30-03-10

:-{

Ik was al weer in geen twee dagen buiten te krijgen.

Zou dat veranderen van het uur mij parten spelen? Of is het weer de periode van geen zin om veel te doen?

sized_IMG_0001

Weer een paar dagen rustig aan en dan zie ik wel. Heb ook pijn in de lage rug streek.

Allemaal kwaaltjes die bij mijn leeftijd horen .

Goede dag aan allen en fijne week .

26-03-10

Werkje voor morgen

sized_Klok verzetten

 

Niet vergeten: de klok te verzetten in de nacht van 27 op 28 maart 

2 uur wordt 3 uur

24-03-10

Skynet Blogs

logo_blogs

Zo, ik kan weer op mijn blog. Sinds gisteren kon dat niet meer.

Ik heb terwijl naarstig verder gedaan met mijn lente kuis. De keuken doe ik wel regelmatig, maar toch boven en in de kasten maar 2 à 3 keer per jaar. Intussen dingen schommelen die ik niet meer gebruik.
Een hele klus maar ik ben tevreden over mezelf  
~~~~
Dit mailtje kreeg ik van een vriendin : Lente kuis
Toen ik nog op de lagere school zat kregen we een jeugdblad "Zonneland"met o.a. de avonturen van Marleentje(?).Op zekere dag speelde Marleentje onder haar bed en riep ineens "Mama, is het waar dat de doden in stof vergaan?" "Ja dat is waar" "Dan zijn hier al heel wat mensen gestorven".
Ik herinnerde me dat toen ik het stof afnam boven de kast in de slaapkamer. Zonder twijfel : er lag een kerkhof op de kast. ~
~~~~
Ze mag gerust zijn ik had er hier ook genoeg op de kast in de living. Niet te geloven van waar dat komt. Nu weet ik het

22-03-10

Lente schoonmaak

Ik begon vandaag met de grote lente schoonmaak. Eerst wou ik langs de keuken beginnen, maar dan deed ik zeker alleen deze plaats en zag ik niet eens goed dat ik iets gedaan had.

schoonmakenIk deed de woon- en zitkamer van boven tot onder. Amaai wat was het hier vuil en stofferig. Boven de luster met zijn palmen, boven de kasten en kaders, onder de electrische toestellen, Cd en Dvd rekken. Alles kreeg een flinke beurt. Toen ik aan het stofzuigen was geraakte er een stop in, die ik er pas na veel gepruts weer uit kreeg.  Ik kan niet goed uitleggen hoe het kwam en hoe ik het er weer uit kreeg. Het paste perfect in de opening en zat zo vast als iets.

Nog nooit had ik zo een wankel ding in huis met tape hier en daar, om alles aan elkaar te houden. Die oude stofzuiger is echt aan een nieuw toe. Daar had ik het al over en dat zal mijn volgende aankoop zijn, na de grote schoonmaak .

Als ik morgen die energie nog bezit, doe ik mijn bureau en de keuken. Daarna kan ik dan de boven doen.

nettoyage

Intussen kwam de postbode nog met een pakje. Een geschenk van iemand die op het laatste moment, niet op mijn feestje kon komen.

Een Bongo bon "Sauna voor 2". Dat zal ik na de grote kuis goed kunnen gebruiken.

Ik heb nog nooit een sauna gedaan, alhoewel ik dat heel graag eens wou doen.

Dus het ideale geschenk om er mij naar toe te brengen.

 

 

Er is meer nieuws over de Blije Blogger Bijeenkomst.

 op 23 Mei.

19-03-10

Thuis

Ik was niet thuis.

Die van "Thuis" waren er ook.

sized_Ma fête 65 016

Toevallig op dezelfde plaats als Julia en Jens uit "Thuis"

16-03-10

Zomaar...

15-03-10

Meisjes

Ik keek naar de film "Meisjes" en vond het fantastisch! Echt iets waar sommige vrouwen op leeftijd zich wel zullen herkennen. Ook ik, die met verschillende génératies mee draai.

Iets wat mijn jongste absoluut moet zien. Hij wil en maakt muziek, en vraagt mij soms advies . Beetje moeilijk maar we hebben enig verband, ondanks de jaren verschil...Ik hou van muziek hoe dan ook!

meisjes

Meisjes gaat over een vrouw van zeventig die in haar jeugd bij een muziekgroep heeft gezongen en vandaag weer op het podium wil staan. Ze vraagt aan haar zoon, de ruige R&B muzikant Sid, of hij met haar een bandje wil oprichten. Sid springt nog liever in de Schelde dan met zijn moeder op een podium te staan. Maar uit geldgebrek accepteert hij uiteindelijk toch om muziek te maken met zijn moeder en haar geschifte vriendinnen. Sid heeft wel één voorwaarde: het moet zijn muziek worden...

* * *

Oud van buiten

Jong van binnen.

14-03-10

Zo gaat het

Na een week pronken in mijn huiskamer, beginnen mijn mooie bloemstukken te verwelken. Spijtig dat ik ze nu moet weggooien.

Bij de geschenken zaten er twee nederlandstalige films. Ik bekeek er al één van « Terug naar de kust » het was een heel goede film. De andere heet « Meisjes ». Die bekijk ik misschien straks.

De week was onverwachts drukker dan voorzien. Ik ging met mijn zus naar het ziekenhuis en de dokter in Mechelen. Het erge waar we aan dachten is nu uitgesloten. Maar ze zit toch heel diep. Dit is een privé kwestie, dus daar niets verder over.

Ik gebruikte al sommige van mijn produkten Yves Rocher. Daar kreeg ik er ook een deel van.

Zoals te zien geniet ik van alles, zoveel ik kan.

Met het geld kocht ik een draagbaar dvd-writer/lezer om aan mijn klein laptopje te vestigen. Een nieuw dekbed met passende overtrek en kussenslopen. Nu nog een paar centjes bijleggen voor een nieuwe stofzuiger. Ik ben nu wel gepensioeneerd maar het huis moet toch netjes blijven hé. En dat kan pas met goed materiaal.

De werken die we aan ons huis hebben, tengevolge van de opgelopen schade, waar ik het al eens eerder over had, mogen nu uitgevoerd worden.

Verder hou ik het leven er in…

boeken 65+

 

Dit is Bruno Aleph Wizard de man die ik de dag na mijn feest ontmoette, (zie helemaal onder in dat postje).

Bruno Wizard

 

Hier nog een nuttige link  over het omzetten van vreemde maten, gewichten en graden.

11-03-10

Zomaar

Ik geniet nog altijd met volle teugen van de bloemenweelde rond mij. Zoveel bloemen kreeg ik op mijn feest!

En nu moet ik nog denken wanneer en waar ik al die bongo en vivabox'en ga doen. Dat zal wel nog een tijdje verder feesten worden.

En op 23 MEI, zet deze datum al maar vast lieve blogmaatjes, dan is er weer een Blije Blogger Bijeenkomst.

Hou het hier maar in het oog : http://b-b-b.skynetblogs.be 

Vieille filles

Het is niet alleen voor vrouwen hoor, de jongens mogen ook mee...

10-03-10

Het bleef maar duren

De naweeën van dat feest gaan hier nog lang door zinderen.

Na de stress van de dag, en ik eens hevig uit de bol ben gegaan, reed mijn man, weer naar huis, met het huisgerief, de planten, de wijn, water en frisdranken, en wat overbleef van het eten. Het was niet bepaald een rest want we hadden genoeg om nog een feestje te bouwen. Ikzelf kon niet meer in de auto, en nam samen met mijn zoon en schoondochter de tram die voorbij de zaal reed.

Zoon met een plateau waar nog een groot stuk taart op lag en die we niet konden inpakken. Ik met de rol papieren tafelkleed. Hahaha we hadden bekijks op de tram.

Thuis gekomen nog al mijn planten, geschenken en eten naar boven ( twee hoog) gesleurd. Mijn man had al enkele dagen pijnlijke armen. Ik energie ten over ! Na wel 7 à 8 keren op en af begon ik het toch te voelen…

sized_Ma fête 65

Boven nog alles uitgepakt en opgeborgen. We hadden namelijk, vijf genodigden voor het ontbijt. Ze bleven in een hotel logeren hier dicht bij. We hadden al lang het plan om samen eens naar de Zuidmarkt te gaan. Dat was dus nu het de juiste moment.

De zondag werd zo een leuke après fête, zoals mijn vriendin het noemde.

Zoiets als après ski in een berghut  hahaha, (dat was nog op het feest).  

We namen de metro en kuierden een tijdje op de markt rond. Het was redelijk koud. Zoals bij ieder bezoek aan de markt, gingen we ook nu, in een Portugees café om ons op te warmen.

We hadden al heel de voormiddag gelachen en gezwanst en het ging maar niet over. Wij dronken Porto. De eerder, op het zicht, kalme man van mijn vriendin was op het feest aardig in de sfeer. We hadden hem nog nooit zo gezien en het deed ons groot plezier te zien hoe hij had genoten.

Hij dronk geen Porto maar vroeg gewoon een koffie. Iets later kreeg hij er een glaasje water bij. Maar toen hij nog een watertje er bij kreeg, leek het wel vedacht. Terecht ! Zelfs zijn vrouw begon er aan te twijfelen. Dat water had een sterke reuk. Er zat meer onder die pet van die kalme jongen, dan dat we gedacht hadden.

We maakten plezier voor het hele café. Opeens komt de garçon af met een groot bord hapjes, zoals kaas, hesp en salami. Niemand begreep van waar dat kwam. Ik dacht dat het een toetje was omdat ze daar zagen dat we nog aardig in feeststemming waren. Toen het bord zo wat half leeg was, komt de garçon en zegt dat hij zich van tafel vergist heeft met die schotel…hoeoehoe…dat was er te veel aan.  Iedereen de slappe lach, buiten de zoon van ons vrienden, die niet aan de hapjes had durven komen, omdat hij dacht dat het een vergissing was. Zodra we die betaalden durfde hij wel.

page

Ik zat intussen boven mijn theewater. Op het feest heb ik nochthans niet gedronken, maar nu was ik wel tipsie. Nog eens de schuld van die garçon. Ik vroeg een spuitwater en hij zette er een Porto naast. Hahaha…

Zo raakte ik aan de klap met een hard-rock zanger en een groepje jonge artiesten, aan de punkachtige kant. Niet echt mijn stijl maar ik heb er sinds dien een goede kennis bij . Dat zou weer een ander verhaal kunnen zijn.