17-09-07

Het Portugees weekend, in Brugge

Ons weekendje Brugge was een succes. Zowel het weer als de goede sfeer waren van de partij. Wij hadden een kamer dicht tegen "Het zand". Van daar uit was alles gemakkelijk te bereiken.
We verkenden eerst wat het centrum van de stad. Tegen de avond begaven we ons naar de vernissage van José Robaldo, de Portugese artiest. Hij presenteerde er zowel grafisch werk als schilderijen en foto's.
Een paar glaasjes wijn, een praatje met de leden van Vlaanderen-Lusitania, een paar clubleden met een blogje zoals, draaimolen, Caparica, repelsteel en ik zelf maakten er een gezellige avond van.
Zaterdag was het markt, op het zand. Daar wat rond gelopen en dan terug naar Casa Videira, om te aperitieven.
Van daaruit deden we de themawandeling "Portugal in Brugge" 6km door het historisch centrum van Brugge. Onderweg kwamen we in een braderie terecht waar we ons tegoed deden aan ijs en taartjes.
Brugge zag zwart van het volk. Iedereen wou een ritje per paardekoets doen, en in de file zag ik een familie, landgenoten van mizzd. Ze waren in Zeeuwse klederdracht. Die mooie kapjes op hun hoofd met die sieraden intrigeerde me. Dus vroeg ik er wat uitleg over. Ze vertelden me alles over de kleding en ook over de samenstelling van hun hoofddeksels. heel interessant en zeker een artikeltje op de blogs waard.
's Avonds hebben we op het terras van een restaurant, op de eiermarkt, gegeten. We zijn daarna nogal vroeg naar het hotel getrokken. Zelfs het vuurwerk kon ons niet meer bekoren, zo moe waren we.


Zondag weer tevoet door de stad, nog een paar pleintjes af gelopen en dan langs de langestraat, waar het ook braderie was, tot aan de kruispoort. Van daar, langs de waterkant, tot aan de Katelijnepoort. Een prachtige natuurwandeling!Heel de namiddag keuvelden we gezellig met de clubleden over kunst, vakantie en Portugal, terwijl we ons niet lieten bedelen om de "pastelaria" aan te doen. Geurige Portugese koffie en zelfgebakken pasteis. Zalig...

Een momentje overwoog ik of ik geen bezoekje aan de zieke Mariette zou brengen met een paar pasteis. Ze woont niet al te ver van de Casa Videira, maar ik ben geen mens die zomaar ongevraagd bij de mensen binnenvalt.
En dan de terugreis naar Brussel. Eén uur rechtstaand in de bomvolle trein.
Vandaag ben ik een beetje ziek. Waarschijnlijk een grote verkoudheid op gedaan.

Commentaren

Hallo Dag Emmy...leuk weekend gehad in Brugge...Brugge is een leuke stad...volgende week sta ik op het zand op de brocant beurs ...altijd een leuke markt...veel liefs en nog een aangename dag...

Gepost door: Yolanda | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

moet plezant geweest.fijne maandag

Gepost door: frank | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

Brugge een zalige stad!

Gepost door: emily | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

hallo ..... dat zag er mooi uit...en mooie foto's....ik heb rita en bart herkend..leuk zo'n blogfamilie he

Gepost door: joelle | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

Emmy wat een mooie foto's.
Je reactie vond ik zo lief.
Wens je ook snel beterschap, dikke knuffel xxxx viv

Gepost door: viv | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

Emmy Volgens ik hier lees zal het gezellig geweest zijn , en heeft draaimolen zo wat foto's genomen , als ze er genomen heeft zal ze die ginder wel op zetten , dan kan ik eens kijken hoe het ginder in Brugge geweest was , maar u hebt hier ook mooië foto's op staan , maar er zal ginder ook wel iemand foto's genomen hebben , de juiste datum weet ik niet wanneer haar , Portugese logés vertrekken op het einde van de maand denk , maar allé ik ben tevreden dat u het ginder goed gesteld hebt.
de groetjes van gentiel

Gepost door: gentiel | 17-09-07

Reageren op dit commentaar

:-) goeie morgen Emmy
en jullie nog geluk met het weer hé, het is nu al wat anders
verzorg je goed met die verkoudheid !
die overvolle treinen, het is toch iets
en dan zolang moeten blijven rechtstaan na zo'n druk weekend
een fijne en rustige dinsdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-09-07

Reageren op dit commentaar

HAllo Emmy Amaai wat een leuk weekend had je zeg ,ook knap je foto reportage ,
En een verkoudheid ik ben er deze ochtend ook mee opgestaan staf nietwaar en de winter moet er nog aankomen
groetjes en blijf maar leker binnen hier regend het pijpenstelen

Gepost door: Ninne | 18-09-07

Reageren op dit commentaar

volgende keer wil ik ook langs komen ,zeer mooi

Gepost door: alfacinha | 18-09-07

Reageren op dit commentaar

Jammer maar misschiens tevens beter ook Ge zoude zekers welgekomen zijn geweest, madam Emmy maar tevens is het misschiens beter dat ge niet gekomen zijt daar Fons dien dag zijn duivekot aan het uitmesten ware dewelke alsan een venijnige stank over het gebuurte laat nederdalen. Tevens vreende vele dank voor de tweede kaarte dewelke ik van u mochte ontvangen en tevens wens ik u hierbij ook veel beterschap dat ge rap weer de oude moogt zijn kwestie van uw gezondheid. Vele groeten en beterschappen gewenst vanwege Mariette en Fons.

Gepost door: Mariette Courgette | 19-09-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.