23-02-11

:-/

Zondag was ik niets waard. Het zieke kind is mij na twee nachten iets te veel geworden. Buiten de vermoeidheid kreeg ik er nog een zware indigestie bij. Ik probeerde er toch gewoon boven te komen wat mij gedeeltelijk lukte.

Wij hadden niets verkeerd gegeten. Dit stond er op tafel zaterdag avond. Gegrilde dorade, klein slaatje van tomaten en artisjokken en aardappelsla met tonijn.

foto, familie, eten reizen, Hasselt, ziek

De kinderdokter had ons al verwittigd dat het kon dat een van ons iets van het kind kon overnemen. Alhoewel ik de jaarlijkse spuit tegen griep kreeg voelde ik mij grieperig. Slap, futloos en overal pijn. Ik kon me niet verwarmen en lag te bibberen in mijn bed ondanks de fleece deken en twee dekbedden.

Een huismiddeltje(geen andere medicatie in huis) tegen zware maag genomen. Nog een pijnstiller en koortswerend middel en een infusie met honing.

Wij hadden nog niets echt gepland voor onze vrije maandag. Ik sliep iets langer dan gewoonte en voelde mij iets beter. Toch wilde ik mij niet laten gaan en we besloten de trein naar Hasselt te nemen.

foto, familie, eten reizen, Hasselt, ziek

We gingen van het treinstation met de bus naar het centrum en stapten onmiddelijk een brasserie-restaurant binnen. Het was immers al middag. Het eten was er lekker en de opdiening goed. We namen ons voor naar vrienden uit Hasselt te bellen na het eten.

Wij bleven er een tijdje zitten. Ik voelde mij nog altijd niet zo lekker.

Na de maaltijd gingen we even het centrum verkennen. Daarna stapten we een eindje verder tot aan het huis waar ik met mijn ouders, als tiener, een tijdje gewoond heb. Het huis is helemaal verbouwd. Aan de overkant het oude kerkhof.

foto, familie, eten reizen, Hasselt, ziek

Het was berekoud en we besloten nog een koffie te drinken(ik thee) en dan de trein terug naar huis te nemen, zonder onze vrienden te bellen. Ik zag het niet zitten en zou zeker geen aangenaam gezelschap geweest zijn. Sorry.

foto, familie, eten reizen, Hasselt, ziek

Na nog een paar middeltjes tegen van alles en een warme kop kamille en vroeg naar bed ging het al delen beter!

Ik hoor en zie intussen heel veel bloggers en FB vrienden die zich ook niet zo goed voelen. Het is een seizoen aanval.

Ik ben er weer helemaal bovenop. Het positief blijven hielp.

Commentaren

Oei tegen het einde van de winter in de pattatenmand vallen!! Niet leuk.Hopelijk ben je erdoor .Zeg ,aan die brasserie met al die reclame lichten heb ik ook gestaan toen ik in Hasselt was.Mooi hé en dan was het valavond .Zo kleurrijk.

Je had in elk geval courage om op stap te gaan als je je niet goed voelde.En het weer valt echt niet mee de laatste dagen.Je zou er hlemaal depri van worden.
Verzorg je maar goed hoor !! tot later.

Gepost door: magda | 23-02-11

Reageren op dit commentaar

Ik herinner het mi nog dat je een foto van die facade op je blog zette. Ja ik vond dat ook mooi. We waren er uit maar ik was blij terug thuis te zijn.
Het is maar niets als het zo koud is. Zoals altijd zeggen we dan dat we er terug naar toe gaan als het beter weer is. En dan doen we het nooit...
Ik ben echt beter maar drink sindsdien geen koffie meer :-{
Groetjes.

Gepost door: Emmy | 24-02-11

Hey Emmy,
Blij dat je je terug beter voelt.
Mooi hé Hasselt! Ik was er deze zomer met de Virga Jesse feesten en was toen ook op de markt.
Ja en die voornemens om terug te gaan, ik ken dat, het komt er zelden van hé!
Groetjes,
Myriam

Gepost door: Muisje | 24-02-11

Reageren op dit commentaar

Ja Myriam maar ik denk dat het nog mooier zou zijn als het mooi weer is en ik niet ziek ben.
Ik werd al een paar keer uitgenodigd voor die Virga Jesse feesten door mijn vriendin die zich daar mee bezig houd. Ze zingen in een koor ;-)
Groetjes.

Gepost door: Emmy | 24-02-11

bwaa Emmy dan ben je er nog snel vanaf :D Ik blijf ook positief maar de beestjes gaan maar niet weg hier... Naja, wel jammer dat je uitstapje niet 100% was, 't is dan voor herhaling vatbaar he ;-))

Gepost door: Blah | 24-02-11

Reageren op dit commentaar

Blij te horen dat het weer overgaat. Ben sinds maandagavond ook niet veel meer waard. Zou het liefst van al rusten, maar ja, niet mogelijk met de kinderopvang. Die keel blijft maar dicht zitten.

Hasselt heb ik nog nooit bezocht. Ligt ook zo heel aan de andere kant hé voor ons. Maar we zullen het toch eens moeten doen.

Groetjes en zorg er maar voor dat de microben geen kans meer krijgen. Lut.

Gepost door: Lut Duprez | 24-02-11

Reageren op dit commentaar

hey Emmy,ben blij dat je terug beter voelt,het zal wel met dit weer zijn zeker.een mooie stad is dat hé Hasselt,daar ben ik al meermaals met de fiets naar toe gereden vanuit Houthalen langs het Albertkanaal,heel mooi
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 24-02-11

Reageren op dit commentaar

Amai,Emmy,je kunt soms ziek worden alhoewel alles in orde was,zo was het met mij een jaar geleden nog,we hadden met 4 mensen dezelfde menu gehad en alleen ik werd ziek.

Gepost door: watervrouwtje | 24-02-11

Reageren op dit commentaar

zo heb je al een voorproefje kunnen nemen van Hasselt hé, om dan stralend van gezondheid het daar in de zomer helemaal te gaan verkennen
Stoer hoor om als je ziek bent er toch op uit te gaan

Gepost door: fotorantje | 25-02-11

Reageren op dit commentaar

ik hoop dat het nu toch al wat beter is Emmy

Gepost door: watervrouwtje | 26-02-11

Reageren op dit commentaar

Nou...fijn dat je er weer vanaf bent hoor! En ja..ik vind het ook altijd beter om tóch maar afleiding te zoeken en niet thuis te blijven zitten hangen...maar voor mij is dat nu eventjes onmogelijk...een operatie is natuurlijk wél wat anders dan een soort van griepje hè. Gelukkig gaat het met mij ook steeds beter..als straks het weer opknapt zou ik wel weer graag naar buiten willen! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 28-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.