iets van speelgoed te spelen en de ander is avontuurlijker en wil alles in één keer 'ontdekken'...ideaal om heel snel heel veel te leren, maar het vergt wel wat van de 'oppassers' ja! De omschrijving van alle voorzorgsmaatregelen en veiligheidsvoorzieningen zijn wel grappig moet ik zeggen...doet me terugdenken aan de tijd dat Axel een klein pupje was...die zat ook overal aan en op en in hahahaha ik had hele planken in de kamer staan om hem uit de hoeken met de snoeren weg te houden hoor! hahahahaha!
Gaat wel goedkomen hè Emmy...genoeg rustmomenten inbouwen..is voor iedereen goed! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 29-03-11

Reageren op dit commentaar

Dag Emmy,ja zo'n kleine kapoen,eigenlijk is dit heel grappig,maar als waardevolle voorwerpen sneuvelen,dan gaat het niet vanzelf ,ik bedoel dan ben je een beetje kwaad of triestig.
groetjes

Gepost door: watervrouwtje | 30-03-11

Reageren op dit commentaar

Gelukkig heb ik geen chique beubels en echt waardevolle dingen. Het kan er wel allemaal tegen. Mijn huis is "kindvriendelijk".
Groetjes Daisy.

Gepost door: Emmy | 31-03-11

Emmytje alle begrip hoor dat je we wat anders te doen hebt dan bloggen. We maakten dat hier ook mee hoor.En het ene kind is al avontuurlijker aangelegd dan een ander kind. Zoals jij het beschrijft lijkt het een burcht bij jullie. Aan de andere kant geniet je ook van het ventje en wees ervan overtuigd dat die periode vlugger voorbijgaat dan je denkt .En dan is het "weet je nog dat hij dit deed en dat hij dat deed". En opeens gaat hij dan naar de kleuterklas... Geniet dus nog maar van je kleinkind ,maar zorg er ook voor dat je zelf voldoende rust hebt. Niks van aantrekken dat de boel overhoop ligt.Als hij er eens niet is spring je maar op de trein en kom je even naar de kust!!

Gepost door: magda | 30-03-11

Reageren op dit commentaar

hey Emmy,ik kom je een heel fijn weekend wensen,geniet morgen van het zomers weertje,dat ga ik ook doen,maar dan op de fiets
liefs en een dikke knuffel

Gepost door: dolfijntje | 01-04-11

Reageren op dit commentaar

Mja t is niet gemakkelijk met een peuter in huis en uw huis zal daar ook niet meer op ingesteld zijn. Veel reorganisatie, gelukkig komt de zomer eraan en kan je met de peuter eens naar buiten.
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 02-04-11

Reageren op dit commentaar

Ja Emmy, war klinkt dit bekend. Ons poppemie kruipt bijna sneller dan ik kan lopen en ze is ook een dikke kapoen die overal oogjes en handjes klaar heeft, nu begint ze redelijk te stappen dus dat beloofd. Maar het is toch ook een plezier om zo een kleintje in huis te hebben want ze zijn zo snel groot toch? lieve groetjes

Gepost door: paulientje | 06-04-11

Reageren op dit commentaar

amaai wat een drukte, lijkt me niet zo makkelijk grootmoeder zijn, maar de liefde die je terug krijgt zal wel veel goedmaken. groetjes

Gepost door: Emily | 12-04-11

Reageren op dit commentaar

Je handen heb je er wel mee vol! Mijn mama zei altijd, kleine kindjes kleine zorgen, grote kindjes, grote zorgen. :-)

Gepost door: Ellen | 12-04-11

Reageren op dit commentaar

dag Emmy,het is al een tijdje dat we nog iets van jou gehoord hebben,alles goed met je?hier gaat het elke dag zijn gewone gangetje hoor.zaterdag als het mooi weer is gaan we de bloesems gaan bewonderen in St Truiden,duim je mee?
ik wens je nog fijne Paasdagen
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 14-04-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb afgelopen weekend nog kogelhoff gegeten die mijn moeder gemaakt had, in zo'n originele pot!

Je kan misschien alles inpakken met bubbelplastic? ;)

Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 18-04-11

Reageren op dit commentaar

Dat is nog iets waar ik niet aan gedacht heb! Goed idee. Groetjes.

Gepost door: Emmy | 18-04-11

ik kom je een heel fijn,zonnig paasweekend wensen,geniet ervan
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 21-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.