29-06-10

...

Ik slijt mijn tijd met bijna niets doen. Niets doen is eigenlijk niet de juiste beschrijving. Beetje huishouden, en voor de rest in gedachten bij de kinderen en kleinkinderen.

Mijn oudste dochter heeft eindelijk weer een vaste relatie. Mijn zoon heeft een nieuwe baan. Dat maakt me gelukkig. De kleinkinderen hebben allen hun examen achter de rug. De resultaten zijn heel goed.

Mijn andere dochter is al op vakantie. Ze zijn naar Amerika. Ik kreeg nog geen nieuws en daar pieker ik weer iets om.

Mijn oudste kleindochter is intussen weer een jaartje ouder. Het jongste groeit als kool. Nu en dan nog iets kopen waar ze niet aan gedacht hebben voor de geboorte. Nu en dan een paar uurtjes voor het kindje zorgen. Zo slijt ik mijn dagen als een volwaardige gepensioneerde.

Ons Zweeds bezoek is terug weg en mijn vriendin heeft haar komst met een week uitgesteld.

Het is zo warm nu dat ik als een vod rond loop. Ik kan er echt niet meer tegen. Dat zei ik vorig jaar ook al. Vroeger kon ik beter de warmte dan kou verdragen.

Ik heb al twee boeken uitgelezen . Een breiwerkje afgemaakt. En wat naaiwerk verricht. Alleen de PC bekoort me niet echt. Ik denk dat ik hem ergens anders in de woonkamer ga zetten. Ik voel me ineens wat afgezonderd in mijn bureau-gasten en hobbykamer. Ik grijp al eerder naar mijn laptopje. Dat kan ik liggend in de zetel besturen. Ik heb echter niet veel foto’s en prenten daarop.

Sommige dagen zitten we op het terras van schoondochters café. Dan lees ik meestal de gazet die ter beschikking van de klanten in een rek zit. Zo ook gisteren. Ik schrok toen ik ineens dit artikel las. Ik wist onmiddellijk dat het iemand was die ik kende. We ontmoetten ons immers op de eerste Blije Bloggers Bijeenkomst, verleden jaar. Hopelijk word hij gauw beter. Jullie kennen zeker zijn vrouw en trouwe viervoeter.

Mijn zus werd ook geopereerd. Ze kreeg een nieuwe heup en bleef 10 dagen in het ziekenhuis. Sinds gisteren is ze in een revalidatiecentrum aan zee. Dat zal haar zeker goed opkikkeren. De laatste twee jaar bleef ze niet van ziekte en ellende gespaard.

We gaan haar eens gaan bezoeken in de komende dagen. Maar eerst mag het weer wat koeler worden.

Dit jaar ging ik niet naar mijn favoriete festival "Couleur Café". Toch was ik er dikwijls in gedachten bij. Toen het begon, en ‘s Zaterdags bij het horen van het vuurwerk en vooral tot heel laat in de nacht als ik de muziek, door de openstaande vensters, hoorde. Niemand van de kinderen was vrij om met mij te gaan en dus besloot ik dat het een jaartje zonder zou zijn. Als alles goed gaat zijn wij er volgend jaar!

En nu nog een prettige vakantie aan wie er aan toe is.

vakantie1

Commentaren

hey Emmy, geen schrijfinspiratie en dan vul je een heel blad vol met allerlei nieuwtjes !!
Hier is het wat koeler dan bij jou,er is altijd een beetje wind .Kom het maar af dan zitten we onder de parasol in de schaduw.Het is best te doen.Enne neem de dubbeldektrein,daar is er airco in!hihi!

Gepost door: magda | 29-06-10

Reageren op dit commentaar

zomaar Hey Emmy, wat is je blog mooi aangekleed! Het is niet alleen leuk om lezen maar ook om naar te kijken! ach, ik moet nog veel leren zeker! K wens je een leuke zomer toe waar je kan genieten van de mooie lange dagen!
liefs
christa

Gepost door: christa | 30-06-10

Reageren op dit commentaar

ja de warmte mat af hé Emmy
doe maar rustig aan
en ik wens je een fijne zomer met kinderen/kleinkinderen

Gepost door: fotorantje | 30-06-10

Reageren op dit commentaar

goeie middag Emmy je bent in de ban van de wereld voetlbal in Zuid Afrika,mooi gedaan.doe het maar rustig aan nu het zo warm is,op tijd en stond eens drinken hé
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 30-06-10

Reageren op dit commentaar

met die warmte kun je ook niet veel meer dan NIETS DOEN hè. Ik kruip ook binnen en zoals de nachtdieren kom ik pas 's avonds buiten.
H&K trouwden in US en zowel daar als hier was er een trouwfeest; Ze konden hun vrienden niet allemaal meeslepen naar daar hè.
Wat erg van Kelly's echtgenoot... 'k hoop dat hij spoedig hersteld. Sinds kort ben ik ook bij de 'wielertoeristen' (damesploeg De Fietsfanaatjes) en elke week houd ik m'n hart vast. We rijden zeer veilig met vooraan en achteraan mensen die ons begeleiden; die de weg afzetten om ons veilig de baan te laten kruisen; die constant aanwijzingen geven maar dan heb je van die halve garen (ja, ook vrouwen....) die ons gewoon niet op de weg dulden. Waar fietspaden zijn rijden we op het fietspad en anders in kolonne 2 aan 2 als de weg het toelaat. Op de 2 uur dat we rijden elke woensdag zijn er minstens 2 bestuurders die ons echt hinderen... nee nee niet wij...
ps: heb hier iets liggen voor baby. 'k Zal het opsturen. Ok?

Gepost door: Lu | 01-07-10

Reageren op dit commentaar

weer eventjes komen bijlezen, hou het hoofd koel, groetjes

Gepost door: Emily | 02-07-10

Reageren op dit commentaar

Nog geen tijd... om te lezen hier, maar natuuuurlijk was ik op tijd thuis om die spannende wedstrijd te zien...het was geweldig hè...woooow! hup holland hup! hahahaha!
Groetjes en tot gauw!

Gepost door: mizzD | 02-07-10

Reageren op dit commentaar

hey Emmy ik wens je een heel fijn,zonnig weekend(hopelijk niet té warm)want dat is voor niets goed hé
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 02-07-10

Reageren op dit commentaar

WOOOOW! Het was spannend hè...heb na de 3-2 nauwelijks nog durven kijken...en die scheidsrechter de boel maar traineren...allemmachtig! Maar...we staan in de finale!!! yeahhhh!

Gepost door: mizzD | 06-07-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.