06-03-11

Dag na dag

De week ging zonder veel bijzonders voorbij. Het kindje was nog een tijdje lastig door dat hij pijn had. Het lijkt er op dat hij één van deze dagen met een mond vol tanden zal staan. Zo gezwollen en duidelijk afgetekend staan zijn bijters van boven.

Zijn mama heeft het weer eens niet kunnen laten aan zijn haar te knippen. Nono vind het spijtig en zegt iedere keer dat het niet meer hetzelfde kindje is. Ze willen hem zo gauw groot zien en toch is het nog een echt baby’tje. Het is echter al een slim en pienter baasje.

sized_Divers hiver 2010-20114.jpg

De laatste tijd denk ik er aan dat sinds hij er is ik mijn grotere kleinkinderen bijna niet meer zie. Het komt zeker omdat ze nu allemaal tieners zijn en hun eigen bezigheid hebben. Studies, vakantie jobs of een liefje…

Onze laatste vrije Maandag is er door. Ik had geen idee wat te doen . Het was koud en grijs en dat nodigt niet bepaald uit. We twijfelden tussen een paar steden tot we besloten eens naar Bergen te gaan. We waren er nog nooit.

sized_Divers hiver 2010-20116.jpg

Bergen was niet bepaald iets om over naar huis te schrijven, zoals dat gezegd word. Dat hebben we dus ook gehad.

We gingen er weer bij een Italiaan eten. Ik maakte foto’s van enkele plekjes die toch gezien mochten worden, hoofdzakelijk op en in de onmiddelijke omgeving het gemeenteplein.

sized_Divers hiver 2010-20115.jpg

En eentje van de mooie poort van het gemeentehuis.

sized_Divers hiver 2010-20117.jpg

Eindelijk heb ik de stap gezet om hulp in huis te krijgen, met diensten cheques. Toen ik het aan mijn kinderen vertelde lachten ze wel en ze vroegen mij of ik al eens nagedacht had of het geen man zou kunnen zijn, dat ze me sturen. Hahaha, een Mister Proper of Nonkel Bens…Maar morgen mag ik de "werkvrouw" verwachten.

Anderen lachen dan weer omdat ik zelf, een hele tijd, dit werk deed en dat ik nu de "Madam" ga uithangen!

Commentaren

Groot gelijk dat je een hulp neemt.Sedert ik een hulp heb ,voel ik me niet meer zo opgejaagd en kan ik echt al eens een dag niets doen in het huishouden. Laat ze maar lachen als ze zelf zo oud zullen zijn ...maar ja dat zullen we wellicht niet meer meemaken.
Hé we waren met de senioren ook al eens in Bergen en daar hebben we toch een prachtig museum bezocht met oude klokken (schouwgarnituren) en servies allemaal in porselein,en dan de Collegiale kerk st waltrudis waar er heel veel prachtig marmer is...Er is nochtans veel te zien in Bergen hoor.Maar ja we waren er ook met een gids die ons begeleidde op de stadswandeling.
Wat verandert de kleine zeg,het wordt al een flinke peuter.

Gepost door: magda | 06-03-11

Reageren op dit commentaar

Als ik met jou of een gids was dan had ik zeker zo iets als musea gezien maar mijn man is daar niet voor.
Met hem is het de stad verkennen en iets eten en drinken.
Toch was er niet veel te zien. Geef mij dan maar Brugge, Gent, Antwerpen, Hasselt, en zelfs Luik! En Knokke natuurlijk ;-)) Dit waren de plaatsen waar we onze vrije maandagen waren.

Gepost door: Emmy | 07-03-11

wat een prachtig kind is het toch hé Emmy
Ja en dat gaat zo ik zeg ook regelmatig tegen mijn zoon om eens langs de bomma te gaan ,ze paste ook op hem toen hij klein was ,maar die gasten hebben nooit geen tijd ,mijn moeder zou het ook liever anders zien .
en chic zeg een hulp in huis maar je hebt volkomen gelijk ,nu ga je wat meer tijd voor je eigen hebben .

Gepost door: Ninne | 06-03-11

Reageren op dit commentaar

en waarom zou jij geen poetsvrouw mogen hebben hé, je hebt me dunkt ook hard genoeg gewerkt al

Bergen, nee, daar is weinig, lang geleden was ik er eens, t was heel ontgoochelend

t kindje is echt een schattig bolleke hé

Gepost door: fotorantje | 06-03-11

Reageren op dit commentaar

Misschien was het de grijsheid van de dag die de dag een beetje verknoeid heeft! IK ken Bergen ook niet, maar zou ook Brugge of Hasselt verkiezen. Gent is ook heel mooi, maar vreselijk voor mij om er te wandelen met al die kasseien!
Gelijk heb je dat je een poetsvrouw neemt, je hebt volgens mij al meer dan genoeg gewerkt in je leven! Veel plezier met de schattige kleine, wat wordt hij snel groot hé!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 07-03-11

Reageren op dit commentaar

Niks nie lachen ik denk dat je het verdient om huishoudhulp te krijgen,fijn zo en wat is Emeron al gegroeid Emmy,echt een heel baasje al.
groetjes
Daisy

Gepost door: watervrouwtje | 07-03-11

Reageren op dit commentaar

en waarom zou jij geen diensthulp in huis mogen nemen,je hebt wel genoeg gewerkt in je leven,laat ze maar lachen,wie laatst lacht,best lacht hé
liefs en een fijne week

leuk baasje is dat op de foto Emmy

Gepost door: dolfijntje | 07-03-11

Reageren op dit commentaar

Het is een knapperdje hoor..die gaat later nog hartjes breken hahaha!
Ik vind de foto's die je maakte in Bergen anders wel prachtig hoor...zó slecht ziet het er nog niet uit daar! Maar het is natuurlijk wel handiger om van te voren even, op internet bv, uit te zoeken wat je er allemaal zou kunnen gaan bekijken..dat geeft dan meer een doel in zo'n onbekende stad hè.
Die hulpen in de huishouding...dat zie je bij ons niet zoveel hoor..maar wij hebben dat hel;e systeem van die dienstencheques ook niet. Maar waarom zou erom gelachen moeten worden..iedereen moet dat voor zich uitmaken hè, of ze dat nodig vinden of niet...het zal jou, nu je het zo druk hebt met je kleinzoon, een stuk schelen aan vermoeiend huishoudwerk...lekker toch?
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 08-03-11

Reageren op dit commentaar

Emmy, groot gelijk heb je om een hulp in te roepen voor het huishouden. Er zijn zoveel mensen die het doen en als het de kwaliteit van je leven verbetert: gewoon doen.
Bergen: ooit 1x geweest en ik herinner me er niks meer van :-) Dat spreekt wel voor zich he.

Gepost door: Stefanie | 12-03-11

Reageren op dit commentaar

een fijne zondag wens ik je Emmy,hopelijk heb je genoten van het zonnetje gisteren
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 13-03-11

Reageren op dit commentaar

Het is niet altijd even simpel om tijd te maken voor de grootouders he. Als je studeert moet je in het weekend vaak studeren, of bekomen van de schoolweek, en zo gaat het ook als er moet gewerkt worden. Als ze er maar zijn, op momenten dat ze echt verwachten worden he :)

Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 13-03-11

Reageren op dit commentaar

ik wens je een fijne donderdagavond Emmy.de lente heeft zich een beetje terug getrokken,hopelijk komt ze snel terug hé.ik hoop dat het met jou alles goed gaat
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 17-03-11

Reageren op dit commentaar

Neem jij maar fijn een poetsvrouw Emmy! Potverdorie, waarom niet?
En je kleinste spruit daar groeit als kool! En je hebt gelijk hoor, zijn haartjes zijn mooier lang... ;-)
Liefs,

Gepost door: Bientje | 26-03-11

Reageren op dit commentaar

Dag madam Emmy :-)

En? Valt je werkman wat mee? Of stond er toch een vrouw voor de deur? ;-)

Prettige zondag!

Groetjes

Rudi

Gepost door: Rudi Van Damme | 27-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.