26-12-10

Nu is het genoeg

Nu, is het stilletjes aan genoeg geweest, met de sneeuw! Ik begin het echt niet meer leuk te vinden.

Dagen en nachten lang kon het kind niet naar huis.

Toen het eventjes beter ging en wij hem bij zijn papa en mama konden brengen, sloeg het weer om en nu krijgen we hem niet meer in ons huis. Nu zit ik hele dagen in hun huis en snak er naar om overdag ook eens thuis te zitten.

Nono neemt de wagen niet, met dit weer. Hij heeft het ten andere moeilijk met zijn rug. Hij is namelijk 2 keer van de ladder gevallen bij het uitvoeren van een klus.

Niets gebroken maar hij kan sindsdien niet meer liggend slapen en brengt de nachten in de zetel door.

De metro is, tot nu toe, het enige regelmatige vervoer.

Maar ik durf niet meer. Met de kinderwagen kunnen we ook niet. De metro ingangen zijn gevaarlijk. De trappen liggen er bevroren en besneeuwd bij.

Dit jaar ging Kerstavond voorbij als een doordeweekse avond. Kerstdag zelf zaten we, zoals nu, in het huis van mijn zoon en schoondochter.

Van hieruit hebben we zicht op een klein park met een vijver. Met dit weer ligt het mooi wit en het water is bevroren. Er woont een reiger die iedere morgen, op dezelfde plaats, pootje baadde. Nu doet hij het op een andere plaats waar het water, ik weet niet hoe, zeker warm gehouden word. De eenden zwemmen er nog lustig rond.

Bij de eerste koude golf geraakte er een eend in het ijs vast gevroren. Na enkele dagen, toen het iets dooide, zag ik, dat een paar roofvogels er een festijn van maakten. Nu blijft er niets van over.

Nu en dan komen er een paar kinderen sleetje rijden.

Ik zie er soms twee honden met hun baasje. Eén van hen rolt zich in de sneeuw dat het een plezier is.

Een ander hondje met korte pootjes, zijn buikje in de sneeuw hangend, leid zijn baasje door het park. De man zou liever gewoon langs de stoep willen wandelen, maar het hondje wil door het park!

Deze voormiddag vielen er al weer een paar sneeuwbuien.

Mijn andere kinderen en kleinkinderen zag ik ook nog niet, door de hele situatie. Spijtig.

Ik snak er naar dat alles weer normaal word en dat ik weer te voet met de kinderwagen, mijn wandeling naar huis kan doen.

Vandaag hebben we enkele foto’s in de sneeuw gemaakt.

sized_Hiver 2010 (24).jpg

sized_EMERON 227.jpg

 Ik hoorde dat er dit jaar zeker een Elf stedentocht komt! Dat is dan wel in Nederland maar ik vind het altijd een leuke bedoening. Het wilt ook zeggen dat het een strenge winter is. Het brengt me terug naar vroegere jaren, toen we nog echte winters hadden.

Gelukkig kon ik toch mijn eindejaars kaartjes schrijven en posten. Alleen pech omdat de postbode hier niet alle dagen kon komen.

En na dat ik deze tekst schreef had ik toch het geluk, met de baby naar huis gevoerd te zijn. Zo kan ik morgen lekker in mijn eigen huis zijn!

Nu spookt er al de hele avond een liedje in mijn hoofd. Het gaat zo: Mais a part ça, tout va très bien Madame la Marquise…

Het bestaat ook in het Nederlands gezongen door Albert Vermeersch (Alberto Vermicelli, van Samson en Gert)

sized_Hiver 2010 (21).jpg

Commentaren

Tevens prettige, gezonde en veilige eindejaarsfeesten
groeten uit Nieuwpoort
Nog een paar dagen van dienst en dan gaan we het ook eens vieren...en vinden doen ze me toch hé....

Gepost door: Luc | 26-12-10

Reageren op dit commentaar

Ik kan het geloven dat je de sneeuw beu bent als je zo gehinderd wordt in je dagelijks leven.
Hier is er geen sneeuw meer bijgevallen. Er ligt nog wel overal sneeuw want zo'n pak sneeuw is nu ook niet in één twee drie gesmolten maar de grote straten zijn vrij(bij ons niet natuurlijk). Zelfs vandaag scheen een hele tijd de zon en dat maakte het ook minder koud. Onverwachts zie je ineens wat sneeuw vallen en even onverwachts houdt het na korte tijd weer op. Ja we hebben een wintertje die we ons nog lang zullen herinneren.Eén troost :de dagen worden weer langer!

Gepost door: magda | 26-12-10

Reageren op dit commentaar

inderdaad niet zo prettig als je zo belemmerd wordt door de sneeuw, maar als à part ça alles très bien gaat heb je de hoop dat het voorbijgaat en alles weer normaal wordt. We kunnen er niets aan veranderen...

Gepost door: omamoetje | 27-12-10

Reageren op dit commentaar

Hè bah...vervelend hè als alles zo tegenzit...ik zou het zéker ook niet prettig vinden als ik niet in m'n eigen huis zat met de kerst als ik daar wél op gerekend had. Gelukkig ben je nu dan toch thuis kunnen komen! Tja...het weer...we kunnen er inderdaad zoals omamoetje ook al zegt niks aan veranderen...maar hopelijk worden de hindernissen van lieverlee toch minder hè!
Het is in ieder geval is het een hele mooie foto van oma met kleinzoon! :-)))
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-12-10

Reageren op dit commentaar

dat is wel heel jammer als je niet in je eigen huis Kerst kan vieren.aan het weer kunnen wij moeilijk iets veranderen,maar we kunnen er wel het beste van maken hé.het zal wel niet blijven vriezen en sneeuwen zeker
liefs en een fijne maandag

Gepost door: dolfijntje | 27-12-10

Reageren op dit commentaar

nee dat is niet zo prettig als je niet meer thuisgeraakt, maar gelukkig viel er toch wat te zien van uit je zoon z'n huis
oeioei jou man kan niet meer liggen, toch iets die serieus gekneusd is dan

en kleinzoon wat ziet die er weer schattig uit, samen met oma

Gepost door: fotorantje | 27-12-10

Reageren op dit commentaar

ik ben ook zo beu de sneeuw, vooral nu er nergens blijkbaar geen zout meer is, hier op den buiten is het niet te doen, het lijkt dit jaar geen kerstmis te zijn geweest, we waren zo druk in de weer met overleven.
sneeuw heeeeeeeeeeel mooi, maar nu is het toch eventjes genoeg geweest, nog een fijn einde jaar en vele wensen voor het nieuwe jaar!

Gepost door: Emily | 29-12-10

Reageren op dit commentaar

Hier is de sneeuw al een paar dagen verdwenen Emmy ! ... en wat ziet dat lief manneke op je schoot er toch goed uit ... :-) ! En voor straks ...
wensen wij jullie allen een hele fijne jaarswissel toe ... :-)

Zwaai zwaaaaaaaaaaai ... :-)))

Gepost door: klaverke | 29-12-10

Reageren op dit commentaar

Meer dan genoeg is het Emmy. Ben het ook beu. Mooi, ja, maar niet als je erdoor moet. Fijn eindjaar en beste wensen voor 2011.

Gepost door: Nana | 30-12-10

Reageren op dit commentaar

Ha Emmy,nu heb je me ook aangestoken met Madame la Marquise,als ik zo een liejde hoor klinkt het ook de ganse dag in mijn oren?Mooie foto's,Emeron groeit flink en inderdaad een mooi zicht op die vijver;warme groetjes en we wensen jullie een zeer gelukkig nieuwjaar en een goeie gezondheid

Gepost door: watevrouwtje | 31-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.