18-06-07

Ronde van...

Het weekend begon al vroeg voor ons.
Vrijdag trokken we naar zee en het werd een echte smulbedevaart…
Tegen onze gewoonte in reisden we naar Blankenberge, in plaats van naar Knokke. Ik dacht er een mailvriendin te zien, tot mijn spijt, ze was er niet meer. Dan maar wat rond gekuierd in de grote winkelstraat. De markt, waarna we ons op een terrasje nestelden.
Van daar een wandeling langs de zeedijk waar we een heel treffelijk restaurantje vonden. Nog een paar uurtjes rustig op een bankje en dan naar Knokke.
We logeerden bij mijn vriendin, waar we voor zaterdag uit genodigd waren, om haar verjaardag te vieren.
Om haar de kans te laten alles klaar te maken voor de avond, besloten wij ’s morgens met de kusttram tot naar De Panne te rijden. Twee uur duurde het!
Het weer viel niet echt mee. Bij de eerste bui verschansten we ons al in een taverne en namen er een uitgebreid aperitief. We babbelden er met vrolijk gezelschap, aan het tafeltje naast ons.
Dat had ons in een goede stemming gebracht en we gingen in het restaurant er tegenover, iets eten. Het was niet slecht maar toch een groot verschil met de dag er voor.
Na een klein wandelingetje, de tram terug tot in Nieuwpoort. We gingen er koffie drinken en kochten zeepaling, om naar huis mee te nemen.
Van daar terug naar Knokke waar het feest kon beginnen.
Dat het een succes werd hoef ik zeker niet te zeggen. We waren met een 20tal en er werd menig glaasje gedronken met de hapjes.
Mijn vriendin leek deze keer niet te lessen en had redelijk diep in het glas gekeken. Het plezier had geen grenzen meer. Ik moest haar zelfs naar de buurvrouw brengen waar zij logeerde, omdat ze haar bed aan ons overliet. Ik ga maar niet beschrijven hoe het er met haar aan toe ging. Hahaha…
Toch was ze zondagmorgen, monter en paraat, om onze pistolees te halen.

001


Na het ontbijt, wilde ik met de trein van 10h terug naar Brussel, waar het Portugese feest op ons wachtte. Ik had dat zo berekent, want ik had gelezen dat er een paar andere bloggers er ook naar toe trokken. Met een beetje geluk zou ik ze misschien wel in Brugge op de trein zien stappen. Hun foto’s, had ik goed bestudeerd om ze eventueel te herkennen.
Het toeval, dat ik een duwtje gaf, wou nu dat ze in dezelfde wagon als ons kwamen te zitten. Ik liet even mijn face zien en Rita was blij verrast. Heraldo zat in een ander hoekje met Vlaanderen’s Portugese clubleden.
Onderweg kwam Rita ons vragen of we ons niet bij hun wilden aansluiten om naar het feest te gaan. Zo belandden we van het ene feest in het andere.
In stoet trokken we van het zuid station naar St. Gillis Brussel. Onderweg tankten we de nodige vloeistof bij. We waren weer in een lustige bende geraakt. Van daar gingen we naar een typisch Portugees restaurantje. Ze hadden er ons al tussen geplaatst! Het was er super!!! En het nodige nat ontbrak er ook weer niet. Amaai, het weekend was nog niet ten einde. Na de middag trokken we naar het plein waar we onze bedevaart voort zetten. In tussen waren wij ook ingeschreven, als lid van de club Lusitania. Dat betekent dat we nog het één en ander zullen beleven met al die fijne mensen, die we tot op de trein naar Brugge, nog nooit in levende, lijve zagen.
We eindigden dit weekend nog met een bezoekje aan mijn zoon die een handje toestak bij zijn verloofde, waar het wijkfeest was en ze gaven barbecue op het terras van haar taverne.
M. at er nog een paar gegrilde worsten en een ijsje. Ik deed niet meer mee.
Deze morgen was ik boos op mijn weegschaal en dat zeker nog een tijdje duren.

Commentaren

* Dat is een lekker druk, lang en vooral gezellig weekend geweest....

Ook nog wel een beetje uitgerust???

Fijne maandag, liefs

Gepost door: Suus | 18-06-07

Reageren op dit commentaar

Goedemorgen Emmy Fijn te lezen dat jullie een fijne dag door gebracht
hebt in St-Gilles.Voor mij was het ook plezant met jullie kennis gemaakt te hebben
Nog een fijne dag verder
Groetjes

Gepost door: Rita | 18-06-07

Reageren op dit commentaar

wel, wel, Emmy, jullie hebben er wel een vrolijk weekend van gemaakt. Is goed zo!! Doet deugd aan het hartje hé.
Leuk beschreven ook.
Tot hoors, ziens, blogs en groetjes

Gepost door: lucretia | 18-06-07

Reageren op dit commentaar

:-) een druk maar gezellig weekend gehad lees ik :-)
ben ook weer rustig aan op pad in blogland
fijne avond nog verder Emmy
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-06-07

Reageren op dit commentaar

Echt wel een goeie van je oom... alhoewel! Deze week las ik in de krant over een verwisseling van een overleden baby. De begrafenisondernemer had het verkeerde lijkje meegenomen; moet vreselijk zijn geweest voor die ouders.
groetekes,

Gepost door: lucretia | 18-06-07

Reageren op dit commentaar

HAllo Niet moeilijk dat je weegschaal de hoogte in gaat met al dat feesten van de laatste periode ,je zweedse gasten , het feest in Nice en nu dat weekend ook volenté :-)je hebt al een paar bloggertjes gezien hé Emmy hopelijk komen wij elkaar ook ééns tegen
Groetejs Ninne

Gepost door: Ninne | 18-06-07

Reageren op dit commentaar

Je hebt er echt van genoten....dat is duidelijk!
Liefs

Gepost door: Ilona | 19-06-07

Reageren op dit commentaar

ik kom je een hele fijne dinsdag wensen. ja feesten is leuk maar daar naar op de weegschaal is dan niet zo prettig
omdat je toch ziet dat je weer aan gekomen bent.
groetjes van kristalvrouwtje

Gepost door: kristalvrouwtje | 19-06-07

Reageren op dit commentaar

hallo Emmy Zo te zien heb je het niet aan je hartje laten komen dit weekend.En niet te veel naar die weegschaal kijken dat helpt toch niet.Dit kunnen ze weeral niet meer afpakken
Genieten van het het leven zolang je kunt.Nog vele lieve groetjes

Gepost door: janoke | 19-06-07

Reageren op dit commentaar

Hallo ! Dat lijkt me in elk geval een razend druk maar uiterst gezellig weekend te zijn geweest en... je weegschaal kan er niets aan doen. Voor je 't weet duidt hij weer aan wat je graag wil zien. Even geduld.


Prettige zonnige dag !

Gepost door: Jeroen | 19-06-07

Reageren op dit commentaar

jaja, dan zeg je dat wij veel feesten! Maar jij moet niet onderdoen hoor! Ach als het maar leuk is dat is het voornaamste.
Ik had graag eens afgekomen maar vooraf plannen zit er tegenwooridg niet in. Het valt steeds in het water.De hele zaterdag was de schilder hier en in de namiddag kwamen twee kleinkinderen logeren.Mama en papa gingen naar een verjaardagsfuif.En de zondag brachten we hen terug en de koffie en taart stonden al klaar .Ja dan loop je ook niet meteen weg he. Het zal wel een keertje lukken ,haha!!

Gepost door: magda | 19-06-07

Reageren op dit commentaar

tja wie zijn gat verbrandt moet op de blaren zitten he!
:-)

Gepost door: beesken | 20-06-07

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.