08-02-11

Iedere maandag...

Wat er ons het meest opviel in Luik was natuurlijk het prachtige station!

Luik 009.jpg

Luik 010.jpg

Luik 030.jpg

Onderweg trok ik al een foto in het station van Leuven, dat is ook mooi. Wel modern alle twee en niet met het mooi verbouwde station van Antwerpen te vergelijken.

Het was mijn verjaardag en dus stond er een etentje op het program. We zagen al gauw een café brasserie waar we eerst koffie gingen drinken. Daarna verkenden we even het centrum. Het was bitter koud en er vielen nu en dan fijne sneeuwvlokjes.

Luik 012.jpg

Luik 022.jpg

Toen mijn man mij attent maakte op een mooi huis met verlapte ramen dat hij het spijtig vond dat dit zo bleef. Ik vond het ook spijtig voor dat mooie huis en dacht dat er waarschijnlijk een ontploffing moest geweest zijn. En toen zag ik dat mooie gedenkteken die ik de dag er voor op TV zag.

Ja natuurlijk, we stonden met onze rug tegen het huis waar een jaar er voor die ontploffing plaats had waar er zo veel slachtoffers vielen, in de rue Leopold. Ik maakte geen foto’s want voelde het anders aan als ramptoerisme. En daar voor zijn we niet naar Luik gekomen.

We wandelden tot op de brug van de Maas.

‘s Middags gingen we terug naar de brasserie en ik koos alleen Luikse gerechten. « Boulet Liègoise » was het. De saus was verwerkt met de bekende Luikse stroop. Als dessert een café Liégois en mijn man een schotel kaas waar je de stroop er weer bij kreeg.

 We werden getrakteerd met een glaasje pequé door de uitbater.

Luik 028.jpg

Het weer nodigde niet echt uit om te blijven wandelen en dus gingen we terug naar het station.

Of Luik nu echt zo een tegenvaller is denk ik niet. Wij gaan er best eens terug op een mooie lente of zomerdag.

* * *

Deze Maandag was ik weer in Knokke waar ik afspraak had met een andere oma. Al was het mijn verjaardag niet meer werd ik bediend als een prinses. Ik deed me tegoed aan een berg lekkere groenten uit hun tuin. Maar het hele gerecht was lekker. Na het eten nog een taartje en dan waren we op stap naar Sluis. We zagen niet zo veel door ons getetter over van alles en nog wat. En het was eigenlijk mijn schuld dat we daarna ook niets meer zagen, omdat ik voor het verlaten van dat terrasje vergat naar het toilet te gaan. De publieke wc was gesloten en dus spurten we naar de auto om thuis te gaan.

Sluis 061 (4).jpg

Nog een licht avondmaal en dan vlug naar de trein. Anderhalf uur later stond ik in Brussel. Dan nog een rit met de metro en mijn vrije dag zat er op. Het was puur genot!

 

Commentaren

Mooi verslag over Luik en dat ander ...daarvan geniet ik nog na. Mooie foto hé ;-)

Gepost door: magda | 08-02-11

Reageren op dit commentaar

hihi, oma haar vrije dag

twee genietdagen waren dat hé Emmy
aja de luikse siroop dat kennen we, wel wat te zoet voor mij

Gepost door: fotorantje | 08-02-11

Reageren op dit commentaar

dat waren 2 super fijne dagen voor jou Emmy.en nu heb ik toch eens dat station van Luik eens gezien,maar eens zal het er eens van komen dat ik het in het echt zie hoor,dat moet toch heel modern zijn denk ik
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 08-02-11

Reageren op dit commentaar

Een paar mooie dagen...gezellig en veel gezien, meer moet dat niet zijn. :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 09-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.