12-08-09

Hoe kan dat?

Boem, weer eentje. Wij wonen hier op een kruispunt en vroeger gebeurde het wel eens dat er ‘s nachts hard gereden werd en er botsing van kwam. Of ze  het café op de hoek bijna binnen reden.

De laatste jaren is het veel kalmer geworden, of komt het door de aangelegde verhogingen op de straat?

Een paar weken geleden reed een auto een kind van zijn fietsje. Het leek niet te erg te zijn maar je weet maar nooit hoe het verder af loopt hé.

Nu hoorde ik een doffe boem en ja twee auto’s op elkaar. Alleen blikschade

In de twee gevallen staan ze er met twee bende‘s rond, uit te vechten wie schuld heeft..

Eergisteren was er twee huizen verder erger aan de hand. Een ziekenwagen kwam en bleef redelijk lang staan. Later kwam de MUG er nog bij te pas. Bijna twee uur later kwamen er drie politiewagens bij. Daar begrepen we dat er daar iets mis gelopen was. Een jonge man stierf, waarschijnlijk aan een overdosis?

Als er zo iets is, staat er in geen tijd een bende volk rond, die elk hun verslag, over het geziene en zelfs over het niet geziene, geven.

Erger zijn die twee gevallen deze week hier in Brussel.

In Jette vond men een moeder en zoon, die al 5 jaar dood waren in hun huis. Vandaag las ik, dat een man in Anderlecht, al 5 maand dood, op zijn wc zat.

Onverschilligheid? Hoe dat? Als je in een huis woont waar de postbode komt ligt er toch hopen post? De eigenaar die geen huishuur krijgt of als ze zelf eigenaar bent, moet je toch ieder jaar het kadaster betalen? En nog zovele dingen…

Allemaal vragen waarop we nooit een antwoord zullen krijgen.

Er woont hier ook een eenzaat, twee huizen verder. Ieder leeft zoals hij wil en daarom storen wij ons niet aan zijn rare manier van leven. Sommige buren wel!

Als ik het rolluik een paar dagen niet zie veranderen, vraag ik al aan mijn man, of het lang geleden is dat hij die man zag. Ik kijk ook langs de achterkant om te zien of er wel iets verandert of beweegt.

Als hij op straat komt is hij netjes en beleefd. En maakt soms een praatje met ons.

Toch bedenk ik hoe eenzaam sommige mensen wel zijn, in een wereld vol drukte.

Commentaren

goeie morgen Emmy helaas een gevolg van onze moderne maatschappij, die onverschilligheid ten opzichte van je buren
'k snap dat ook niet dat die mensen daar zolang dood kunnen liggen zonder dat er iemand alarm slaat, onbegrijpelijk !
mijn overbuurman durfd dat ook al eens zijn rolluik een dag naar beneden laten, ben ik ook al aan het kijken de tweede dag of ik beweging zie
fijne en rustige avond verder Emmy
groetejs

Gepost door: Borriquito | 12-08-09

Reageren op dit commentaar

iedereen is te veel bezig met zichzelf, dat ze aan niemand anders meer denken. jammer.

groetjes
Kim

Gepost door: Kim | 13-08-09

Reageren op dit commentaar

Goede avond Emmy ja,de mensen zijn zo gehaast om thus te zijn en dan de deur achter zich toe en ieder in zijn eigen wereldje,er word nog weinig met de buren gepraat,dat is de tijd van nu.liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 13-08-09

Reageren op dit commentaar

Emmy Een goede avond gewenst , en ja ze willen allemaal te vlug thuis zijn , en dan rijden ze te hard , ik vind dat wel goed van die heuvels , maar sommige liggen iets te hoog.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 13-08-09

Reageren op dit commentaar

Hoe meer volk er rondloopt, hoe meer iedereen in zijn eigen cocon zit en hoe weiniger er gepraat wordt. Ik begrijp ook niet hoe iemand al jaren dood in zijn huis kan zitten, zonder dat iemand iets gemerkt heeft.

Gepost door: Stefanie | 13-08-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.