10-06-06

Voetbal

Mijn man is ook een verwoede voetballiefhebber. Wel van in zijn zetel voor het tv toestel. Zijn favoriete clubs zijn natuurlijk de Italiaanse.

Zowat in de jaren 1979-1980 werd er voor een kampioenschap gespeeld en Italië deed het zeer goed.  Hij werkte toen in een restaurant in de rue des boucher. De keuken was op het derde en hoogste verdiep.

Om niets van de match te missen had hij een klein draagbare tv  mee. Iedere keer als Italië scoorde, vloog hij naar het venster met een grote kookpot en een pollepel, en sloeg die twee met alle kracht tegeneen met een wilde vreugdekreet!

Iedereen die daar in de straat werkte kende zijn fratsen wel, maar de toeristen schrokken wel bij dat uitbundig vertoon. Maar ze verloren toen op het laatste nippertje.

 

Jaren later moest ik zelfs een vlag stikken. Daarvoor had hij de drie kleuren stof gekocht. Ik moest het zelf maken, omdat de kant- en klare vlaggen te klein waren naar zijn goesting.

Italië speelde weer en de vlag werd voor het venster gespannen.

Hij ging de hond buiten laten en terwijl kijken van hoever je die vlag kon zien. Hij was tevreden met het resultaat. Die avond verloren ze en de vlag was in een mum van tijd terug opgeborgen. Het grappigste was zijn commentaar daarbij:” Hopelijk heeft niemand hem zien hangen”. Hahaha…

Op 29 mei 1985 zaten we ’s middags samen te eten en babbelen met de Italiaanse supporters. Wij vierden mijn man zijn verjaardag. Die avond deed zich het Heizel drama voor.

Commentaren

ja dat herinner ik me nog, vooral De Sadeleir die toen zo riep, brr
bedankt voor de tip, grtjs

Gepost door: kathy | 10-06-06

Reageren op dit commentaar

Mijn man is ook voetbal gek :-( Hij baalt nu wel een beetje, nu hij in Parijs is maar ja, je kan niet alles hebben in het leven toch.

En voor nu een fijne avond en voor straks sweet dreams.
Lieve groetjes van Leekske

Gepost door: leekske | 10-06-06

Reageren op dit commentaar

Oei! Dat was een flinke domper hè! Dat wa echt erg!
Maar ik geef Italië nu een goeie kans hoor! In onze familie-toto heb ik voorspeld dat ze om de derde plaats moeten gaan strijden tegen ....Nederland!! hahhahaa!
Groetjes!

Gepost door: mizzD | 10-06-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.