15-02-11

Valentijn en zo...

Valentijn…Echt vieren doen we dat niet maar in de dagelijkse dingen zit er toch altijd iets in.

Zo had ik nog een Bongo te verzilveren, Wijn & Cocktails.

We trokken naar de stad in een Live Music café waar je niet moest reserveren. Iedere avond is er muziek, gespeeld door verscheidene artiesten.

Wij bestelden de twee cocktails (Mojito & Whisky sour) met hapjes waar we met de bon recht op hadden. Het meisje achter de bar shakete en schudde de ingrediënten door elkaar dat het een plezier was ze bezig te zien maar het resultaat was mager!

We kregen alleen ijs met een paar druppels alcohol te drinken, zoiets als granita, en als hapjes een kommetje kaas met selderijzout.

Even later sprak mijn man een donker meisje aan waarvan hij dacht dat het een zangeresje was. Zij bleek ook in de bar te werken als dienster. Ze had echter verlof. Mijn man deed zijn beklag over de drankjes en ze beloofde de volgende zelf te maken. En ja hoor, die drankjes waren véél beter, niet te vergelijken met wat we er vóór kregen. Wij hebben ze wel betaald.

Weten ze daar dan niet dat die Bongo zijn geld waard is en niet zo maar een bonnetje die je ergens uitgeknipt hebt om gratis iets gratis te krijgen? Bongo zal zijn verslag hierover wel krijgen als ze mijn appreciatie vragen.

Wij waren toch in de sfeer nu we er eens uit waren. En dan nog ’s avonds, dat gebeurt maar zelden meer. Het was een vervroegde Valentijn.

Nu we al aperitief hadden gehad, bedachten we dat we maar best ook uit eten konden. We kozen voor een Japans restaurant. Daar was het lekker en verzorgd. Geen sushi, daar zijn we nog een beetje terughoudend over. Rauwe vis brrr…Misschien doen we het later wel eens.

Antwerpen.jpg

Zondag bracht mijn man nog een discreet bloemetje mee.

Op onze vrije dag was het dan echt Valentijn en gingen we naar Antwerpen.

Antwerpen stad.jpg

We aten in een Italiaans restaurant. Het decor voelde romantisch aan. Geen specialiteit maar pizza met een glaasje wijn kozen wij!

Antwerpen 029-vert.jpg

Daarna een flinke wandeling. We gingen even naar de schelde kijken.

Antwerpen 040-vert.jpg

En voor deze dag een foto van een nogal passend winkeltje…

Antwerpen 035-vert.jpg

In het station moest ik toch even lachen toen ik een man met een enorm pak zag. Het was een bloemenmontage! Ik dacht bij mezelf dat die man even goed zijn liefde kon verklaren met één bloemetje. Waarom zoiets enorms meeslepen? Zijn liefde was er niet groter om. Of had hij een moeilijke madam?

Antwerpen 022.jpg

Toen we in Brussel toe kwamen liep hij met zijn vracht voor ons op het perron. Even later gaf ik hem gedeeltelijk gelijk dat hij ze in Antwerpen kocht want aan de bloemenwinkel in het station stond een ellenlange file.

foto, reizen, uitstap,Antwerpen, Brussel, Japans,  eten,Italiaans, familie

foto, reizen, uitstap,Antwerpen, Brussel, Japans,  eten,Italiaans, familie

Commentaren

Wat een oplichters...alsof er niet goed geld betaald is voor die bonnen inderdaad! Jammer hoor...gelukkig bedierf het jullie dag niet...die er verder heel leuk en lekker uitzag! :-)
En Antwerpen...ja een hele mooie stad!
Groetjess!

Gepost door: mizzD | 16-02-11

Reageren op dit commentaar

In elk geval een mooie avond heb je gehad en een geslaagde uitstap.
Ik vind het erg van die Bongo bon. Je hoort er toch veel klachten over.Tenslotte is er geld voor betaald en wel nog op voorhand.Het is geen reclame voor iets dat toch een mooi geschenk moet zijn voor de ontvanger.Ik heb al gehoord van mensen die een weekendje kregen dat ze dan ergens in een achterkamer moeten logeren en dat ze veel faciliteiten die vernoemd zijn niet krijgen. Dom eigenlijk van die uitbater want dan maak je ook geen reclame voor hun zaak..

Gepost door: magda | 16-02-11

Reageren op dit commentaar

met zo'n een bongobon krijg je vaak een soort tweederangsbediening...

in ieder geval, jullie zaten niet stil in het weekend !

groeten

Gepost door: willy | 16-02-11

Reageren op dit commentaar

met bongobonnen mag je toch wel waar krijgen voor het geld dat er aan besteed is vind ik.maar jullie zijn bij een Italiaan gaan eten en dat is lekker hé,het water komt al in mijn mond van de goesting
liefs en een fijne midweek

Gepost door: dolfijntje | 16-02-11

Reageren op dit commentaar

kan je zo'n bon niet pas uithalen als je het bestelde al hebt gekregen
zo bij het afrekenen

maar kom behalve dat was alles toch wel heel gezellig hé

Gepost door: fotorantje | 16-02-11

Reageren op dit commentaar

Dat is pas een goed idee! ik zou ook eerst alles bestellen en bij de rekening de Bongo uithalen, dan zijn zij het eens die gefopt zijn en de mensen die genieten...geniaal idee.

Gepost door: greta | 17-02-11

@fotorantje en zus Greta: op die bon staat wel dat je moet vermelden dat je een bongo hebt!

Gepost door: Emmy | 17-02-11

Reageren op dit commentaar

Ja met die bongobonnen maken ze deftig misbruik, wij hadden het laatst voor met een hotelovernachting in de ardennen waar we ook geen waar voor ons geld kregen! Ik heb klacht in gediend maar ik reken niet op een tegemoetkoming hoor, misschien heb je mijn blogje errond wel gelezen! Wel tof dat jullie toch nog van Valentijn genieten, doen wij ook hoor! Dat is voor alle leeftijden!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 19-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.