04-03-09

Bla bla bla...

Zondag bezochten we "Körperwelten", dat was nu eens een heel boeiende en leerrijke tentoonstelling. Een beetje eng in het begin, maar eens je geboeid bent door het zien hoe je lichaam in elkaar zit en hoe het er van binnen aan toe gaat, is het alsof je een soort respect voor het lichaam krijgt.

korperwelten

Wat mij vooral boeide waren de longen, gezonde en daar naast rokers longen. Ik rook niet maar als je ziet hoe die longen er uit zien zou ik wel aanraden om te stoppen met roken.

Hoe een knieprothese in elkaar zit en hoe je hersen eruit zien bij hersenbloeding. Nu zag ik ook eens hoe een polykiste nier eruit ziet. Mijn schoonzoon en hun kinderen hebben daar iets mee te maken. 

Hoe een baby in je groeit en de vrucht in de verscheidene groei fases, gewoonweg fantastisch!  

Ik heb er een boek over gekocht, zo kan ik het verder nog allemaal goed bestuderen.

Voor de rest hadden we onze handen vol om onze gasten uit Zweden bezig te houden. M. ging een paar keer met ze naar de stad. Ik bleef liever thuis en zorgde voor het eten. Heel veel gebabbeld en niet opgehouden met eten een drinken

Maandag vertrokken ze terug naar de grote kou, -18° wist men ons met een telefoontje op de hoogte te houden. Terwijl wij hier boven 10° hadden!

Gisteren kreeg ik zin om de groete kuis te beginnen. Ik zou wel alles buiten kunnen zwieren. Waar komt die rommel toch vandaan!

Vandaag werd ik in mijn aanloop geremd omdat ik nog eens als tolk, naar die Vlaamse randgemeente van Brussel moest.

Mijn goesting om te bloggen is door al die drukte wat stilgevallen en is weer moeilijk op gang te komen. Morgen ben ik er niet maar ik tracht toch nog een blog ronde te doen. Vrijdag wil ik nog verder doen met de grote kuis.

Commentaren

goeie avond Emmy heb daar al eens filmbeelden van gezien, maar het in het echt zien zal wel indrukwekkend zijn !

da's wat anders dan hier, -18, brr mag er niet aan denken

fijne avond nog verder en nog veel kuisgenot :-)
groetjes

Gepost door: Borriquito | 04-03-09

Reageren op dit commentaar

Goede avond Emmy -18,graden in Zweden,dan mogen we toch eigenlijk niet klagen hier.en de grote kuis,dat moet ook eens gebeuren,dan ziet men pas wat een mens allemaal bewaard.groetjes

Gepost door: dolfijntje1 | 04-03-09

Reageren op dit commentaar

Mja... heb dat al eens eerder ergens geschreven, ik ben meer geinteresseerd in techniek e.d. dan in het menselijk lichaam. Hoe fantastisch dat ook in elkaar zit!
Oempff...grote schoonmaak...ik moet er niet aan denken! hahahahahaaa!
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 04-03-09

Reageren op dit commentaar

moet zeer interessant geweest zijn emmy heb er ook filmbeelden van gezienbedankt voor je bezoekje maar vooals lukt het mij nogaltijd niet mijn blogje aangenaam te maken maar dat komt nog welook blij dat je weer aan de slag zijt groetjes

Gepost door: aquarius | 05-03-09

Reageren op dit commentaar

kom je even een goede middag wensen,ben terug in blogland,dus weer tijd om bij te lezen,groetjes en een heel fijne dag verder,liefs!

Gepost door: jennyfer | 05-03-09

Reageren op dit commentaar

Die tentoonstelling moet echt wel de moeite waard zijn. Binnenin het menselijk lichaam is er zoveel te ontdekken, wat we eigenlijk nooit kunnen zien.
Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 05-03-09

Reageren op dit commentaar

*** Ik had het graag wel eens willen zien maar tis er niet van gekomen..Moet toch indrukwekkend zijn..

Fijne donderdagavond
Groetjes

Gepost door: Illness | 05-03-09

Reageren op dit commentaar

goeie morgen Emmy diene ongeklede staat hier nog steeds bovenaan zie ik :-)
fijne vrijdag hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 06-03-09

Reageren op dit commentaar

emmy, ik ben de vorige keer gaan kijken naar deze tentoonstelling. Indrukwekkend .Even niet teveel nadenken dat dit mensenlichamen zin en dan kun je er in zekere zin van "genieten".Ik vond het in elk geval de moeite waard.

Gepost door: magda | 06-03-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.