29-04-10

Baby's

Vandaag was mijn schoondochter weer bij de dokter. Alhoewel het nu met rasse schreden nadert, dat ze bevalt, vinden wij het toch nog lang. Ze is geweldig rond en staat letterlijk op springen.

Alles staat klaar voor de baby. Ik ging een maand geleden de kinderwagen met alle toebehoren halen. Wij kozen voor dit:

bbc wandelwagen1-vert

 

Verleden week brachten ze de meubels voor de kinderkamer.

Nu wil ik graag iets vertellen over heel lang geleden Namelijk, toen mijn zoon 23 jaar geleden geboren werd hadden wij nog het restaurant. Hij werd door de buurvrouw opgevangen terwijl wij werkten. Het gebeurde wel eens dat er al of nog klanten waren als we hem gingen halen. Dan werd hij door hen op de schoot genomen en geknuffeld. Zo was er tussen hen een dame die graag een kindje wilde, maar het wou maar niet komen.

Na een paar weken bleek dat die dame eindelijk zwanger was. Ze beweerde dat het was omdat ze onze kleine vast genomen had. Daarna was er nog iemand.

En toen een jaar later, hadden we een Italiaans koppel in het restaurant, die al 12 jaar gehuwd was maar kinderloos bleef. Toen we vertelden wat er met die twee andere dames gebeurde, smeekte ze ons hem te gaan halen en hem te mogen vast nemen. Ze huilde er bijna bij.

Wij gingen dus onze zoon halen en de vrouw nam hem in de armen vol liefde en hoop!

Niet te geloven maar enkele maanden later kwam ze terug en weer met tranen in de ogen kondigde ze ons aan dat ze in verwachting was.

Negen maanden later, in september beviel ze van een dochter. Het doopfeest kwamen ze bij ons vieren. Ik heb nog het geboorteprentje hier. Hun geluk kon niet op en iedere keer als ze bij ons kwamen moest onze kleine bij haar komen.

Wij verloren elkaar enkele jaren uit het oog, omdat we het restaurant sloten.

Later zagen we elkaar nu en dan eens terug bij het boodschappen doen. En omdat meneer met de ijskar reed, zagen we hem nu en dan terug.

Iedere keer was hun eerste vraag naar onze zoon. Nu was het weer een paar jaar geleden dat ze hem te zien kregen. Wel wisten ze al dat hij gehuwd was. Onlangs vertelden we dat ze een kindje gingen krijgen. Ze waren zo blij alsof het over hun eigen kind ging.

Vandaag kwamen ze elkaar tegen toen mijn man, samen met zoon en schoondochter, boodschappen deed. De mevrouw was overgelukkig hen samen te zien! Ze vertelde het hele verhaal aan mijn schoondochter die het wel al een paar keer hoorde van ons.

Haar dochter huwt dit jaar ook…

28-04-10

Begin April

Zoals ik beloofde in mijn vorig postje ga ik één voor één de punten van de maand april uitgebreider vertellen.

In de Paasvakantie kreeg ik mijn kleindochter voor een paar uurtjes in huis. Ze kwam binnen gelopen met een mooie tekening dat ze speciaal voor mij maakte.

Mijn dochter bracht haar samen met haar eigen dochters.

Voor de gelegenheid maakte ik pannenkoeken klaar. Gezellig kwam ze naast mij staan babbelen terwijl ik ze bakte.

Ik had al gegeten maar ze wou mij naast haar om de pannenkoeken te eten. Dus forceerde ik me wat om haar niet teleur te stellen. Zij zelf verorberde er drie na elkaar zonder moeite. Altijd fijn als je een kind niet moet smeken om te eten.

Lara

Ik had weer een geschenkje voor haar klaar staan en een grote chocoladen haas en paaseitjes in een mooie handtas gestoken. Ze was in de wolken.

Zij zette de datum van haar verjaardag op mijn magneetkalender, die op de ijskast zit, en zei dat ze op die dag verjaarde. Het kind weet natuurlijk niet dat ik ook haar geboortedatum goed ken!

Ineens viel haar oog op mijn vitrinekast. Daar staat heel wat in waaraan ik houd. Ze keek naar mijn verzameling miniatuur Barbie’s, van Mattel, die je heel wat jaren terug bij Mc Donalds kon verzamelen. In een plotse opwelling vroeg ik haar of ze, ze graag zou hebben. Het "ja" liet niet op zich wachten, tot grote ontsteltenis van mijn twee oudste kleindochters, die er niet aan over konden dat zij ze jaren lang alleen maar mochten bekijken van achter het ruitje.

Lara et Sophie

Ze overdreven zelfs met de 23 jaren! Ze staan hoogstens nog maar 15 jaar netjes in de kast.

Hopelijk was dat echt om te lachen, want ik zou niet willen dat de kinderen jaloers van elkaar zouden zijn.

Ze stapten na een tijdje allen blijgezind terug naar huis. En ik had weer een zalig moment achter de rug…

Vandaag heb ik afspraak in de stad met een jeugdvriendin en dus leeftijdsgenote om onze verjaardag nog eens over te doen met een etentje.

25-04-10

Hallo!

Nu heb ik speciaal eens tijd gemaakt om iets te posten.

Wij hebben intussen de paasvakantie gehad. De kinderen kwamen voor en etentje thuis met hun kroost. Ik kreeg mijn kleindochtertje(die ik bijna nooit zie) te zien toen ze een namiddag bij ons kwam. Ik bakte die dag pannenkoeken. Ze at er onbedeesd 3 na elkaar op.

Ik had een paar geschenkjes voor haar klaar staan, die ik uit Sluis mee bracht. Daar waren we de dag er voor geweest. Wij waren zo een dagje uit met mijn dochter die verlof had. Wij kwamen terug met een volle koffer. Was dit shoppen!

Het was een bijzonder drukke maand. Of misschien voel ik het te druk aan. De kalender staat vol gekribbeld met te doen dingen, om maar niets te vergeten.

Ik ben mijn geschenk, voor de komende baby gaan halen. Een wandelwagen, met maxi cosi en alles er op en er aan.

Zijn kamertje, die door een vriend van mijn zoon en schoondochter, met de hand gemaakt werd, kwam verleden week toe uit Polen.

Wij zijn er allen klaar voor…nog 5 weken ongeveer.

Sinds drie zondagen, ga ik geleide wandelingen maken in Laeken. Het zijn Franstalige gidsen maar wat ik al bij weet is wel heel interessant.

De eerste week brachten we een bezoek aan het Brugmann ziekenhuis. Dit is een Horta site.

Vorige week was het een bezoek aan het Kerkhof van Laeken en vandaag heette het Romantisch Laeken. De naam was het wel maar van romantisme heb ik niets gemerkt. Wel heel veel fotos gemaakt van mooie oude huizen die we op onze route tegen kwamen.

Bij het begin van het parcours zag ik iemand de Kerk van Laeken fotograferen en dacht er iemand te herkennen. Ik riep meteen “Hallo, ken ik jou?” En ja hoor het was onze vriendin blogster Patsy!

Ik vond het enorm leuk omdat ik nooit eens iemand tegen kom die ik ken.

Gisteren waren we in Brugge voor de jaarlijkse “Festa Portuguesa” bij Vlaanderen-Lusitania. Het was weer eens een waar succes. Het weer was ons gunstig om de sardientjes te grillen. En feesten dat hebben we gedaan!

Ik ga van ieder van deze punten eens een apart postje maken. Zo heb ik een paar postjes te schrijven.

Nu ga ik vroeg naar bed want moe ben ik wel na een zo druk weekend van wandelen en feesten. 

bettyboop1

17-04-10

Bye Bye

Mijn blogje ligt er de laatste tijd maar stil bij. Het is dat er niets zo veel te vertellen valt. Ik stel mij dat toch zo voor.

Na vijf jaar ben ik misschien wat uitverteld of aan een tijdje rust nodig.

Niets om ongerust over te zijn.

good-bye

10-04-10

Opgewekt gewekt...

Dit hoorde ik deze morgen bij het wakker worden op mijn radiowekker, nog vóór het fluiten van de vogeltjes. Als dat mijn humeur van de dag bepaald dan zit het goed!

09-04-10

Rik in de fik.

Onlangs waren wij bij iemand die het niet te breed heeft. Ze kreeg juist nog bezoek, van een vriend die zeker in dezelfde situatie als zij zit.

De man zette zich aan tafel en had zijn jas in omgedraaid schapevel aan gelaten.

We zaten al een tijdje te babbelen bij een kopje thee. De vrouw had haar afwas laten staan om bij ons te zitten.

Ik vond dat er wel een vreemde geur hing maar kon het niet plaatsen. Ik keek naar mijn man of hij niet rookte. Hij rookt echter nooit in huis. Zijn sigaar lag uitgedoofd op een asbak. Ik was gerust gesteld. De reuk kwam zeker omdat die sigaar daar dicht in de asbak lag.

Tot ik ineens een rookpluim bij die man zag. Het was alsof die uit zijn zak kwam. En ja hoor ! Rikske stond in vuur en vlam, of neen, er kwam rook uit zijn jaszak.

Ik vloog naar de afwasbak en graaide de spons vol water en vloog naar de man om het zonder nadenken in zijn zak te stoppen.

Toen we zijn zak leeg haalden, zaten er een paar peukjes in een vel keukenpapier gerold. Hij had vóór het binnen komen, zijn sigaret uit gedaan en die er bij gestoken.

peuk

De vrouw gooide meteen de boel in de vuilbak.  En toen zij hij nog, mijn formulier van de lotto zit er bij…Hahaha je weet maar nooit hé dat hij zou winnen en meteen in een heel andere situatie zou geraken.

Het ergste is echter, dat als hij dat zou hebben voor gehad bij hem thuis. Stel dat hij zijn jas zou hebben opgehangen en naar bed zou gegaan zijn. Hoe gauw een ongeluk toch is gebeurd en soms niet weten hoe het kwam !

04-04-10

Pasen

Onze wensen

sized__pasen_

aan allen...

sized_Pasen4

02-04-10

Pasen

pasen2

 

Vrolijke Paasdagen en voor wie met vakantie gaat, fijne vakantie!

Overval

Terwijl ik gisteren avond in mijn potten aan het roeren was, hoorde ik weer sirènes loeien.

De helicopter draaide ook weer boven het dak. Wat is er nu weer aan de hand? Weer rellen in Molenbeek of zo. Later hoorde ik dat onze Delhaize, overvallen werd.

"Onze Delhaize" ligt hier op 100m vanaf en ligt in een mini winkelcentrum. Daar doen wij onze meeste boodschappen, vlak in de buurt. 

Wij wonen hier op de splitsing van meerdere gemeenten, Jette, Koekelberg, Laken, Molenbeek, en zijn dus het middelpunt als er iets aan de hand is. Het is wekelijkse of bijna dagelijkse kost dat die helicopter komt kijken wat ik in de keuken aan het brouwen ben.

Gisteren was dat Spaghetti Bolognaise.