16-09-09

Memories

Na het terug vinden van het vriendje uit deze inktvlek, kreeg ik al een telefoontje van hem. We vertelden heel wat over onze levensloop en haalden een paar herinneringen boven . Grappig hoe kinderlijk onschuldig wij waren geweest. Zoals bijvoorbeeld die keer dat wij in de speeltuin, achter de kerk, zaten met nog een andere vriend en vriendin. De meisjes bleven braaf op de bank zitten en hielden de jongere zus en broertje in de gaten , terwijl de stoere jongens trachtten om ter verst in de zandbak te springen. De winnaar zou zeker bij ons in aandacht stijgen!

Hij herinnerde zich, na 50 jaar, echt nog heel veel en zag zelfs mijn mama nog voor zich alsof het gisteren was, dat ik op haar leek...

Wij vergeleken onze terug vinden als in de reeks memories op TV. Nooit of nooit heb ik gedacht dat jongens zich ook zo sentimenteel aan vroeger hechtten.

Die andere jongen was misdienaar, herinner ik me nog. Alleen daarom ging ik alle dagen van de vakantie naar de mis. Je kreeg toen voor iedere aanwezigheid een stempel op een kaartje. Wie dat kaartje vol had kreeg een verrassing. Dat zal wel een Heiligen prentje geweest zijn. Toch kreeg ik het kaartje nooit vol.

Sindsdien leest hij samen met zijn gezin mijn blog van het begin af aan. Ik begon er ook aan. Ik sta verwonderd hoe mooi ik het zelf maakte. In het begin stond mijn design mij niet goed aan en veranderde ik het om de haverklap. Nu vind ik het naar mijn goesting.

En de mooie illustraties er bij. De mooie PSP’s die ik zelf begon te maken met een program van een andere blogster gekregen. Bij een verkeerde handeling op mijn pc geraakte ik het kwijt. Ik heb er een andere gekocht maar deed er nog niet veel mee. Daar ga ik mij eens op toeleggen in de toekomst.

En wat was het een leuke tijd toen op de blogs. Ik zag de linken naar al diegenen die er mee ophielden, dat zijn er heen heel pak.

Er was een tijd van polls, stokjes en inktvlekken. Iedereen zette zijn beste beentje voor om zijn steentje hieraan bij te dragen.

Nu is het alsof het een herinnering aan het worden is. Niemand doet nog mee…

memories

Commentaren

Hey Emmy Hoe tof!
Er zijn zo ook mensen uit mijn jeugd waar ik herinneringen mee zou willen ophalen!
Stokjes ken ik, maar inktvlekjes?
Misschien nog eens opnieuw eentje lanceren?
Groetjes,
Bibi

Gepost door: Bibi | 16-09-09

Reageren op dit commentaar

Iedereen heeft maar beperkte tijd... en als ze die liever op FB vol maken, tja, dan wordt het hier stiller hè...al die blogjes op lage pitjes, ik krijg er ook wat van. Maar we moeten dat respecteren lees ik altijd overal. En dat doe ik dan maar, maar leuk vind ik het niet.
Die inktvlek had ik verzonnen om mensen meer hun eigen inbreng in het thema te kunnen geven...stokjes zijn zo star, weinig ruimte voor eigen creativiteit. Maar als er nog maar zó weinig mensen echt actief bloggen ( en eerlijk, er zijn er nog maar bijzonder weinig die echt elke dag een nieuw postje plaatsen) heeft het weinig nut nog zoiets op te starten...de vlek zou al meteen weer 'opdrogen' en niet 'uitlopen' zoals een echte inktvlek.
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 16-09-09

Reageren op dit commentaar

goeie middag Emmy memories ophalen doet eens deugd als je mensen tegen komt die je lang niet meer gezien hebt.maar die inktvlekjes dat ken ik niet,het stokje wel,dat was plezant om te doen,nog eens lanceren Emmy.een fijne woensdag

Gepost door: dolfijntje1 | 16-09-09

Reageren op dit commentaar

Emmy, Mooie herinneringen aan vroeger. Jammer genoeg veranderen de tijden en daar kan niemand iets aan veranderen.
Ik denk dat de trams die in de jaren '30 gebouwd werden, in de jaren '60 nog steeds rondreden hoor.
Groetjes !

Gepost door: Piet | 16-09-09

Reageren op dit commentaar

Emmy Een goede avond gewenst , en dat is de zuivere waarheid van alles wat hier staat.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 16-09-09

Reageren op dit commentaar

Emmy, de tijd kun je niet terug draaien maar herinneringen nemen ze je niet af ;Dus daarom moet je genieten van al de mooie herinneringen uit onze "jonge "jaren.
Maar over die inktvlek en stokjes ...dat zijn ook mooie herinneringen.Die tijd komt ook niet meer terug.In feite doe je onrecht aan de wèl regelmatige bloggers .Het is alsof die hun best niet doen en dat doe jij en ik en al die anderen toch wel zeker!! Dus niet meer achterom kijken en zelf zoeken naar leuke blogbijdragen!!!

Gepost door: magda | 17-09-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.