02-10-06

vervolg vakantie & inktvlek kussen

inkblotDit vervolg, van het vorige postje, is ook wel een verder uitvloeien van de "inktvlek kussen"
Vakantie in Knokke dus

Een paar dagen later, op een avond, horen we getoeter en geblaas. Ja, de stedelijke fanfare “De zeegalm” deed zijn rondje. Iedereen stond aan de deur en de meest enthousiasten liepen stoetsgewijs achter de muziekanten.

“Mémé, mogen we ook eventjes? En ja we mochten, mijn lieve grootmoeder zei nooit nee. Zo stapten we met de anderen mee. Er liepen een paar schoon jongens in die fanfare en ik zag  ook een jongen die ik kende die met zijn splinternieuwe fiets heel het gedoe volgen. Na een paar straten langs geweest te zijn, stopten ze voor hun lokaal en iedereen ging uiteen.

Een muziekkant vond het goed met mijn vriendin en ik was heel blij met de fietser. We gingen afzonderlijk wat gaan wandelen en spraken af om middernacht terug, aan de markt, aan het standbeeld van Verwee.

De hele avond zat ik met die jongen op een bankje ergens achter het stadhuis… te kussen. De mooie fiets netjes naast ons. Dat was nu bij nader inzicht wel mijn eerste kuspartij denk ik.

Om klokslag middernacht stond ik aan de afgesproken plaats . Niemand te bespeuren. Waar waren die nu toch? We zouden te laat thuis zijn en mémé zou zeker boos zijn. Opeens zie ik daar toch iemand.  Mémé ?! En haar gezicht stond op onweer! “Godv…doms heksenvel, morgen bel ik je vader dat hij jullie komt halen, ik wil die verantwoording niet enz...enz…

Thuisgekomen keek ik mijn vriendin met ogen die haar konden doden aan, zij keek met opgetrokken schouders en zonder en woord naar mij. Toen ik haar later vroeg waarom zij naar huis gegaan was zei ze dat ze niet verder dan de markt kwam toen mémé er al stond. Mémé was echt kwaad en belde om ons te komen halen. Mijn vriendin verloor die nacht nog haar oorbel in de sofa waar we op sliepen. Met een klein stemmetje zei ze het aan mémé. Die trok met een zwier die sofa van de muur alsof het een pluim was, en gooide dat meubelstuk van de ene kant van de kamer naar de andere, zo razend was ze nog 's anderendaags. Ik zie het nog voor ogen. We vonden de oorbel terug en onze valiezen waren in een oogwenk klaar.

We waren nog geen week op vakantie geweest.

Onlangs, bijna een halve eeuw later, haalden we dit voorval nog eens op. Ik vroeg haar hoe het kwam dat zij die avond naar huis trok. Als antwoord kreeg ik:” Ja jij was weg met diegene dat ik wou en ik bleef met de overschot staan” . Geweldig geschater van ons allen. (Liliane, Rosa en ikzelf)

Commentaren

:-) tja begrijpelijk dat ze snel naar huis was hé Emmy :-)
nog een fijne avond verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 02-10-06

Reageren op dit commentaar

wel dat was hier eventjes genieten van die leuke verhaaltjes
nog een fijne avond,Emmy
groetjes

Gepost door: scottie | 02-10-06

Reageren op dit commentaar

een goede avond! Je hebt je schrijfpen uitgehaald geloof ik! 't was de moeite om te lezen en heel herkenbaar! Ik zie de zeegalm al lopen(wij noemden ze de biergalm! Je weet wel aan elk café een serenade)
De blog is weer oké hoor,ik was iets aan het proberen!)

Gepost door: magda | 02-10-06

Reageren op dit commentaar

Emmy Frank komt naar Waregem om dat er langs het Gentse alle revalidatiecentrums vol zijn en er geen plaats is .Er is maar vandaag hier een plaats vrijgekomen ,en omdat het nog nodig is om eerst wat te herstellen voor hij naar huis kan.
Groetjes en nog en heel aangename avond verder Jeske

Gepost door: Jeske | 02-10-06

Reageren op dit commentaar

** Leuk die verhalen met die inktvlek !!!

Groetjes

Gepost door: anita | 02-10-06

Reageren op dit commentaar

ja, hoor inderdaad leuk verhaaltje;

Beesken

Gepost door: beesken | 02-10-06

Reageren op dit commentaar

Emmy een heel fijne week .....muzikale groeten Tilly

Gepost door: Tilly | 03-10-06

Reageren op dit commentaar

dag emmy Nog eens bijgelezen en binnensmonds gelachen uit herkenning.
fijne dag en groetjes,
Iris

Gepost door: Iris | 03-10-06

Reageren op dit commentaar

Hahahahaha Leuk verhaaltje ! en zoiets vergeet je nooit meer hé ... :-))) !
Groetjeeeeeeeees !

Gepost door: klaverke | 03-10-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.