24-09-10

***

Als wij het kunnen, genieten we er toch nu en dan van om iets te doen zonder de baby.

Zo gingen we onlangs naar een kaas en wijnavond. Ik kreeg kaarten van een lieve vriendin. Het was de gelegenheid om ze nog eens te ontmoeten. Vroeger zagen we elkaar één keer per week en dat al 15 jaren lang.

Het was een fijn weerzien. De kaas en de wijn smaakten in het gezelschap van mijn oudste dochter en haar vriend. Wat ben ik blij haar eindelijk weer samen met iemand gelukkig zijn.

Verleden week gingen we een dag naar Knokke. Mijn beste vriendin R.,vierde haar 65ste verjaardag. De echte datum was al een tijdje voorbij, maar het feest kwam er nu. Wij vertrokken al vroeg met de auto. Zo konden we even tot naar Sluis rijden. We kochten er vis en kuierden wat rond.

Daar we te vroeg waren voor het feest reden we door en gingen koffie drinken in Heist. Ik kwam er mijn nicht en kozijn tegen. We praatten even over en weer en dan gingen we een bezoekje aan mijn oudste zus brengen. Het was kort en toch hadden we veel gedaan.

Toen kwamen we iets te laat en mijn vriendin dacht al dat ik niet zou komen. De sfeer zat er al in met een duo van een accordeonist en een komische dame, die verscheidene sketches uitvoerde.

sized_Rosa 65.jpg

Mijn Limburgse vriendin, die nu ook bevriend is met mijn vriendin uit Knokke was er ook. Iemand die ik verleden jaar met Magda op de boterhammen in het Park ontmoette was er ook. Familie en de meeste vriendinnen van mijn vriendin kende ik al.

Die dag kreeg ik twee keer te horen dat er iemand schrok bij mijn verschijning. Eerst mijn zus en dan mijn vriendin L. Ze dachten dat mijn lieve mama voor hen stond.

Dinsdag gingen we met onze kleinzoon naar de weging, bij Kind en Gezin. Hij doet het goed en weegt nu 7,740 en meet 66cm. Morgen is hij 4maand oud. Sinds die dag eet hij patatjes met groenten.

Ze raden dat nu zo aan om eerst met groenten te beginnen in plaats van met fruit. Ik dacht dat het was omdat ze dan gewoon worden aan zoet bij fruit en dan moeilijk doen als je hen groenten geeft.

Het is echter omdat ze beter gekookt eten verteren. Alles verandert met de tijd hé.

Ik had nog nooit zo een gemakkelijk kind om met vast eten te beginnen. Hij vond de aardappel met worteltje meteen lekker. De tweede dag kreeg hij nog eens hetzelfde. Vandaag gaf ik hem prei met aardappel en ook dit ging goed binnen. Ik heb me toch maar bij een paar lepeltjes gehouden voor het begin.

Emeron 2010 013.jpg

Volgende week heeft mijn schoondochter een week verlof en zo ben ik ook een paar dagen vrij.

Ik heb meteen een reisje van 3 dagen naar Amsterdam geboekt. Daar wou ik al een hele tijd naar toe. Ik ben benieuwd wat het geeft…

Commentaren

dat is zeker Emmy,genieten moet je doen af en toe,de boog kan niet altijd gespannen staan.maar wat is je kleinzoon een fel baasje geworden,zo schattig.ik wens je ook een fijne vakantie in Amsterdam,geniet ervan.
liefs en een fijn weekend
dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 25-09-10

Reageren op dit commentaar

Een leuke dag zo te zien in Knokke/Sluis. amai je kleinzoontje heeft wel mooie grote ogen he!

Fijne zondag

Gepost door: Ourlipsaresealed | 26-09-10

Reageren op dit commentaar

Altijd leuk hè, zo af en toe er eens even uit...en straks drie daagjes Amsterdam...daar is genoeg te zien om die dagen te vullen hoor...en zéker een rondvaart maken hè...Amsterdam is vanaf het water het allermooiste!
Ik dacht toen we die stoeltjes binnen kregen: laat ik er maar snel even over posten, anders loopt Emmy straks nog voor niks ernaar uit te kijken! Vond het bijzonder vriendelijk van je dat je dat dééd hoor!
Schitterende foto van dat scheetje van een kleinzoon van je..kijk 'm eens lekker smullen hè! :-)))))
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 26-09-10

Reageren op dit commentaar

Wat een flinkerd!!!! En 't is leuk als ze goed eten he, ik had er een andere thuis, amai :D:D hahahaha :D

Gepost door: Blah | 28-09-10

Reageren op dit commentaar

eventjes komen bij lezen, ik zie dat je het heeeeeeeeeel druk hebt, en je kleinzoon wat tof geniet er maar van want ze zijn zo vlug groot, groetjes

Gepost door: Emily | 29-09-10

Reageren op dit commentaar

Ik hoop echt dat het leuk is geweest in Amsterdam,
liefs Suusje

Gepost door: Suus | 04-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.