10-03-10

Het bleef maar duren

De naweeën van dat feest gaan hier nog lang door zinderen.

Na de stress van de dag, en ik eens hevig uit de bol ben gegaan, reed mijn man, weer naar huis, met het huisgerief, de planten, de wijn, water en frisdranken, en wat overbleef van het eten. Het was niet bepaald een rest want we hadden genoeg om nog een feestje te bouwen. Ikzelf kon niet meer in de auto, en nam samen met mijn zoon en schoondochter de tram die voorbij de zaal reed.

Zoon met een plateau waar nog een groot stuk taart op lag en die we niet konden inpakken. Ik met de rol papieren tafelkleed. Hahaha we hadden bekijks op de tram.

Thuis gekomen nog al mijn planten, geschenken en eten naar boven ( twee hoog) gesleurd. Mijn man had al enkele dagen pijnlijke armen. Ik energie ten over ! Na wel 7 à 8 keren op en af begon ik het toch te voelen…

sized_Ma fête 65

Boven nog alles uitgepakt en opgeborgen. We hadden namelijk, vijf genodigden voor het ontbijt. Ze bleven in een hotel logeren hier dicht bij. We hadden al lang het plan om samen eens naar de Zuidmarkt te gaan. Dat was dus nu het de juiste moment.

De zondag werd zo een leuke après fête, zoals mijn vriendin het noemde.

Zoiets als après ski in een berghut  hahaha, (dat was nog op het feest).  

We namen de metro en kuierden een tijdje op de markt rond. Het was redelijk koud. Zoals bij ieder bezoek aan de markt, gingen we ook nu, in een Portugees café om ons op te warmen.

We hadden al heel de voormiddag gelachen en gezwanst en het ging maar niet over. Wij dronken Porto. De eerder, op het zicht, kalme man van mijn vriendin was op het feest aardig in de sfeer. We hadden hem nog nooit zo gezien en het deed ons groot plezier te zien hoe hij had genoten.

Hij dronk geen Porto maar vroeg gewoon een koffie. Iets later kreeg hij er een glaasje water bij. Maar toen hij nog een watertje er bij kreeg, leek het wel vedacht. Terecht ! Zelfs zijn vrouw begon er aan te twijfelen. Dat water had een sterke reuk. Er zat meer onder die pet van die kalme jongen, dan dat we gedacht hadden.

We maakten plezier voor het hele café. Opeens komt de garçon af met een groot bord hapjes, zoals kaas, hesp en salami. Niemand begreep van waar dat kwam. Ik dacht dat het een toetje was omdat ze daar zagen dat we nog aardig in feeststemming waren. Toen het bord zo wat half leeg was, komt de garçon en zegt dat hij zich van tafel vergist heeft met die schotel…hoeoehoe…dat was er te veel aan.  Iedereen de slappe lach, buiten de zoon van ons vrienden, die niet aan de hapjes had durven komen, omdat hij dacht dat het een vergissing was. Zodra we die betaalden durfde hij wel.

page

Ik zat intussen boven mijn theewater. Op het feest heb ik nochthans niet gedronken, maar nu was ik wel tipsie. Nog eens de schuld van die garçon. Ik vroeg een spuitwater en hij zette er een Porto naast. Hahaha…

Zo raakte ik aan de klap met een hard-rock zanger en een groepje jonge artiesten, aan de punkachtige kant. Niet echt mijn stijl maar ik heb er sinds dien een goede kennis bij . Dat zou weer een ander verhaal kunnen zijn. 

Commentaren

:-))) Je feestje kreeg nog een leuk vervolg dan ....zalig toch nietwaar ...
Groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 10-03-10

Reageren op dit commentaar

hey Emmy dat was meer dan genieten voor jou het afgelopen weekend.een fijne woensdag hé
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 10-03-10

Reageren op dit commentaar

Hahaha... en hier had je helemaal geen stress voor gehad...dat is het mooiste! :-)))
Groetjessssss!

Gepost door: mizzD | 10-03-10

Reageren op dit commentaar

whoeha een glaasje water bij de koffie met een verdacht reukje
jullie hebben plezier gehad voor gans Vlaanderen, nee voor gans België

Gepost door: fotorantje | 10-03-10

Reageren op dit commentaar

Emmy Een goede avond gewenst , en nu alles uitpakken en een mooi plaatsje geven.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 10-03-10

Reageren op dit commentaar

haha Emmy, zo heb je twee dagen gefeest! en die vergissing van de garçons zorgde zeker voor grote lol! En als je al een beetje tipsy bent dan ziet het leven er nog zo mooi uit! Dagen om nooit te vergeten !

Gepost door: magda | 10-03-10

Reageren op dit commentaar

hallo Emmy Emmy boven haar theewater, geloof ik niks van :-)
je hebt er heel duidelijk van genoten van je feest, geweldig toch
fijne week verder Emmy
groetjes

Gepost door: Borriquito | 11-03-10

Reageren op dit commentaar

emmy goede morgen.... hahaha...zo moet het toch zijn en opgelet...hoe minder je drinkt hoe zatter je kan worden !! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 11-03-10

Reageren op dit commentaar

EMMY GOEDE MORGEN
GE ZULT HET
IN IEDER
GEVAL NOOIT
VERGETEN !
EN ALS DIE
GARCON U
IETS OFFREERT
MOET HIJ DAT
TOCH NIET
AANREKENE !
GROETJES
MICKEY

Gepost door: Mickey | 11-03-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.