19-10-09

Weer eens over...

Het zal dan toch wel aan de leeftijd liggen, zoals ik al zo dikwijls schreef, dat we geen tijd genoeg hebben. We hebben zoveel verlangens en dingen die we nog willen doen. Als je dan eens op wandel of iets gaat bezoeken is de dag onmiddellijk om, omdat de rest van de tijd verspilt word aan uitrusten.

Als je alleen bent valt het zeker nog mee. In een huishouden moet je er toch nog voor zorgen dat het huis netjes is, eten op tafel komt, en de was en strijk gedaan is. Daarnaast genoeg aandacht aan de partner geven anders krijg je te horen dat de pc de schuldige is.

Vroeger, toen ik ging werken deed ik dit alles, zonder rustpose ook, en had toch tijd te veel voor meer en meer...

Gisteren waren we op de beurs voor 50+ in de Limburghal van Genk. Dat viel geweldig mee. Het was een beetje de Zenith van Brussel maar kleiner en fijner! Een groot deel was gewijd aan het seniorennet. Ik kocht er het boek van Pascal Vyncke, Digitaal fotograferen na 50, we dronken er koffie, niet uit bekertjes zoals op vele beurzen. En ik probeer me nu ook meer in PSP lessen te verdiepen.

In mijn vorig postje herkenden enkele leeftijdgenoten zich in de tijd van mijn jeugd, rond de jaren ‘60. Het begon al in 1954 met Elvis die zowat de rockperiode inzette, samen met een reeks andere bekende namen zoals Buddy Holly, Bill Haley, Jerry Lee Lewis. Het bewegen met lichaam en benen kreeg geweldige kritiek en werd bestempelt als immoreel. Met de opkomst van de tv konden we van dit spektakel genieten. En dan niet over het haar en kleding gesproken. De jongens met een banaan of een weerbarstige lok op het voorhoofd, de meisjes met een hoge chignon, als een vogelnest gecrepeert, boven of achteraan het hoofd, of los hangend in slierten. Heel anders dan het naar achter gestreken, met brillantine ingesmeerde haar, van onze vaders, en het gepermanente krullend haar van de moeders.

Voor de jongens strakke broeken waar je meer in zag dan zedelijk was, voor de meisjes korte hoepelende rokken. Brigitte Bardot was een voorbeeld in dit opzicht. Lederen kledij was in!

Sommige jongens hadden al een moto. Nog geen echt grote moto maar 50cc. Het merk dat ik het meest herinner was Itom, dat hadden de meesten. Een vriendje pronkte toen echter met de mooiste uit de reeks Garelli.

 Ik kreeg mijn ouders dan toch eens mee naar de cinema, voor de film G.I. blues met Elvis Presley. Na de film was mama voor de jonge rocker gewonnen, alleen al door het romantische lied "Muss i Denn" of Wooden Hart, in de film. Ze vond hem helemaal niet zo erg zoals iedereen het voorspiegelde. Ze had de boogie jaren van de "zazous" juist achter de rug.   

En al zegt men soms dat was vroeger, toch komen er zo veel dingen terug, steeds uit die jaren…

Morgen komt mijn vriendin weer eens voor een paar dagen logeren. We rijden haar terug, als we naar ons weekendje Brugge gaan.

Ik ben dus weer eens druk bezig en geen zorg als je mij hier niet veel ziet .

Commentaren

Als je alleen bent... denk ik dat je net zo goed tijd kwijt bent aan je huishouden en aan eten op tafel zien te krijgen...met z'n tweeën ( als beiden niet of juist wél werken) kunnen die taken nog verdeeld worden hè! Dat zinnetje over die schuldige pc...ik doe net of dat er niet staat hoor...iederéén heeft z'n hobbies waar ie tijd aan spendeert...een goede relatie kan dat zéker hebben! ;-)))
Ik vind alle muziek mooi...en het is allemaal een tijdsbeeld en dat roept nostalgische herinneringen op. Elvis was een beetje van vóór mijn tijd, maar mijn moeder was een grote fan...dus ik ben met die muziek, én met country&western omdat mijn oudste broer daar verzot op is, opgegroeid! Ik hoor dat allemaal nog steeds graag, net als de muziek waar ik zelf een voorkeur voor heb (easylistening maar dan vooral door niet té zoetgevooisde stemmen!)..muziek kleurt je dag!
Veel plezier met het bezoek!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 19-10-09

Reageren op dit commentaar

Emmy Een goede avond gewenst , en dat is waar wat hier allemaal staat , en Elvis was een goede zanger , al zijn liedjes waren mooi.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 19-10-09

Reageren op dit commentaar

Ja Emmy, ...alles keert terug .Je hoort op de radio toch veel liedjes uit onze jeugdjaren.
Zeg wij zijn soms actiever dan de jeugd van tegenwoordig.Die zijn soms al moe vòòr ze aan iets beginnen. En waarom zouden wij ons nu nog moeten opjagen? We hebben hard genoeg gewerkt toen we jonger waren.En wat we in één dag deden ,wel daar doen we nu twee dagen over(wel wat overdreven).Daar heeft niemand toch last van?Als ik zin heb om een uurtje te rusten dan leg ik me na de middag op bed en meestal val ik dan nog in slaap ook voor een halfuurtje soms langer.Daarna kan ik er weer tegenaan! En laat ons maar luiseren naar "onze " muziek die heeft ook al die jaren overleefd!!

Gepost door: magda | 19-10-09

Reageren op dit commentaar

Ja Emmy juis zoals bij ons, Elvis was verboden tot mijn moeder viel voor de film G I Blues en de muziek die er bij hoorde, toen was ook zij op slag een Elvis fan.
Lieve groetje

Gepost door: paulien | 20-10-09

Reageren op dit commentaar

Emmy Ik was niet zo gek op zijn films maar zijn muziek hoor ik nu liever dan vroeger,gek hé,ik kon hem niet uitstaan.Maar dat gezwier , gezwaai en gezwegel dat is nu sterk overdreven,de twist,de charleston daar kwam toch ook veel heupgedraai bij
veel plezier met de vriendin
groetjes
daaag

Gepost door: watervrouwtje | 20-10-09

Reageren op dit commentaar

geniet van je bezoek we lopen niet weg hoor

Gepost door: daemske | 20-10-09

Reageren op dit commentaar

Goede avond Emmy dat is leuk Emmy dat je veel om handen hebt,dan verveel je je niet,en ik vind het heel leuk dat je ook gaat proberen psp te maken,heel leuk om te doen,en eens je er mee weg bent is het een verslaving. veel plezier trouwens met je vriendin deze week
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 20-10-09

Reageren op dit commentaar

Dag Emmy Heerlijke bijdrage aan mooie herinneringen, vandaag zou de film als flauw bestempeld worden. Nu moet er seks en geweld in een film zitten. Elvis films zijn nu braaf hé :-) Geniet van je dag met je vriendin ! Lieve groeten,

Gepost door: Joke | 21-10-09

Reageren op dit commentaar

Een weekendje Brugge..... dat zal heerlijk zijn. Geniet ervan net zoals je kon genieten van den Elvis!

Gepost door: Fredje en Dolfke | 21-10-09

Reageren op dit commentaar

Emmy Een goede avond gewenst , en dan waren ze daar van seniorennet ook , ik heb ginder ook een blog.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 21-10-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.