09-04-10

Rik in de fik.

Onlangs waren wij bij iemand die het niet te breed heeft. Ze kreeg juist nog bezoek, van een vriend die zeker in dezelfde situatie als zij zit.

De man zette zich aan tafel en had zijn jas in omgedraaid schapevel aan gelaten.

We zaten al een tijdje te babbelen bij een kopje thee. De vrouw had haar afwas laten staan om bij ons te zitten.

Ik vond dat er wel een vreemde geur hing maar kon het niet plaatsen. Ik keek naar mijn man of hij niet rookte. Hij rookt echter nooit in huis. Zijn sigaar lag uitgedoofd op een asbak. Ik was gerust gesteld. De reuk kwam zeker omdat die sigaar daar dicht in de asbak lag.

Tot ik ineens een rookpluim bij die man zag. Het was alsof die uit zijn zak kwam. En ja hoor ! Rikske stond in vuur en vlam, of neen, er kwam rook uit zijn jaszak.

Ik vloog naar de afwasbak en graaide de spons vol water en vloog naar de man om het zonder nadenken in zijn zak te stoppen.

Toen we zijn zak leeg haalden, zaten er een paar peukjes in een vel keukenpapier gerold. Hij had vóór het binnen komen, zijn sigaret uit gedaan en die er bij gestoken.

peuk

De vrouw gooide meteen de boel in de vuilbak.  En toen zij hij nog, mijn formulier van de lotto zit er bij…Hahaha je weet maar nooit hé dat hij zou winnen en meteen in een heel andere situatie zou geraken.

Het ergste is echter, dat als hij dat zou hebben voor gehad bij hem thuis. Stel dat hij zijn jas zou hebben opgehangen en naar bed zou gegaan zijn. Hoe gauw een ongeluk toch is gebeurd en soms niet weten hoe het kwam !

Commentaren

Denk eigenlijk... dat ie dat thuis niet snel aan de hand gehad zou hebben...hij zal bij z'n eigen thuis toch wel gewoon mogen roken hè...dan hoeft ie z'n peuk niet in z'n jaszak te stoppen..! :-)))
Groetjesssssss!

Gepost door: mizzD | 09-04-10

Reageren op dit commentaar

Nog een geluk dat je het zo snel zag!

Grtjs

Gepost door: Fairytalegirl | 09-04-10

Reageren op dit commentaar

Dag emmy, wat een gek idee om ene peuk in je jaszak te stoppen.
Juist, we gaan eens plannen moeten maken :aan zee of in de hoofdstad!

Gepost door: magda | 09-04-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.