25-04-08

 

Maandag ontbeten we op ons duizend gemakjes. We ruimden nog wat op en pakten alles wat kon bederven in, om mee te nemen.

Zodra we op het perron in Knokke stonden nam ik een afspraakje met Magda voor de namiddag. Ze verwachtte het half en half en was onmiddellijk akkoord.

Het was een blij terug zien. Ik ken Magda van de blog, zij kent mijn familie van vroeger. Onze wegen en familie kruisten elkaar menige keer in al die jaren.

Rosa is al bijna heel mijn leven mijn vriendin en was het buurmeisje van Magda. Voor ons is Knokke niet helemaal de toeristische badstad maar ook een beetje het dorp waar we woonden en op groeiden.

We gingen binnen zitten wegens de zere ogen van Magda; ook voor het frisse briesje die er blies.

Bij een goede kop koffie en later een frisdrankje babbelden we honderd uit. Een mens heeft toch altijd iets te vertellen hé. Er waren geen stiltes tussen ons, dat is het beste teken. We moesten dat vereeuwigen op de foto.

Souvenir kl

Ik nam als enige een pannenkoek. Sinds enige weken heb ik, zeker door het mankement, alleen te zijn, altijd trek in gebak en taartjes. Ik ben een echte zoetekauw geworden.

Toen we vonden dat het stilletjes aan tijd werd om afscheid te nemen, merkten we dat we nog de enige klanten waren en dat de mevrouw misschien al een tijdje had willen sluiten?

Met de belofte het nog eens over te doen namen we afscheid.

 

Dinsdag hadden we afspraak in Oostende bij de kozijn van Rosa.

In de voormiddag ging ik een toertje doen. Lekker genieten…

Dan met de kusttram naar Oostende. En zie wat ik bijna op het einde van de reis te zien kreeg…ja, dat is hem, de Torre van Oostende,

Torre  Oostende

zonder Jeroen dan wel.

Iemand kwam ons afhalen en we wandelden door een mooi park.

collage6

Bij G. stond de tafel al heel chique en met een gezellige warmte gedekt. Hij is een fantastische gastheer.

Hij had ook aan onze zoete bek gedacht.

collage3

Ook daar vloog de tijd voorbij. Veel te vlug naar mijn gedacht.

We wandelden op ons gemak terug naar het station en namen een paar foto’s om ook deze dag, als herinnering, vast te leggen.

 Woensdag naar de markt. Ik had zin iets te kopen want nu het nieuwe seizoen aanbreekt heb ik niets meer fatsoenlijk om aan te doen. Je kent dat gevoel zeker ook wel. De kast boordevol maar niets om aan te doen…

Niets gevonden, dus besluit ik eens tot aan het strand te gaan. Anders is het alsof ik niet aan zee geweest ben. Het was mooi weer. Op zee kwam er toch mist opzetten. Met de zon achter die mistige wolken zag ik bijna niets meer. Toch nam ik vlug enkele foto’s, alsof ik alles wou vastmaken wat mijn ogen te zien kregen.

collage5bis

Op de terugweg al de winkels in en uit om dan toch een nieuwe jas op de markt te kopen. Ze waren daar al aan het inpakken.

De reis terug naar Brussel was ik een beetje bedroefd. Mijn mp3 speler droeg daar ook nog zijn steentje bij met de muziek dat ik er op gezet had.

Aan de plaats bijna aan huis kwam ik mijn jongste tegen en mijn goed gemoed was er terug. Ook in mijn eigen huis terug te zijn gaf me een goed gevoel.

Rosa zal ook blij zijn terug rustig te kunnen slapen, zonder het geronk van haar vriendin. Naar het schijnt heb ik geweldig gegrold(gesnurkt) in mijn slaap. De laatste dag heeft ze zelfs de relaxzetel voor haar knusse bed ingeruild. En dat in je eigen huis! Hahaha, sorry lieve vriendin. Ik heb die nacht verder heerlijk geslapen.

Commentaren

Emmy Dat moet wel gezellig zijn zo enkele dagen met uw beste vriendin op stap zijn ,en de zee is ook ene van mijn lievelingsplaatsjes, daar ga ik altijd zeer graag voor enkele dagen naar toe.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 25-04-08

Reageren op dit commentaar

Dat was idd een leuke uitstap! Hopelijk ben je al wat genezen. Maak er een fijn weekend van, Emmy!

Gepost door: nana | 25-04-08

Reageren op dit commentaar

Nog een aangename vrijdagavond en een fijn weekende

Gepost door: Yolanda | 25-04-08

Reageren op dit commentaar

Ik kwam via Elly's blogje op jouw blogje terecht... en ik kon het niet laten om een berichtje na te laten...
Ik wens jou een prettig weekend....

Veel liefs!!

Gepost door: Sofietiewietie | 25-04-08

Reageren op dit commentaar

Goeie morgen ! Wel, dat doet een plezier... onze goeie ouwe Torre op een andere blog te zien verschijnen !


Prettig weekend en met een stevige portie zon zal dat zeker lukken.

Gepost door: Jeroen | 26-04-08

Reageren op dit commentaar

emmy, wat een mooi verslag zeg! En de foto's zijn zo mooi verwerkt! Ja het was een zeer gezellige namiddag en voor herhaling vatbaar!

Gepost door: magda | 28-04-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.