07-11-08

Wat gebeurede er zoal?

De pauze op mijn blogje had hetzelfde effect als het afsluiten van de watertoevoer op mij.

Heb je dat ook al ervaren, dat als ze het water afsluiten, je opeens zin hebt om de bloemen water te geven, een dweiltje te slaan of naar de grote wc te gaan?

Hier ging het juist zo.

Ik leek uitverteld en dan gebeuren er van die dingetjes dat je wel op je blog kunt zetten.

Dat vogeltje, bijvoorbeeld, die met een vaart tegen de muur van het balkon aanvliegt en met een plof versuft blijft liggen.

We halen het binnen om wat te bekomen, en zetten het terug buiten. Een kwartier later is het weg…

Een paar dagen later komt er geregeld een koppeltje soortgelijke vogeltjes op het balkon om in een sierstukje die ooit bij een plant stond te pikken.

sized_montage vogeltje

En dan die jonge vrouw, met twee kleine kindjes in dat warenhuis. “Neen schat, we gaan thuis iets eten”. Ze legt twee pakjes deegwaren en een karton melk op het rollend tapijt aan de kassa en betaald alleen met stukjes van één cent! Schrijnend...armoede.

En dan die keer dat ik uit de wc voorbij de badkamer moet. De deur staat daar open en M. is zich aan het wassen.

“Aaaauw!”  Oeps, ik heb zijn duim tussen de deur gekneld.

Wie heeft nu toch het gedacht zich te wassen en daarbij zijn hoofd in het bad, zijn achterste naar de lavabo en zich vast houdend in die spleet van de deur... Resultaat gezwollen duim en blauwe nagel. Goed voor een blauw postje.

En nog zó had ik er veel meer.

Ik vond het de moeite niet om dat allemaal op de blog te zetten. Wie had daar nu iets aan? En toch zijn het van die dingen die ik met plezier bij anderen lees...

Een week waarin mijn schoonzoon jarig was, mijn jongste dochter herstelde van een operatie. En, oh ja, ik vond twee collega’s terug op internet. Het was bijna 13 jaar geleden dat ik nog iets van hen hoorde.

Op blauwe maandag ook niets en toch ging ik al de "blauwe" postjes lezen die dag. Leuk hoor, doe dat nog maar een tijdje verder. Als het zover is spring ik ook wel eens in.

De link of dat stokje die ik kreeg, om 6 dingen over mezelf te vertellen, moet ik nog na denken. Ik heb al zo veel over mezelf gezegd!

Nu nog een fijn weekend aan allen.

myosotis

 

Dan weer een blauwe maandag en dinsdag vlieg ik naar Lissabon.

Commentaren

Nou Emmy... wat mij betreft had je inderdaad al heel wat postjes kunnen vullen...het zouden dan hele korte zijn geweest misschien, maar wat geeft dat nou? Maar zo alles bij elkaar, dat kan toch ook heel goed!! Ik maak vaker van dat soort postjes ook hè...van allerlei korte kleine dingetjes die ik meemaakte! Die lezen lekker weg en iedereen reageert om dát wat 'm het meeste aanspreekt! Of op alles, dat kan natuurlijk óók!
Hoe die man van jou er nu precies bijstond in die badkamer...daar kan ik me geen voorstelling van maken hoor...maar de manier waarop je het beschrijft moest ik wel al om lachen! :-)))
En dat vogeltje...die op je hand lijkt me toch een ander soort dan dat koolmeesje ernaast! Dat kleintje lijkt me meer een goudhaantje...zo met dat geelzwarte streepje op de kop!
Enfin...leuk weer es wat van je te lezen meid! Maak er een fijn weekend van!
Groetjesssssssssssssss!

Gepost door: mizzD | 07-11-08

Reageren op dit commentaar

Oh ja... dat vergat ik nog: Hele fijne vakantie in het mooie Portugal gewenst!! :-)
En google eens op goudhaantje, zul je het zien hoor! Is helemaal precies dat vogeltje...die schijnen vaker tegen ramen te vliegen! :-)
Doeidoeiiii!

Gepost door: mizzD | 07-11-08

Reageren op dit commentaar

dag Emmy dat die vogeltjes daaraan pikken is normaal, die zoeken nu nestmateriaal he. Dat je het arme vogeltje hielp is heel mooi van jou!
De armoede is niet ver van onze deur hoor alleen zien we het niet altijd. Als je moest weten wat er nog zoal ontbeerd moet worden je zo schrikken.
Het verveelt mij niet wat jij hier neerschrijft hoor.
Moest ik je niet meer horen een fijne reis gewenst en tot wederhoren.
Kay groet met zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay | 07-11-08

Reageren op dit commentaar

Ja, ik ken dat en zo zie je maar dat een pauze al eens goed kan doen. Fijn weekend hoor.

Gepost door: nana | 07-11-08

Reageren op dit commentaar

blij je nog eens de lezen

Gepost door: frank | 07-11-08

Reageren op dit commentaar

Hé Emmy! Ik ben blij dat de week om is! Zo druk geweest op school! Maar nu heb ik weer vier dagen om bij te tanken én ... om te bloggen en blogjes te bezoeken! ;-)
Ik wens je alvast een heel fijn verlengd weekend!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 07-11-08

Reageren op dit commentaar

allez zoveel blogstuff Emmy!!!! Je kon er een paar dagen makkelijk mee vullen :D:D
en neeje ik zeg pas morgen of overmorgen hoe de blogdate verlopen is.
have fun in Lissabon, maar ik zal u nog wel horen ondertussen :D

Gepost door: Blah | 07-11-08

Reageren op dit commentaar

emmy, zie je wel dat je genoeg stof heb om dagelijks iets neer te pennen! Doe het toch ,dan blijft het hier niet zo stil!
En vertel nu maar eens over jezelf want je bent ook getagged!! Het geeft toch niks dat je het in die drie jaar al verteld heb. Ik vergeet gemakkelijk hoor,hahaha! En soms is een herhaling wel eens nodig !!!
O en weeral een tripje op het programma,kun je daar eens iets over vertellen?

Gepost door: magda | 07-11-08

Reageren op dit commentaar

xxx fijn weekend emmy groetjes arie.....

Gepost door: arieworld | 08-11-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.