12-10-10

Bij ons...

in de Jordaan. Dat is niet bij ons maar als je naar Amsterdam gaat dan ga je toch eens « in de Jordaan ». Iedereen kent het wel uit de plaatjes van Johnny Jordaan en Tante Leen, die in onze jeugdjaren grijs gedraaid werden.

 

Het is een gezellige beurt met vele planten en bloemen aan de voorgevels en de fiets nog voor de deur geparkeerd. We kuierden er rond, kochten iets in de grote ijzerwinkel en dronken koffie op de hoek van de Willemstraat en ik trachtte mij het verleden voor te stellen, in deze volksbeurt.

Amsterdam 2010 236.jpg

Ik zag het standbeeld van de onderwijzer Theo Thijssen, (hier lees je nog meer hier over), maar niet dat van Johnny, maakte geen foto omdat ik het moe was de paraplu open en dicht te doen en mijn digitaal uit te halen. Het regende die dag bijna de hele dag. Amsterdam 2010 237.jpg

Er stond dan ook een ellenlange file regenschermen voor de ingang van het Anne Frank huis, dat ik die dag wou bezoeken. Dat ga ik een volgende visite aan Amsterdam doen. Goed excuus om nog eens terug te gaan en de vele dingen dat ik nu niet kon zien, te gaan bezoeken.

Terug langs de Westertoren wandelden we verder en toen bedacht ik dat ik het homomonument ook niet zag, die daar dichtbij ligt.

 

 

 

 

We wandelden een mooi gebouw binnenAmsterdam 2010 043.jpg waar we een snack, in het taverne gedeelte namen. Verder binnenin was het een winkelcentrum met mooie winkels. Het gebouw zelf was prachtig, zowel van binnen als van buiten.

Amsterdam 2010 238.jpg

Het ligt naast het paleis, die ingepakt stond en grote werken ondergaat.

Amsterdam 2010 241.jpgEn dan stapten we naar de Bijenkorf.

Dat had iemand mij aangeraden. We konden het niet beter hebben want daar waren er juist « drie dwaze dagen » aan de hand. Dit is zoiets als solden. Hier een korte beschrijving uit de krant hierover.

Wij moesten er noodgedwongen uit, daar mijn man een appelflauwte kreeg. Veel te veel volk rond hem zeker en dan nog in een gesloten ruimte, dat kan hij niet aan. Claustrofobie.

Het was intussen al in de vroege avond of late namiddag en het regende niet meer. Mijn paraplu was kapot van het vele openen en toe doen. Geeft niet want vanaf nu aan ga ik de vele regenschermen die ik heb effen aan verslijten en weg gooien. We hebben er zo veel omdat wij er bij het reizen bijna iedere keer eentje moeten kopen. Deze keer hadden we ze van thuis mee gebracht. Wij gingen nog een biertje drinken op een terras aan het Rembrandtplein.

De laatste dag wou ik kost wat kost eens in het Vondelpark. Dat kende ik over verhalen in de hippie periode. We logeerden er een eind voorbij en stapten er dus af.

Amsterdam 2010 Vondelpark.jpg

 Het is wel een mooi park, zoals iedere grote stad het zijne heeft, zoals in Brussel het Terkamerenbos, Londen het Hydepark en Parijs zijn bois de Boulogne.

 

De eerste dag vaarden met de boot de grachten af tot aan het begin van de haven. Bij het varen zagen we een rommelmarkt langs het water. Dat was iets voor mijn man en toen we terug aan wal waren gingen we er naar toe. We gingen er op een terras zitten en deden ons te goed aan gebak en koffie.

De laatste dag wou hij er terug naar toe maar waar was dat nu weer?! We vroegen het aan een man die het wel goed wist. Het lag aan het Waterloo plein. En weer gingen we naar dezelfde tearoom als de vorige keer. We gingen twee dagen na elkaar steak, frites en salade (dagschotel) in een Argentijns restaurant, eten. De muziek was er wel te genieten.

sized_Amsterdam 20108.jpg

Deze reis was niet echt gastronomisch,. Dat was echter niet de bedoeling.

Commentaren

jammer van de vele regen maar je hebt toch heel veel gezien
en het voordeel is, je kan nog eens terug om alles te gaan bekijken als er zon is :-)
ja voor biefstuk friet moet je in een argentijns restaurant zijn, hihi
moest je op die bordjes schrijven wat je wou en dan de hoogte insteken?

Gepost door: fotorantje | 13-10-10

Reageren op dit commentaar

Al met al toch een mooie uitstap. Ja als het weer wat tegenvalt kun je nit alles doen wat je van plan was,maar het is een excuus om nog eens terug te gaan hé ! Maar waarom dienden die bordjes eigenlijk die je zo grappig omhoog steekt? Jullie zaten toch niet zover van mekaar dat je op een bordje moet schrijven "zie je me" en dat je man dan schrijft" ja",hahahahahahaha!

Gepost door: magda | 13-10-10

Reageren op dit commentaar

dat tripje Amsterdam zal je wellicht niet gauw vergeten met al dat mooi's dat jullie te zien kregen,alleen jammer van het weer.maar dan is het nog eens een manier om terug te keren naar Amsterdam als het mooi weer is,dan kan je wel de dingen gaan bezoeken die je echt wou zien
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 13-10-10

Reageren op dit commentaar

Haha,nee voor een gastronomisch uitje gaan wij juist altijd naar België! hahahahaa!
Maar je zag toch wel enorm veel zeg! En natuurlijk blijft er altijd nog genoeg over om nóg een keer te gaan! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 13-10-10

Reageren op dit commentaar

ik wens jullie een heel fijn weekend,geniet ervan
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 15-10-10

Reageren op dit commentaar

Het ziet er inderdaad een zeer mooi winkelcentrum uit, en de laatste twee foto's zijn heel grappig ;)

Nog een fijne zondag!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 17-10-10

Reageren op dit commentaar

Ik schrijf in naam van Jeske, eerst en vooral dank u voor de steun dat je haar heeft. Ze heeft er inorm veel aan, zelf is ze nog te zwak om te reageren. Ze slaap heel veel in de voormiddag en in de namiddag, en de dokter zeg dat het heel normaal is na zulke zware operaties. Ze heeft ook nog veel pijn, ik moet jullie vele groetjes doen, en nog eens dank.
Adriën

Gepost door: Adriën | 19-10-10

Reageren op dit commentaar

Potverdorie Emmy, ik krijg zin in een spie lekkere taart :-)

Wat een prachtige foto's. Vooral die stukjes natuur.

De Jordaan is door de jaren heen toch ook wel veranderd, hé?! Minder authentiek, vind ik.

Lieve groeten

Rudi

Gepost door: Rudi Van Damme | 19-10-10

Reageren op dit commentaar

Hoi Emmy
Ik ben hier dan toch nog eens geraakt!
Wat heb je een prachtige reis achter de rug.
Amsterdam staat al een tijdje op mijn verlanglijst!
Ondanks de regen heb je prachtige foto's weten te maken,
ook die van het vorig logje!
Mijn maag begint te knorren, hoe zou dit komen. :-)
Nog vele groetjes.
P-TER

Gepost door: P-TER | 20-10-10

Reageren op dit commentaar

Dat is een leuk uitstapje geweest, zo te lezen!
Voor nu ook een fijn weekend gewenst.
Liefs Suusje

Gepost door: Suus | 22-10-10

Reageren op dit commentaar

hey Emmy,nu het hier zo wat stilletjes is kom ik je een heel fijn weekend wensen.hopelijk is alles in orde met jullie
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 22-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.