27-10-09

Wandelen

We waren al heel vroeg in Brugge.

Brugge vismarkt

Ons Jeanette reed mee. Zoals gewoonlijk in het begin, stuurde ze ons steeds een andere weg op. Gelukkig kenden we de weg tot aan de afslag naar Brugge. Dus zweeg ze het meeste deel. Toen ik het adres naar de B&B induwde wist ik echter het n° niet meer en zette lukraak 6 in plaats van 60.

Maar dat was een groot verschil voor haar. Ze stuurde ons recht in de wegenwerken en brabbelde gedurig van "signaal verloren , herbereken route" en toen stokte de GPS helemaal. Gelukkig wist ik min of meer waar we zaten, met uitzondering dat ik niet wist of de ezelpoort nu links of rechts lag. Ik koos voor rechts en we belanden op de markt op het zand.

We wilden echter eerst naar de kamer en zetten dus het toestel weer aan. Na veel "draai naar rechts" (kon niet door de werken!) besloten we het ding dan maar op te bergen. We draaiden om en vonden de weg tot halverwege, waar er weer werken waren. Het was alsof de hele buurt daar in Brugge omgewoeld was!

sized_oktober 2009 069

Enfin, avontuur hoort bij vakantie hé, al is het maar een weekend.

Het weer was er ook niet om ons het vakantiegevoel te geven. Het was grauw en het motregende. Op deze foto, het vallende water van een fontein in de vijver en geen stortregen

Later liepen we onder de paraplu en genoten van de markt op "t zand". Zo heel anders dan hier bij ons. Netter en goedkoper voor blijkbaar versere eetwaar!

We gingen gezellig koffie drinken en keken nog een tijdje door het raam, het heen en weer wandelen van mensen. Er was veel volk in Brugge.

Brugge

We aten iets uit het vuistje en besloten te gaan kijken of die schoolvriendin van mij, die ik onlangs terug op het spoor kwam, thuis was. Ze heeft een gesloten groothandel. Na een telefoontje zaten we enkele minuten later te babbelen over onze kinderjaren en wat we in de jaren zoal gedaan hebben.

We deden een ongewone babbel over natuurkunde met een even ongewone verschijning in de vorm van een Indische man, in het park.

Iedere keer als ik langs dit huis kom blijf ik er naar kijken en lees het bordje dat er op de gevel staat.

Het weer was intussen wat beter en we wandelden daarna nog eens op de markt van Brugge waar ik ineens mijn kleindochtertje, haar mama en papa (mijn zoon) zag. Al twintig jaar komt hij niet naar huis, en dus bleef ik van op een afstand kijken. Het kind huppelde blij met haar roze fototoestel van hier naar daar om de paarden en paardenkoetsen te fotograferen. Spijtig…we hadden samen kunnen…

We gingen met de bus terug naar onze kamer waar we ons klaarmaakten om naar het souper te gaan., waar het verslag hieronder staat.

Commentaren

Goede morgen Emmy Leuke uitstap maar een pijnlijk moment moet dat voor jou geweest zijn dat je je zoon zag en zijn gezin. Kinderen kunnen soms hard zijn voor hun ouders hé. lieve groetjes

Gepost door: paulien | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

Heel mooi!
Brugge vanbinnen en vanbuiten!
Bij mij al een tijdje geleden dat ik er was!

Groetjes!
x

Gepost door: Elsje en Remy | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

Onverwachte ontmoetingen dus.. waarvan de laatste met een pijnlijk randje. Maar goed...je hebt nu toch je kleindochter weer eens kunnen zien...en gezien dat ze het goed maken, als er meer niet in zit, is dat toch al heel wat!
Ik vind Brugge een prachtige stad, maar ben er zelf nooit met de auto heen gegaan hoor...ik heb er een hekel aan om in vreemde steden de weg te moeten vinden...en zéker als er wegwerkzaamheden zijn...brrr! Dan is het al niks in plaatsen die je heel goed kent!! Heb vorige week alsmaar rondjes in Dordt gereden...alles lag open en je werd steeds maar dezelfde kant opgestuurd...de verkeerde!! aarrgghh!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

Dag Emmy :-) Mooie uitstap en het eten ziet er erg lekker uit.
Fijne dinsdag.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

*** Ik moet er dringend eens naartoe.... man wat is dit lang geleden!

En je zoon, volgende keer NIET op een afstand blijven!! Het kan ooit niet meer mogelijk zijn en dan ga je er vreselijk veel spijt van hebben...
Ik ken de situatie niet maar wat heb je te verliezen hé!!! Dikwijls is het voldoende dat iemand de eerste stap zet!!!

Gepost door: Tal | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

@Tal Ik en andere familieleden hebben het al zo dikwijls geprobeerd maar geen doen aan het word alleen erger!
Toch lief om raad te geven.

Gepost door: emmy | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

dag emmy. als geen ander begrijp ik wat er door jou moet heen gegaan zijn op dat moment,20 jaar is lang,maar dat je hem toch direkt herkende!ik zou net zo gereageert hebben denk ik,maar een mens is daar ondersteboven van,en of je nu blij bent dat je dat kindje even gezien hebt?weet ik niet,wat je niet gezien hebt kun je niet missen. mijn zoon is hier nu een paar keer geweest met zijn zoontje,en de laatste keer noemde hij mij spontaan oma!,sedertdien heb ik hem weer niet meer gehoord,bang dat de kleine het uitbrengt dat hij weer contact heeft met mij.en nu ben ikweer helemaal van de kaart,eventjes dat kleine mannekke op mijn schoot,en nu is het weer gedaan,voor hoelang,ik hoop ook geen 20 jaar!
emmy,veel courage,er komt een dag dat ze het zullen beseffen wat ze ons aan doen.
;-( grtjs...

Gepost door: guusje | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

Het water van die fontein lijkt echt wel op een serieuze regenbui !

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

hey Emmy Brugge de schone,moier kan niet,liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

Emmy Een goede avond gewenst , en met al dat geharrewar en omwegen , bent u toch ter plaats geraakt.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

Emmy, wat een groot toeval dat je daar je zoon en zijn gezin zag.Het lot besliste dat je even je kleinkind kon zien,laat dat je een beetje blij maken.
Och Emmy ik rijd nooit in de stad zelf en zet mijn auto altijd in de parking onder 't Zand of buiten de Smedenpoort daar is het gratis.Het hangt er een beetje vanaf waar ik naar toe ga.Hier in knokke is het ook zo hoor,je moet op tijd vertrekken wil je hier ergens geraken. Overal liggen er straten open!!

Maar niettegenstaande alles hoop ik van harte dat je een mooi weekend had!! Want dat was toch de bedoeling denk ik.

Gepost door: magda | 27-10-09

Reageren op dit commentaar

Grrrrrr! Die GPS-en hé! Ik ken er alles van!
Wat naar om zo je kleindochtertje vanop een afstand te moeten gadeslaan en ze niet in je armen te kunnen sluiten! Dat moet afschuwelijk veel pijn doen!
Dikke knuffel,

Gepost door: Bientje | 01-11-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.