14-01-11

Hoe? Alledaags!

In het begin van deze week vertrokken vader en zoon, mijn man en onze zoon, naar Gävle in Zweden. Ze waren alle twee aan een beetje rust of bezinning toe.

Het was al dik in orde. Vader die al een maand geleden zijn valies klaar had en zoon die er mee wachtte tot het laatste uur.

Ik gaf mijn draagtas op wieltjes te leen aan mijn man die altijd heel weinig wil meedoen maar steeds het te veel in verscheidene zakjes aan de hand draagt. Zijn bagage wil hij ook voorzien van een hangslot, en dat raad hij ons dan ook altijd aan. Niet zo zeer dat hij bang is om bestolen te worden maar eerder omdat ze dan minder je tas zouden openen en weer dicht doen. Zo van " ni vue, ni connue ".

Zo vertrok hij toen verleden Dinsdag met een heel andere tas(zonder wielen) , dan deze die al een maand klaar stond omdat hij daar geen hangslot aan kreeg.

Beneden gekomen vraagt hij aan zoon of zijn tas van een slot voorzien is. Neen, natuurlijk. Waarop hij mij vraagt om boven een slotje te gaan halen. Er zitten er twee in het zwarte tasje op tafel.

Boven gekomen ligt wel het tasje op tafel maar geen sloten. Wel een paar sleuteltjes.

Bon, het geeft niet. Dan maar zo!

Nog geen half uurtje na hun vertrek, telefoontje: «  Ma, weet je nu wat? Die sleuteltjes in het zwarte tasje zijn natuurlijk de sleutels van pa zijn hangslot!!! »

En zo hebben ze bij aankomst al zijn valies moeten open breken. Goed voor een nieuwe. Nu denken jullie wel dat hij alleen het slotje kon open breken maar dat lukte zeker niet.

Onze zoon was al niet beter af. Al de goede raad om warme kledij en lange onderbroek of broekkousen mee te nemen waren vruchteloos. Hij dropte zo maar wat hem voor de hand lag in zijn tas. De meeste dingen goed om naar het zuiden te trekken en niet naar het Noorden waar het vandaag - 15° is. Er liggen bergen sneeuw en lange stalagmieten versieren de dakgoten. Ik hoop wel veel foto’s te krijgen.

 Ze hebben het naar hun zin! Ze zijn er niet vreemd. Mijn man zijn andere zoon woont er. En hij kent er heel wat mensen van vroeger.

Ik logeer intussen bij mijn schoondochter en zorg voor mijn kleinzoon. Vakantie voor mij? Neen hoor ik heb mijn handen vol met dat manneke die al goed weet wat hij wilt en niet. Hij mist zijn nono en zijn papa.

In verloren momentjes tokkel ik op mijn laptopje en kijk naar TV. ‘s Avonds ben ik vrij om, naar mijn eigen keus programma op, TV te kijken. Blokken, journaal, thuis en de aller slimste mens als afsluiter.

Eenmaal per dag ga ik, nu eens te voet, dan per auto of met de metro, naar huis voor de post, de vuilbakken enz…

 

EMERON 222-1.jpg

PRETTIG WEEKEND

aan allen!

Commentaren

Goh Emmy! Ik zit hier zo stillekes je relaas te lezen over de valiezen, sloten en sleuteltjes en toen je vertelde dat het de sleuteltjes waren van zijn valies ging ik bijna tegen de vlakte van het lachen! Super! Mannen hé!
Laat ze maar eens gaan! Dan is de liefde des te groter als ze weer thuis komen!
;-)
Liefs,

Gepost door: Bientje | 14-01-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb ook moeten lachen toen ik van de sleutels las.Zo weet je al wat je kan kopen.Mannen toch ! Ik hoop dat ze ginder genieten zelfs in zomerkleren,haha.Geniet jij ook maar een beetje nu de mannen er niet zijn.

Gepost door: magda | 14-01-11

Reageren op dit commentaar

Hahahaa...het raadsel van de sleuteltjes...opgelost! :-))) Het zal hem dus een nieuwe Zweedse koffer kosten...nou ja...als ze toch al aan het shoppen zijn voor lange onderbroeken voor zoonlief hè...! hahahahahahaa!
Ze zullen er wel uitkomen..en jij met het jongste manneke ook wel hè! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 15-01-11

Reageren op dit commentaar

nu ga je weten wat te kopen voor zijn verjaardag Emmy,het zal er toch wel héél koud zijn om in zomerteneu rond te lopen,wat warmere kledij zal aan te raden zijn hé
liefs en een fijn weekend

Gepost door: dolfijntje | 15-01-11

Reageren op dit commentaar

hahahahaha loooooooool ... die mannen gaan dat verhaaltje niet zo gauw vergeten van die sleuteltjes en dat slot. En als ze nog eens een keertje zelf hun valiezen pakken, zal er héél goed nagedacht worden peins ik. Want - 15° ... Da's brrrrrrrrrrrrrrrrr ... !!!

Gepost door: klaverke | 15-01-11

Reageren op dit commentaar

hihi, die sleuteltjes, tja die zullen nog lang meegaan denk ik, als verhaal
vader en zoon op zwier dus met kledij alsof ze naar Italië gaan
gelukkig zijn er daar ook winkels met dikke pulls

Gepost door: fotorantje | 16-01-11

Reageren op dit commentaar

Leuk dat je je mannetje zijn weekje met zijn andere zoon gunt! Dat staat me ook te wachten nu mijn zoon in Canada zit.
groetjes Christa

Gepost door: christa | 17-01-11

Reageren op dit commentaar

Haha, die mannen toch. Ik hoop dat zij, en jij ook natuurlijk, ervan genoten hebben.

Gepost door: Ellen | 17-01-11

Reageren op dit commentaar

Hallo Emmy, ik kom je even een goede dag zeggen, het is hier niet echt een 'goede', het regent al de ganse tijd.
Hopelijk klaart het straks op, zodat we eens naar buiten kunnen.
Fijn weekend toegewenst.
PS : Moet overal op de blogs terug al m'n gegevens ingeven ... (vinkje staat aan)

Gepost door: Chrisje | 22-01-11

Reageren op dit commentaar

ja emmy, en die kleine kindjes worden groot he, en ge ziet, als ze dan eens groot zijn, ze'r nog wa van kunnen!!!!!!

Gepost door: yvette | 24-01-11

Reageren op dit commentaar

fijne zondagavond Emmy, grappig verhaal van die sleutels!

Gepost door: Emily | 30-01-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.