20-01-09

Ongemakken

Een schrijnende hoofdpijn houdt me van de computer weg. Het is al een paar dagen zo.

Een mens is toch altijd bezorgd als er iets mis is.

Zo ging het met mijn vriendin die laatst bij een val haar arm brak. Ze beweerde eerst dat het wel door haar schoenen kwam, omdat iemand er haar op wees dat die niet goed schuiven en eerder remden.

Ze liet toch een bijkomend onderzoek van haar hoofd doen, daar ze al eerder eens gevallen was.

Ze kreeg te horen dat ze twee kleine hersentrombose had mee gemaakt. Bij een bijkomend onderzoek was alles nu in orde. Ze was blij dat er geen tumor vastgesteld werd. Ja, men heeft onmiddellijk van die nare gedachten.

In een gesprek met de dokter vernam ze dat haar hersens gekrompen waren. Dit is een ouderdomsverschijnsel naar het schijnt.

Toen ze dit hoorde was haar eerste reactie heel positief: ” Ha, dan heb ik toch hersens, mijn broer beweerde altijd dat ik er geen had!”

Zo waren we weer aan het lachen. Als het ergens mis gaat met ons, telefoneren we naar elkaar. Acht op de tien keer eindigt ons gesprek met een lach.

Liefdesengelen

Bij vrolijke gevallen bellen we ook wel maar gelukkig worden we er nooit droevig van.

Mijn hoofdpijn heeft misschien te maken met iets anders maar toch maak ik me zorgen over de ongemakken die onze leeftijd stilletjes aan mee brengt.

Zoals mijn vriendinnetje zegt: “We moeten er voortaan leren mee leven…”

* * *

Dez week verhuizden onze huurders, ze kochten zelf een huis. Ik pinkte een traantje weg toen ze me nog een doos chocolade en een pakje toestak.

Dertien jaar waren ze hier. Ze zijn hier getrouwd en hebben er twee kindjes gehad. Als het nodig was waren we er wederzijds om voor het huis, de plantjes of de kindjes te zorgen.

Hopelijk is het nieuwe koppel even fijn als hen. Dat is zal weer even wennen zijn.

* * *

Vandaag ook een grote dag in de geschiedenis met de 44ste Amerikaanse President Barack Obama!

Ik spreek of schrijf niet graag over politiek, godsdienst of rassen, dat lokt altijd tegenstrijdigheden uit. Maar dat wou ik toch even zeggen.

"Ik ben blij dat te hebben meegemaakt. "

Commentaren

kwaaltjes Maar Emmy ik ben toch blij dat ik 1 van je kwaaltjes heb leren kennen,namelijk lachen,en die lach van jou is erg aanstekelijk.
Raak dat kwaaltje maar nooit kwijt

Gepost door: omaatje | 20-01-09

Reageren op dit commentaar

lachen is heel gezond Emmy,ik doe dat ook graag.hopelijk ben je vlug van je hoofdpijn verlost groetjes en verzorg je goed dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 20-01-09

Reageren op dit commentaar

Lachen maakt het leven lichter om te dragen !
Spijtig dat je huurders vertrekken, zo te horen kwamen jullie goed overeen. Ik hoor soms andere verhalen van mensen. Hopelijk vallen de nieuwe huurder even goed mee !
Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 20-01-09

Reageren op dit commentaar

*** Lachen is gezond zeggen ze hé..
Heel fijne woensdagmorgend
Groetjes

Gepost door: Illness | 21-01-09

Reageren op dit commentaar

Emmy, In de winter zitten we wel wat veel binnen en dan krijgen je hersenen niet genoeg zuurstof. Als je geen zin hebt om in de koude te lopen,kun je misschien 's morgens eens je hoofd door het raam steken en flink in en uit ademen!hahaha!
Ernstig nu ,zo'n onbestemde hoofdpijn is vervelend want je weet niet wat je er moet tegen doen.Lachen is een goede remedie daar ontspan je van. Dus hupsakee,lachen maar!

Gepost door: magda | 21-01-09

Reageren op dit commentaar

EMMY GOEDE MORGEN
HOEPELIJK
VLUG BETER
EN BETER HET
LACHEND ZEGGEN
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 21-01-09

Reageren op dit commentaar

emmy..goede morgen eerst en vooral vlug beter en natuurlijk zegt ge beter ' een half vol glas ' dan ' een half leeg glas ' !
En bescheidenheid is natuurlijk beter dan opdringerigheid, kan je op tijd reageren ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 21-01-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.