14-08-10

Reizen

Iedereen heeft nu de mond vol over vakantie. Nu ik de zorg van mijn kleinzoontje heb, kunnen we niet reizen. Zelfs al een tijdje er voor had ik er geen zin in. Ik wou er zijn als dat kindje kwam.

Ik kan nu wel in mijn albums kijken naar de foto’s van de reizen die ik maakte.

Heel veel verre reizen heb ik eigenlijk niet gemaakt. Toch droom ik er nog altijd van eens naar Maurutius te gaan.

Mijn leuze is echter, zeg nooit "nooit".

Thuis bij mijn ouders hadden we er het wel eens over dat we nog nooit in een vliegtuig zaten, of dat we nog niet eens naar Engeland geweest waren. Dat lag daar aan de andere kant van het water en toch leek het zo ver weg.

Mijn eerste vliegreis ging naar Malta in 1993. Ik was al 48 jaar !

Malta0002-tile.jpgWij hadden samen met mijn oudste dochter en haar gezin, voor 14 dagen geboekt.

De reis verliep goed en ik was helemaal niet bang. Ik vind vliegen eigenlijk leuk. Als je daar boven die witte wattenwolkjes vliegt, is het alsof je in de hemel zit. Het deed mij aan mijn ouders en vooral aan mama denken. Ik zat even veel dichter bij haar…Oeps ik dwaalde even af !

Toch zat ik er een mee in, toen we van boven uit het eiland zagen en de landingsbaan. Het zag er naar uit dat het eiland véél te klein was om op zo’n korte afstand te stoppen en niet terug in het water te belanden. Dat was echter optisch bedrog.

 

Als we later, vele keren, naar het Zuiden van Frankrijk vlogen, was dat ook zo. De vlieghaven van Nice ligt letterlijk in zee.

Wat er in Malta onmiddelijk op viel waren de bussen en auto’s. Allemaal old timers. Ook de knalrode Engelse telefooncellen.

Het eiland telt 364 kerken. Iedere dag word er een patroonheilige gevierd, in één of ander dorpje. Dat begint met kanonschoten en eindigt in een dorpsfeest en vuurwerk. Wij hadden een kleine auto gehuurd en wee als je juist in het feestvierend dorpje langs kwam. Geen benzinestations open en ook geen winkels.Malta 0006-tile.jpg Je moet er links rijden. Die verhuiswagen, juist voor ons, vond ik wel grappig.

Het is er warm maar er blaast altijd een briesje. De nacht valt er vroeg en plotseling.  De katten die er rondlopen zijn anders als hier. Spitse kop en langere oren.

Toen wij naar Malta gingen was het nog goedkoop, maar vlug zagen we met de jaren de prijzen daar stijgen. De kandidaten voor songfestivals en zo, gingen er toen naar toe, en zo werd het al erg populair als vakantieoord.

Mooie middeleeuwse gebouwen, grote havens en kleine vissersdorpjes. Het ziet er romantisch uit met de kleine balkonnetjes aan de huizen.

Malta heeft een eeuwenlange historie en daarom zou ik maar aanraden eens te Googlen als je er meer van wil weten.

We gingen

Malta 0018-tile.jpg

ook Gozo bezoeken. Het is een eilandje die bij Malta behoort. Het is er prachtig en historisch nog veel te bezoeken.

Aan alle straathoeken staan en hangen er prachtige Heiligen beelden en vlaggen en wimpels om het geheel te versieren.

Wij bezochten er het dorp van Popeye en Olijfje. Dat is waar ze de film gedraaid hebben.

Malta 0022-tile.jpg

 

Mijn postje word iets lang en dus ga ik verder in een volgend artikel.

Malta 0017-tile.jpg
Dit waren een paar sfeerfoto's. We hadden toen nog geen digitaal toestel.

Commentaren

Hey Emmy ... :-))) !

Leuk hé, al die vakantie herinneringen... :-))) !

Gozo is mij welbekend en ja, tijden veranderen, ook op fotografisch vlak, maar toch ...

Na-genieten doen we ... :-))) !

Zwaai zwaaaaaaaaaaai ... :-))) !

Gepost door: klaverke | 14-08-10

Reageren op dit commentaar

hey Emmy,leuk is dat,vakantie herinneringen ophalen,zelf ben ik nog nooit naar Malta geweest,maar wel in Bulgarije en daar heb ik nog foto's van.je brengt me op een ideetje om daar eens iets over te vertellen een van de volgende weken.vakantie is fun en plezier,maar nu is het weer werken.een heel fijn weekend liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 14-08-10

Reageren op dit commentaar

Ah, tegenwoordig moet je bijna op reis gaan of je hoort er niet meer bij! Je hebt groot gelijk dat je voor je kleinzoontje zorgt, zo lang hij nog klein is! Reizen kan je nog genoeg. Ik vind die oude foto's wel prachtig, vooral die kleuren, daar kunnen die nieuwe toestellen niet aan tippen hoor! Nu is het fletser.

Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

Goedeavond Emmy.
Al die vakantie herinneringen dat is mooi .

Hier is het niks dan donker,somber,regenachtig weer.
Kom ik je nog een fijne zondagavond toewensen.
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

mooie herinneringen Emmy
de paar keer dat ik gevlogen heb vond ik het ook leuk
behalve de landing in Athene, daar neemt het vliegtuig nogal een korte diepe duik en daar was mijn maagje niet zo blij mee ;-)

Gepost door: fotorantje | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

Nog niet veel weggeweest zeg je en dan van de eerste keer een mooie vliegreis op een zonovergoten eiland! Die foto's van vroeger hebben toch iets vind ik. En die zonnige foto's doen deugd op zo'n grijze dag als vandaag.
Emmy , thuis kun je ook genieten daarvoor moet je niet op reis gaan.In de zomer kan ik mijn huishouden echt op een lager pitje zetten en "vakantie" houden.En daarbij kun je nu ook nog eens nagenieten van de reizen die je gemaakt hebt.Zet nog maar zo'n postjes neer hoor.

Gepost door: magda | 15-08-10

Reageren op dit commentaar

Hey Emmy
Mauritius was ook mijn ultieme droom door mijn massa's correspondenten die er woonden , toen ik al schrijflustig was en sinds jongsbeen de wereld wilde verkennen!
Drie jaar geleden is mijn droom dan uitgekomen! Dank zij radio donna, waar we een reis wonnen naar de malediven maar de reis konden omruilen omdat wij wilden trouwen in Mauritius. Omdat het te omslachtig was om alle formaliteiten rond te krijgen hebben we dan toch beslist om in belgie ons handtekening te zetten in in Mauritius een ceremonie! Schitterend gewoon, moet je doen als je daar de kans toe krijgt
liefs

Gepost door: christa | 21-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.