02-02-10

Teleurgesteld

Wat een weer deze dagen, koud en nat, echt geen weer om iemand door te jagen. En als je dan nog pech hebt met de verwarming zeker niet. Ik begrijp de situatie goed. Heb het over twee jaar ook meegemaakt.

Twee dagen al heb ik koude voeten en haalde mijn kussen met kersenpitten uit. Toch gemakkelijk zo iets hé. Je steekt het even in de microgolf en je hebt het in een oogwenk warm.

Mijn man heeft het daarna nog eens verwarmd om in zijn nek te leggen en op zijn zere arm.

Terwijl ik daar zat dacht ik aan Magda, dat ze deze avond in een koude kamer ging slapen. En zoals ze vertelde, was dat vroeger alledaags in de winter. Dat was nog zo in mijn kinderjaren. Mijn mémé had een “bottel” (rubberen warm waterfles) en die kregen we dan in ons bed. Ze vulde dat ding met kokend water en wikkelde hem in een handdoek. Ik keek altijd naar de stop die ik daar aardig aan vond. Je schroefde dat stevig vast met de ring. Eens kreeg ik er van langs omdat ik die had los gedraaid, met de nodige gevolgen.

bouillotte-vert

Mama gebruikte de ijzeren strijkijzers hier voor. Goed gewarmd en in vele handdoeken gedraaid, stak ze deze een tijdje vóór bedtijd in ons bed. Toen gebruikte ze die ook nog om te strijken!

“Bottels” heb je nu nog in alle vormen en kleuren. Toch houd ik het nu bij de kersenpitten.

Vandaag is het Lichtmis, dat betekent dat mijn grote zus jarig is en pannenkoekendag!  Dat is natuurlijk niet de echte betekenis van deze dag. Hier lees je er meer over.

Ik had poffertjes in de koelkast liggen, maar manlief wou zelf gebakken pannenkoeken. Ik heb er dan maar gebakken.

janvier 2010 001-vert

Na zijn buik er mee gevuld te hebben dacht ik: “Ik ga de rest naar mijn zoon en schoondochter brengen”. Zo kon ik meteen mijn eerste reis met mijn 65+ pas maken.

Zo blij als iets bewoog ik de pas langs het apparaat in het Metrostation. En wat? “Ongeldig…” Dat kan toch niet? Nog eens geprobeerd en dan nog eens, dat ding wou het niet hebben.

Ik was heel erg teleurgesteld, dat ik “no valid” was!

Ik gaf het op en reisde dan toch gratis, maar niet met het verwachte plezier. Het plezier van een kersverse “geregistreerde” 65 plusser.

Ik belde naar de MIVB en die zeiden me dat mijn kaart volledig geldig is en als de machine het nog eens weigert, ik naar één van hun “Bootik’s” moet gaan om te zien wat er aan scheelt.

Commentaren

Mijn felicitaties... aan grote zus! :-)
Hier geen pannenkoeken...wij kennen dat gebruik op 2 feb. niet hoor! Ik ken wél die pittenkussentjes, heb er zelf ook eentje! :-) Maar vroeger hadden we als kleintjes van die metalen flessen, kruiken noemde mijn moeder die. Met warm water erin en een wollen sok erom aan het voeteneind in de bed...lekker hoor!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 02-02-10

Reageren op dit commentaar

ja dan krijg je wat en kun je het nog niet gebruiken spijtig hoor.

Gepost door: daemske | 02-02-10

Reageren op dit commentaar

waterpulle Ja zo een waterpulle dat kan wonderen doen hé. Hopelijk is magda haar verwarming vlug hersteld...zoniet gaat ze toch die waterpulle moeten gebruiken of wat dichter gaan kruipen
groetjes uit Nieuwpoort

Gepost door: Luc | 02-02-10

Reageren op dit commentaar

ik ben een kind van het strijkijzer in bed, bij mijn grootouders. Koud!!! maar wel warme voetjes en we moesten met ons hoofd onder de dekens ademen kregen we als raad, werd het vlugger warm daaronder. En vandaag ook pannenkoeken gegeten.

Gepost door: omamoetje | 02-02-10

Reageren op dit commentaar

hey Emmy het was me wel een weertje gisteren,zeker als je gaat betogen in Brussel,veel te koud en nat.de pannekoekjes zullen jullie wel gesmaakt hebben,zeker.er is trouwens geen enkel vrouwtje zo arm of ze maakt haar panneke zo warm
een fijne woensdag Emmy
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 03-02-10

Reageren op dit commentaar

lichtmis,
ik vrees dat de meesten het niet meer kennen...

Gepost door: willy | 03-02-10

Reageren op dit commentaar

Emmy Een goede avond gewenst , en inderdaad het is bar slecht weer , geen weer om een hond door te jagen , maar van die pannekoeken daar moogt u er mij van geven ( lekker ).
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 03-02-10

Reageren op dit commentaar

Zo'n kruik (wij noemen dat een warmwaterblaas) gebruik ik in de winter alle dagen. Neem hem lekker gezellig mee op de sofa en als het heel koud is nadien ook mee naar bed. :-)

Gepost door: Nana | 03-02-10

Reageren op dit commentaar

Ja Emmy, Ik zie het nog zo voor me die "warmwoaterkrukke".Daar trokken we elke avond mee naar bed in de winter .Voor de veiligheid nog eens gewikkeld in een handdoek.Zelfs met die strijkijzers gewarmd op de kachel en gewikkeld in een handdoek trokken we naar bed!! Maar dat was meer om het bed voor te verwarmen want het voelde soms vochtig aan als je in een koude kamer in je bed dook.Nu zijn het kersenpitkussentjes ,maar ik vind dat die niet zo lang warm blijven.
We hebben weer verwarming hoewel de problemen nog niet helemaal van de baan zijn. Morgen lees je het wel,want ik wilde toch het postje dat ik gemaakt had plaatsen.Ik had vanalles te doen deze namiddag:ik ga terug naar school,even langs bij de dokter voor mijn allergie en dan opkuisen in de living en dan was het avond ...

Gepost door: magda | 03-02-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.