14-11-10

Waar komt het vandaan?

Saffraan.jpgIk zag daar straks een documentaire over Saffraan in Italië. Iedereen heeft die fijne rode draadjes wel eens gebruikt in een of ander gerecht.  Ik ook.

Toch heb ik me nooit afgevraagd van welke plant dit afkomstig was.

Ik schaamde me bijna dood toen bleek dat dit van de krokus komt.Schamen Dat ik dat nog niet wist!

Zo zie je maar dat je alle dagen nog bij leert. Wist je het ook niet? Kijk dan even naar deze link:

SAFFRAAN

Commentaren

dat wist ik ook niet Emmy
kunnen we in de lente zelf onze saffraan gaan maken :-)

Gepost door: fotorantje | 14-11-10

Reageren op dit commentaar

Euhm ja...jawel, dat wist ik al (eens bij een kookprogramma op tv gezien)...en ook dat er niet zo heel veel van die draadjes in een bloempje zitten...want daarom is dat saffraan zo duur hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 14-11-10

Reageren op dit commentaar

ook ik wist dit niet! zo zie je maar de blogs nuttig kunnen zijn ,hihi!!

Gepost door: magda | 14-11-10

Reageren op dit commentaar

:-)
ja ik wist het wel,
de saffraan crocus.....

op naar het voorjaar emmy:-)

Gepost door: klaproos | 15-11-10

Reageren op dit commentaar

dat wist ik niet,weer iets bijgeleerd vandaag.nu in sneltempo naar de lente voor de krokus.
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 15-11-10

Reageren op dit commentaar

Ik had een tijdje geleden een documentaire gezien over de saffraanoogst in Marokko, ik kan me de streeks niet meer herinneren, maar daar bevonden zich bloemenvelden zover je kon zien.
Ik gebruik graag saffraan in gerechten, maar het moet passen natuurlijk anders is het niet lekker.
Fijne dag verder. Liefs

Gepost door: Chris en Kelly | 16-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.