31-07-06

Week-end verslag

Zaterdag en zondag deden we een minitrip naar Hirson in Frankrijk. Dat ligt in Picardië. Het was de tweede keer dat we daar waren. Niet dat het er zo mooi is maar we hebben familie van Parijs bezocht die daar een huisje kocht.

Toen we zaterdagmorgen al vroeg vertrokken was he weer wel wat verkoeld en dat deed deugd. Halfweg een ontbijt genomen in een stad of dorpje met de naam Beaumont. Dat leek wel toeristisch. Velen hadden hetzelfde idee als ons gehad. Dat gaf daar een echte vakantiesfeer.

In Hirson aangekomen wat rond gekuiert en de stad verkend. 's Middags eten bij de familie en 's namiddags ergens in een park gaan wandelen. Voor het avondeten naar een typisch restaurantje. We zaten buiten en omringt met wel duizende bloemen. Het had zijn naam ook niet gestolen" aan de rand van het bos"(in het Frans natuurlijk.)

Zondagmorgen ook al heel vroeg buiten. prachtig weer en nog eens het stadje gaan verkennen. Daarna met de familie een ritje van 50 km. Onderweg een gefortifieerde kerk gaan bezoeken. Dan verder naar Liesse, daar staat een heel kleine Basiliek met een grote geschiedenis. Toen we er aan kwamen was het juist gesloten voor het middaguur. Dan maar een beetje gewandeld en een glas gaan drinken in het ongeveer enige café die daar te bespeuren was. We hadden twee uur tijd om intussen iets te eten maar daar was niets en het enige restaurant was ook gesloten. Dus maar een broodje van bij de bakker.

Toen we ook nog een lekkere koffie wilden leek het een kan koffie te zijn die al de hele voormiddag op een verwarmingsplaat staat. Dus dan maar op zoek naar een deftige koffie. Eerst naar een dicht bij gelegen dorpje maar daar was er nog minder leven dan in Liesse. De enige mensen die we zagen was een jong koppel in een bushokje die een het vrijen waren. Picardië leek verlaten. Waar zitten die bewoners zo? Met hun deuren potdicht, het leek op spookdorpen zoals in sommige cow-boy films. Wij hadden wel pret.

Dan naar een ander dorp. Ah daar leek een mooi café te staan en ze hadden koffie, maar helaas ook van die verwarmde koffie in een koffiezet.

Om half drie terug naar die Basiliek, die we in een mum van tijd bezochten.

En terug naar Hirson... Intussen was het geweldig aan het regenen maar dat leek niet erg na het warme weer dat we de laatste tijd gehad hebben.

Op de terugweg naar Brussel was ik toch een beetje bang dat het in België nog zo warm gebleven zou zijn.

De vrijdagavond dachten we namelijk dat het zou regenen maar het trok weer voorbij en het bleef heet. Aan de andere kant van Brussel was er wel een wolkenbreuk. Mijn jongste dochter belde om te vertellen dat het metrostation terug overgestroomd was en dat ze op blote voeten langs andere uitgangen moesten. Dat er wel wat paniek was want ze hadden dat daar verleden jaar ook al eens meegemaakt. toen liepen zelfs tunnels vol.

Zo nu ga ik een blogronde maken en zeg jullie ook hierlangs: "Goede avond en slaapwel!"

30-07-06

Groetjes

Ben terug!
 Zal morgenavond nog maar pas tenvolle terug in blogland zijn.
Goede avond en een geweldige maandag!

28-07-06

Tot slot

Ik trek er ook eens uit voor twee dagen,

dus prettig weekend en nog een...

Vandaag in de kijker

De geboorte van

 Prutske

Groot nieuws voor

skynetbloggers

Verjaardag van

Blog-tips

Even stilstaan bij het afscheid aan de

schoonzus van

Borriquito

Blog tips

En beste bloggers wisten jullie al dat

blog tips

ons vandaag al drie jaar met raad en daad bijstaat?

Proficiat Viviane!

Wij danken je allen voor de moeite

Bezoek ook haar

psp blogje

en vergeet natuurlijk

niet het

Dagboekje

Geboorte

Een geboorte bij de bloggers

Prutske

 

100.000

Hebben jullie het gelezen?

100000 skynetblogs!

Voor meer uitleg kun je hier ook nog eens terecht.

Een gelegenheid om vrienden eens in levende lijve te zien...

Prettige dag

27-07-06

 Fata morgana

Liggen die koeien nu op het strand of is het een

Fata morgana (luchtspiegeling)

Dom, dom, dom...

Shame  Shame  Shame

Heel de namiddag bezig geweest met het berekenen van de waterfaktuur. Het kwam maar niet juist. Ik zet graag de details erbij, maar dit keer rekende ik iedere keer wat teveel.Komt door dat weer zeker

 Tot nu... nu zag ik dat er op de laatste regel van die faktuur iets staat wat ik nog niet gelezen had, namelijk:

Gemiddelde prijs alle taxen per m3 inbegrepen 2,13 euro

Heb dus maar een eenvoudige faktuur voor elk gemaakt.

Nu thee-time na al die inspanning

En niet lachen hé, wie je ook bent die dit hier ziet staan.

Uitleg: Wij zijn eigenaar van een huis met drie woonsten en krijgen ieder jaar één enkele faktuur voor het water. Dus moet ik de gebruikte hoeveelheid water aan de huurders berekenen.Benevens het water heb je ook het abbonnement, taxe op het vuil water en taxe voor de waterreiniging of zo iets.

 

Goede morgen

 

Enkele blogjes in de kijker

Magda ,Willy ,Veronique ,Jeske , muziekparadijs ,

Mizzd ,Veerle , Borriquito , Nicole , Wina ,

Pol-de-postman , koperdraadje , Dirk vrouwke ,

dagboekje , boogiePeter , Mireille-Mathieu ,

Lien , Luc de pompier , Ninne , Amerone ,

Kay