14-11-07

2de dag Lissabon

Dinsdag staan we weer vroeg op. We willen namelijk naar de vlooienmarkt, Feira da Ladra, vaak vertaald als dievenmarkt, die er die dag plaats vindt.

Feira di ladra

Wij rijden er naar toe met tram 28, een oud juweeltje!

Tram 28

M. haalt er zijn hartje op, hij houdt van kuieren op soortgelijke markten.

Van daar uit, klimmen en dalen we, trap op en trap af, door de smalle straatjes van Alfama, het middeleeuwse Lissabon.

collage6

Oude huisjes, sommigen al gerestaureerd, maar de meeste toch verkrot. Toch zijn ze nog bewoond. Wasjes aan de gevels, bloemen en planten voor de deur of vensters.

Gelach, gebabbel en muziek achter de gevels. Een hondje en zelfs twee kippen, met één poot netjes vastgebonden aan het huisje van hun eigenaar.

collage8

Een oude schoenmakerij, met een al even oude man die nog bergen schoenen te vermaken heeft. Een andere man van dezelfde leeftijd die samen met hem, zeker heel wat herinneringen op haalt.

Intussen kijken we ook waar we tijdens ons verblijf eens naar Fado kunnen luisteren.

We dalen af tot aan de Miradouro de Santa Luzia. Van hieruit hebben we een prachtig zicht. Je kunt er even rusten op de ingebouwde banken, versierd met de gekende Portugese azulejos (mooie decoratieve tegels).

Terwijl we daar zitten zie ik een mooi jong meisje met een ploeg fotografen of mensen van de film. Ik sla ze een poosje gade en bemerk dat ze Nederlands spreken. Bij een tussenpauze van hun opnamen waag ik hun te vragen of dat meisje een bekende is.

Ja, dat is de zangeres “Hind”.

Hoewel, ik moet toegeven, dat ik er nog nooit van hoorde, sla ik er een “hoo” uit en of ik even een foto mag? En nog eentje met ons twee? Nog een vriendelijke groet en we vervolgen onze uitstap.

collage9

(Klik op het plaatje)

We gaan er dichtbij in een restaurant eten. Ik wil een slaatje. Voor één keer wil M. hetzelfde als ik, omdat ik meestal een betere schotel bestel dan hij. Tegenvaller!

Als ik aan de kelner vraag uit wat dat ene slaatje bestaat kan hij het mij niet uitleggen. Dus 2 maar. Dat “Alface” slaatje zal ons lang bijblijven. Het was gewoon een berg, groene sla, met een grote radijs erop als versiering. Hahaha, dat is nu eens gezond eten hé? M. kon er niet mee lachen...

Alface

Het deed mij terug denken aan een zekere  "worst in Gent"

Na korte tijd komt heel die bende van de film, ook in hetzelfde restaurant. We slaan nog een babbeltje en ze vertellen mij dat ze van de Nederlandse tv zijn. Het programma zal uitgegeven worden op Nederland 3. Daarover later nog meer.

We gaan onze wandeling verder tot aan het Castelo de São Jorge. We bezochten het de vorige keer. Nu drinken we er een heerlijke koffie met een groot stuk flan. Wat ons toch beter bevalt dan dat konijnenvoer die we eerder voorgeschoteld kregen.

 

Koffie en flan

M. stelt voor om deze avond aan de andere kant van de Taag te gaan eten in Cacilhas, een klein havenstadje met fantastische visrestaurants.

We gaan naar de kaai en laten ons met de overzetboot naar het stadje varen.

collage10

Bij  aankomst, vragen we, aan een appelsienenverkoper, waar het centrum zich bevindt. De man weet ons te zeggen dat het hier niet groot is en dat dit alles is. Vergissing! Volgende keer gaan we er terug.

Dan besluiten we maar de bus naar Caparica te nemen, nu we toch aan de andere kant zijn. Het is een redelijk lange rit. En dan staan we in het Caparica waarvan we al veel hoorden door Rita en Heraldo.

We zijn er een paar uur gebleven en dan de boot terug genomen tot Belém. Nog een rit met tram en metro, en terug gaan eten in ons vaste restaurant tegen de Praça Rossio.

Dan metro, dodo…Het was een prachtige, vermoeiende, lange dag.

Commentaren

Emmy Sla is lekker en is goed voor de slaaprust

Gepost door: Felixken | 14-11-07

Reageren op dit commentaar

Het ziet er fantastisch uit daar, ik wilde ooit al eens gaan, maar het llijkt me idd zeker meer dan de moeite waard.

Leuke meid he? Onze Hind?? Hhi die is uit het eerste IDOLS-programma (bij jullie IDOOL)/
Fijne dag, lliefs

Gepost door: Suus | 14-11-07

Reageren op dit commentaar

Dag Emmy, hm... sorry voor het uitblijven van de foto's. Marc maakt sowieso een dvd (als bedanking) met alle foto's en stukjes film van het feest. Even geduld nog want hij heeft momenteel een drukke periode op het werk.
Ik vraag hem wel straks om de foto's van jullie feest op dvd te zetten en ik bezorg ze via de post.
Hopelijk kan hij dat vandaag nog doen.
Lieve groetjes

Gepost door: lucretia | 14-11-07

Reageren op dit commentaar

oeps... nog even reageren op je Lissabon-postjes!
Mooie reportage. Het is precies of ik er ook terug ben!! En ik kan me voorstellen dat M. er niet mee kon lachen met dat konijnenslaatje! Hahahaha... ik denk dat hij de volgende keer wel zelf iets zal bestellen.
Groetjessssssssss

Gepost door: lucretia | 14-11-07

Reageren op dit commentaar

wow wat tof Emmy. leuk veralgje en toffe foto's, Dikke knuffel viv

Gepost door: viv | 14-11-07

Reageren op dit commentaar

mooi Het word hier steeds mooier groetjes van arie

Gepost door: arie | 14-11-07

Reageren op dit commentaar

Emmy, Zoals de foto's ons tonen, was dit een echte droomvakantie. Naast Hind lacht hij toch harder als voor zijn gezond slaatje :-)))
Groetjes van Daisy en een dikke knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 14-11-07

Reageren op dit commentaar

rss Wat bedoel je emmy??? met rss ik weet wel wat het is maar hoe ik eraan kom of waar ie achter staat moet je toch even toelichten groetjes arie.

Gepost door: arie | 14-11-07

Reageren op dit commentaar

hello emmy je zou een goede reisleidster zijn hoor
ik kijk er naar uit om het vervolg te lezen
dadakes

Gepost door: callemie | 14-11-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.