21-09-10

Mijmeren

Zoals ik al zei, geef ik mijn ogen de kost bij het wandelen.

Ik ben al buiten in de vroege morgen en zie de mensen in de weer als mieren.

Ze haasten zich naar hun werk, naar school of de kinderopvang. Ik zie geen andere reden om vroeg op pad te zijn. De trams en metro’s zitten behoorlijk vol en ik ken ook de plaatsen waar de meesten af stappen.

Auto’s staan in de file. In de meeste zit maar één persoon en ik vraag me af of ze het niet moe zijn zo, iedere dag, aan te schuiven. Zonder er bij te bedenken dat ze dan nog een parkeerplaats moeten vinden!

Ik zie een bezem tegen een elektriciteit paal staan. De gemeente werker denkt zeker dat de borstel het alleen gaat aan pakken. De arbeider staat zijn koffie of zou hij al toe zijn aan een pintje, aan de toog in het café te drinken.

Een eindje verder, bij de kruidenierswinkel, staat de borstel, een roze met een witte steel met rode hartjes, ook op zijn baasje te wachten.

Vuilzakken staan al een paar dagen, of is het al een paar weken, aan de deur van een groot huis. De vuilniskar heeft ze laten liggen omdat het juiste vuil, niet in de juiste zakken zit. De bewoner neemt de moeite niet om ze binnen te halen en er iets aan te doen.

Aan een ander gebouw lagen er al een paar dagen, een heel pak magazines over de stoep verspreid. Helemaal verkreukeld door de regen van een paar dagen geleden. Ze hadden er misschien geen koord rond gedaan. Vandaag waren ze toch verdwenen.

Bij het voorbij gaan van een paar appartementsgebouwen, ruikt het lekker naar poetsmiddel. Ik zie dat er een paar onderhoud mensen, van een poetsfirma bezig zijn. Ze deden een hele rij gebouwen.

En nu denk ik er aan, hoeveel werk en strijkwinkels, met dienstencheques, ik op mijn weg tegen kom. Dat lijkt wel een nieuwe trend, maar toch overdreven! Te veel is te veel!

En zo ben ik weer thuis na een weldoende wandeling. Het kindje slaapt al weer in zijn wandelwagen. Straks gaan we naar Kind en Gezin voor de maandelijkse controle en een paar inentingen.

klavertje_vier.jpg

Commentaren

Ja...al wandelend kom je tot bijzondere gedachten en ontdekkingen op straat hè! :-)))
Over alles kun je je verwonderen..of je erbij neerleggen...of...nou ja, vul maar in! Jij deed dat al heel goed hier in je mijmeringen! :-)))
Groetjesssss!

Gepost door: mizzD | 21-09-10

Reageren op dit commentaar

Graag gelezen , je mijmeringen Emmy ...

en vreselijk benieuwd wat ' de weeg'-schaal van je kleinzoontje te vertellen heeft ... ;-))) !

Tot later zenne ... :-)))

Gepost door: klaverke | 21-09-10

Reageren op dit commentaar

Emmy goede avond,

het blijft hier toch plezant om te komen en zeker na die periode kabouterbos !
Maar meiske toch, ik herken veel van die zaken . Ik ben ervan overtuigd dat er velen smoelen zouden trekken wanneer ze geen grootouders moesten hebben ! Natuurlijk houden wij van al onze kleinkinderen, uiteraard !
Ik ken mensen die tijdens de zomermaanden naar het kabouterbos komen en daarna overwinteren in Tenerife en hier ergens een domicili bij één van de kinderen . Dat is de aard van het beest, maar wij zouden onze gasten zo lang niet kunnen missen .
Al goed dat die verplichte onderzoeken gebeuren, tenslotte is dat een kleine moeite !
En tsja...Brussel is Brussel niet meer en de vuiligheid van sommigen weerspiegelt wie er allemaal zit, alhoewel...zou dan het gezegde ' arm maar proper ' niet meer tellen ??
Enfin Emmy, ge doet het goed en dat is het belangrijkste !!
Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 21-09-10

Reageren op dit commentaar

leuk beschreven Emmy
ik volgde alles mee en zag alles :-)

Gepost door: fotorantje | 21-09-10

Reageren op dit commentaar

hey Emmy,soms staat een mens versteld wat hij allemaal ziet op straat hé.die straat vegers dat zal wel overal hetzelfde zijn denk ik,dat ze leunen op hun steel,dat noemen ze werken.wij moesten dat eens doen op ons werk,je zou nogal een sigaar krijgen hoor.
een fijne dinsdag Emmy
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 21-09-10

Reageren op dit commentaar

mijmeringen bij het wandelen....

leuk verteld!

Gepost door: willy | 22-09-10

Reageren op dit commentaar

Mooi verteld Emmy,ja als je door de straten wandelt dan kijk je rond en begin je vanzelf te mijmeren.Geuren kunnen ook herinneringen doen opkomen.Bepaalde dingen vernaderen in feit ook nooit:de geur van koffie of brood.Een werkman die op zijn schop of borstelt leunt..Het is van alle tijden.

Gepost door: magda | 22-09-10

Reageren op dit commentaar

Ja 't is zo... als je rondkijkt tijdens 't wandelen, zie je nogal wat. Goed geschreven Emmy!

Gepost door: Blah | 23-09-10

Reageren op dit commentaar

Heerlijk he? Zo rondkijken.
Ik vind het ook super gewoon op een bankje te zitten en alles te bekijken... in disney ga ik ook gerust op een drukke dag lekker op een bankje zitten!
HEERLIJK genieten!
Alvast een fijn weekend!

Gepost door: Suus | 24-09-10

Reageren op dit commentaar

Hey Emmy,
Gewoon snel eens 'piep ' zeggen om te laten weten dat ik weer
even bij je was!
groetjes

Gepost door: christa | 24-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.