02-07-08

Couleur Café (3)

tous pt

Dag drie waren we al vroeg in de sfeer. Ons gezelschap was al aangedikt. Mijn twee zussen met man en een vriend en nog twee universitaire vrienden van Sophie kwamen er bij.

Cesario Evora had een tijdje geleden al af gezegd. In de plaats kregen we een” African tribute James Brown”. Dat kwam er dank aan zijn saxofonist vertelden ze ons. De man blies zijn bolle wangen tot springen toe.

Saxo

Ik bleef er een tijdje rondhangen en ging daarna op zoek naar mijn zus en haar man die net toegekomen waren. We gingen, aan een Marokkaans tentje, couscous eten. Daar naast stond er een Spaanse tent met een grote vlag. Ik dacht dat fotografeer ik maar, je weet maar nooit dat ze het EK winnen.

Van daaruit naar Natacha Atlas en Sahara blues. Die laatste kwamen uit dezelfde streek als mijn schoonbroer.

Sahara Blues

Verder naar de grote tent waar Jimmy Cliff te verwachten was. Mijn jongste zus kwam er aan gelopen met een vriend.

Drie

We installeerden ons aan een tafel, dicht bij de grote tent, en het grote scherm. Mijn andere zus had een hele pic-nic voorzien, voor het jongere zusje die nog niet gegeten had. Ze spreidde een handdoek op tafel en “tafeltje dek je”.

Couleur Cafe 2008 283-1

Tomaten, komkommers, worst, eieren, gekookte aardappelen en de nodige kruiden er bij. Het werd een oergezellige boel. Noten en snoep als dessert.We bekeken Jimmy Cliff op het scherm, maar konden hem ook in levende lijve gade slaan.

Intussen konden de voetbalfans naar de match aan het andere einde van het terrein op scherm bekijken. Wij vernamen pas later dat Spanje won.

De kleinkinderen kwamen ons nog vervoegen met vrienden. We bleven daar zitten tot het tijd werd voor Zucchero, die het festival zou afsluiten.

sized_Couleur Cafe 2008 303

We dansten dat het spetterde, buiten de tent. Ik waagde me er toch in om het ook van dicht bij te zien. Het gevoel tussen de mensen die dansen, roepen en tieren is toch veel fijner dan zo voor een tv te zitten hé.

Het is weer voorbij. Volgend jaar als alles goed gaat ben ik er weer voor de 20ste keer te vieren. Zeker weten! Het beloofd een groots feest te worden.

Commentaren

ik vond de foto's al mooi toen je ze me toonde op het schermpje van je fototoestel maar zo op ware grootte op je blog ogen ze wel heel mooi!
Mooi verslag hoor... en mmmmmmm... die picknick leek me ook wel heerlijk!
Groetjessssssssss

Gepost door: Lucretia | 03-07-08

Reageren op dit commentaar

Hé leuk... ik wist niet dat jij ook een paar zussen had! En tjonge...die oudste die lijkt wel veel op jou hè! Kun je heel goed zien dat dat een zus van je is!
Weer een supergezellige boel...en grote namen ook weer hè...Zuchero! Geweldig! Ik kan me begrijpen dat een feestbeest als jij Couleur Café volgend jaar alvast weer in je agenda geschreven hebt! :-)))
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 03-07-08

Reageren op dit commentaar

Emmy Dat zag er wel een heel leuk en gezellig feest uit, dat moet plezant zijn.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 03-07-08

Reageren op dit commentaar

Dat ziet er een supper gezellige boel uit...nog een fijne avond

Gepost door: Yolanda | 03-07-08

Reageren op dit commentaar

hé Emmy! Je hebt géén dag overgeslagen! Aaai !

Gepost door: magda | 03-07-08

Reageren op dit commentaar

Fantastische plezierige boel is dat daar. Dit WE gaan wij ook feesten. En dat we graag feesten! Vanaf morgen 4/7, om 20 uur, kan je het huwelijk van mijn oudste zoon meevolgen. Ik heb een paar rubriekjes geprogrammeerd, om te verschijnen op het moment dat het gebeurt.
Groetjes,

Gepost door: gidsjoris | 03-07-08

Reageren op dit commentaar

ha ha ! nu weet ik waar je die mooie foto's genomen hebt.
Ik wist niet dat er zoveels mooi's in Brussel te zien was (oei.. ik bedoel het niet negatief hoor Emmy) ik bedoel eigenlijk dat je foto's zo mooi zijn (en ook die van je fotoblog!) dat ik niet dacht dat je zoiets hier dichtbij kon te zien krijgen!
En als je zo'n aan 't feesten bent...kun je dan je cameraatje nog stil houden ????
groetjes

Gepost door: wina | 04-07-08

Reageren op dit commentaar

Fijne vrijdag en een fantastisch weekend, ik piep er even tussenuit! Liefs Suusje

Gepost door: Suus | 04-07-08

Reageren op dit commentaar

Ai Emmy! Mijn uitstapjeskalender zit al behoorlijk vol...ik heb ook nog een partner waar ik rekening mee moet houden hè...kan niet zomaar elke week op stap! :-)))
En logeren heb ik echt een hekel aan...zó'n inbreuk op iemands privéleven, daar begin ik niet aan hoor. Maar Brussel wil ik nog best wel eens een keertje zien, dus wie weet. Als ik ooit die kant op kom, zal ik zéker van te voren contact op nemen! Eens gezellig elkaar ontmoeten onder het genot van een kopje koffie kan altijd dan hè! Inderdaad...eventueel met gezamenlijke blogkennissen. :-)))
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 04-07-08

Reageren op dit commentaar

Je hebt er echt van genoten Emmy! Een leuk relaas om te lezen en van zo'n dagen kan een mens echt genot hebben en naplezier!
Lieve groetjes,

Gepost door: Ilona | 04-07-08

Reageren op dit commentaar

Hoi ben hier via Veerle hare blog geraakt, zou je iets willen vragen, wil graag Veerle verrassen, ze verjaart vandaag, zou je haar een kaartje willen sturen of een berichtje achterlaten op hare blog
bedankt, groetjes Sabine

Gepost door: Sabine | 04-07-08

Reageren op dit commentaar

Wauw Emmy! Ik wist niet dat dat zo'n vrolijke gezellige boel was!
Dat moeten we zeker onthouden!
En jij hebt drie dagen lang gevierd? Ik zou daarna drie volle dagen moet recupereren!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 05-07-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.