28-04-10

Begin April

Zoals ik beloofde in mijn vorig postje ga ik één voor één de punten van de maand april uitgebreider vertellen.

In de Paasvakantie kreeg ik mijn kleindochter voor een paar uurtjes in huis. Ze kwam binnen gelopen met een mooie tekening dat ze speciaal voor mij maakte.

Mijn dochter bracht haar samen met haar eigen dochters.

Voor de gelegenheid maakte ik pannenkoeken klaar. Gezellig kwam ze naast mij staan babbelen terwijl ik ze bakte.

Ik had al gegeten maar ze wou mij naast haar om de pannenkoeken te eten. Dus forceerde ik me wat om haar niet teleur te stellen. Zij zelf verorberde er drie na elkaar zonder moeite. Altijd fijn als je een kind niet moet smeken om te eten.

Lara

Ik had weer een geschenkje voor haar klaar staan en een grote chocoladen haas en paaseitjes in een mooie handtas gestoken. Ze was in de wolken.

Zij zette de datum van haar verjaardag op mijn magneetkalender, die op de ijskast zit, en zei dat ze op die dag verjaarde. Het kind weet natuurlijk niet dat ik ook haar geboortedatum goed ken!

Ineens viel haar oog op mijn vitrinekast. Daar staat heel wat in waaraan ik houd. Ze keek naar mijn verzameling miniatuur Barbie’s, van Mattel, die je heel wat jaren terug bij Mc Donalds kon verzamelen. In een plotse opwelling vroeg ik haar of ze, ze graag zou hebben. Het "ja" liet niet op zich wachten, tot grote ontsteltenis van mijn twee oudste kleindochters, die er niet aan over konden dat zij ze jaren lang alleen maar mochten bekijken van achter het ruitje.

Lara et Sophie

Ze overdreven zelfs met de 23 jaren! Ze staan hoogstens nog maar 15 jaar netjes in de kast.

Hopelijk was dat echt om te lachen, want ik zou niet willen dat de kinderen jaloers van elkaar zouden zijn.

Ze stapten na een tijdje allen blijgezind terug naar huis. En ik had weer een zalig moment achter de rug…

Vandaag heb ik afspraak in de stad met een jeugdvriendin en dus leeftijdsgenote om onze verjaardag nog eens over te doen met een etentje.

Commentaren

Och... ik denk echt wel dat dat om te lachen is geweest van je kleindochters...hoewel er natuurlijk wel een béétje verontwaardiging ook bij geweest zal zijn...zij hebben al die jaren gekwijld voor het glas! hahahahaaa! Maar nee...ik denk dat ze dit speciale gebaar van jou naar je andere kleindochter wel zullen begrijpen nu...zij hebben hun oma al zólang 'fulltime' hè...en dat kleintje moet het met gestolen momentjes doen helaas...ik hoop nog steeds dat dat ooit nog eens goed zal komen hoor.
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 28-04-10

Reageren op dit commentaar

dat zal kleindochter leuk gevonden hebben, spelen met oma's mini barbie's, en niemand had er ooit mogen mee spelen, dan moet ze zich toch wel beetje speciaal gevoeld hebben hé

Gepost door: fotorantje | 28-04-10

Reageren op dit commentaar

hèhè Emmy, das leuk hé je kleinkinderen kunnen verwennen en met ouder worden ben je al meer geneigd hen dingen te geven waar je jaren zorgvuldig voor gezorgd heb.Dat ondervind ik ook.

Gepost door: magda | 29-04-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.