28-11-09

Lisboa!

Ik moest zeker wel door en door vermoeid geweest zijn want de eerste twee en een halve dagen was ik niet te genieten, zo ziek…

Hoofdpijn, pijnlijke armen en benen. Ik had het gedurig koud en wat ik niet zei, was de zin om te huilen.

Lisbonne novembre 2009 242-vert

We vertrokken maandag om half vijf. Mijn dochter bracht ons naar het vliegveld. De reis verliep vlot, en het was mooi weer. In de namiddag haalden we tot 17 graden.

We zouden het deze keer maar kalm houden en er eerder een gastronomische reis van maken.

sized_BDSizer1

Eten, dat is het stokpaardje van manlief.

De eerste dag gingen we, ‘s middags en ‘s avonds, in het ons vertrouwde populair restaurant eten. We kuierden wat rond en zetten ons op een terras op de plaats en genoten van de drukte die er heerst.

sized_BDSizer3

Bussen, taxi’s, sightseeingbussen, toeristen, lokale bewoners en emigranten, schoenpoetsers, kastanje verkopers en ook ambulante verkopers van allerhande kleinigheden, muziekanten, een mengelmoes van allerhande, waar je uren kunt op kijken.

De volgende dag nog mooi weer maar toch iets frisser. We gingen een dagschotel eten in het Confeitaria Nacional, waar ze al meer dan 180 jaar, heerlijke Portugese taartjes bakken.  

Het was ons vierde bezoek aan Lissabon (hier meer) en dus hebben we al heel wat historische en toeristische plekjes gezien.

sized_BDSizer2

Deze keer bezochten we enkel het Museu Nacional do Azulejo (Nationaal tegelmuseum). Gewoon prachtig!

sized_BDSizer4

De derde dag kregen we de hele dag regen. We reden dan maar, met de metro, naar het grote shopping center Vasco de Gama in het Parque das Nações, de oorspronkelijke plek waar de Expo ’98 plaats vond. Zowel het metrostation Oriente, als het shopping center zijn indrukwekkend!

sized_BDSizer6

We bezochten de site al verleden jaar van buiten uit alsook het paviljoen der oceanen.  Deze keer bleven we binnen. Het geheel staat in het teken van water en dat merk je ook tot in de kleinste plekjes, zoals de liften en de toiletten.

sized_BDSizer7

Nog steeds niet goed in mijn vel, raad mijn man mij aan om iets te halen tegen grieperige toestanden. Ik neem er de derde dag een paar en tegen de avond voel ik me weer goed. Was ik daar maar mee begonnen bij mijn aankomst!

We gingen nog eens, een grote visschotel eten, en nog een restaurant waar er fado was en maakten kennis met een koppel uit Zweden die we zeker eens in Brussel mogen verwachten.

sized_Lisbonne novembre 2009 211-vert

De laatste middag aten we schelpjes en een echte Portugese maaltijd.

Het was weer genieten van de Portugese sfeer waar ik zo van hou.

sized_BDSizer5

Commentaren

Portugal is zo fijn!

Gepost door: Danique | 28-11-09

Reageren op dit commentaar

Prachtige fotoreeks... over een inderdaad boeiende stad... wij blijven er ook graag terugkomen... jammer dat je eerste dagen vertroebeld werden door dat grieperig gevoel... nog een lieve groet...

Gepost door: Maaike/LaFadista | 28-11-09

Reageren op dit commentaar

Ooooh...wat jammer! Dat je je het grootste gedeelte van de reis niet goed voelde! Had inderdaad maar eerder wat ingenomen...maar misschien had dat eerder nog niet uitgehaald hoor...was je het gewoon door de tijd al wel kwijt die derde dag!
In ieder geval heb je wel prachtige foto's gemaakt...dat Tegelmuseum, schitterend!!! Ik vind die Portugese tegels dan ook echt heel mooi...kan er uren naar kijken!
Enfin...nog een poosje lekker nagenieten Emmy!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 28-11-09

Reageren op dit commentaar

Woow, 17°C dat is nog einde zomertemperaturen! Het ziet er ook wel lekker eten uit ;)

Groetjes!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 28-11-09

Reageren op dit commentaar

spijtig dat je even niet goed was.ziet er me zeer gezellig uit

Gepost door: daemske | 28-11-09

Reageren op dit commentaar

Emmy Een goed weekend gewenst , en de reis is goed verlopen , jammer van u hoofdpijn , en zo te zien was het daar mooi.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 28-11-09

Reageren op dit commentaar

hey Emmy een grieperig gevoel hebben op vakantie is nooit leuk hé.leuk dat jullie toch genoten hebben in Lissabon zo aan de foto's te zien,met heel lekker eten.de temperaturen mocht er ook wel zijn,buiten hier in Belgenland,was het niet veel soeps
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 28-11-09

Reageren op dit commentaar

dag Emmy eens even bijgelezen,het was zeker een mooie reis,maar wat zie je er triestig uit op die foto bij die hangende vissen,maar ja,het niet prettig op reis met een griepje onder de arm,goed dat je weer gezond zijt
groetjes

Gepost door: watervrouwtje | 29-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.