22-05-06

Vloeipapier en inkt

Vloeipapier, wie herinnert zich dat nog.Als kind schreven we in de school nog met inkt. Die zat in een porseleinen potje in het midden van de schoolbank. Zo konden we die met twee gebruiken. Voor de klas begon moesten we elk op beurt die potjes opvullen.

We schreven met een pen die in een pennestok bevestigd was. Als je te hard duwde ging die pen vooran splitsen en brak ook soms. Dat maakte natuurlijk vlekken op je schrift.

Als we moesten schrijven kregen we ook een vloeipapier. Dat was in het begin een roos stuk sterk absorberend papier. Dat moesten we dan onder onze linkerhand leggen terwijl we schreven.

Ik vond het plezierig als dat vloeipapier veel gebruikt was want dat betekende dat je veel geschreven had. Om dat een beetje te bevorderen vloeiden we na ieder geschreven woord, normaal deed je dat maar als je gedaan had met je tekst te schrijven.. Het nam ook goed vlekken op want die had je met inkt toch meer dan genoeg. Zonder ook maar van vuile vingers te spreken, die dan weer het papier verknoeiden!

Ik moest eens dagen lang lijntjes trekken met regel en pen... Overdoen tot dat ik geen veeg meer had bij het weg halen van die regel. Hele avonden lang oefende ik dat heksewerk thuis en kreeg menige keer een zenuwkrisis daarbij!

Commentaren

een rustige avond nog! na een stormachtige dag mag het wel wat rustiger worden hé!Ik heb toch geporbeerd de was buiten te drogen en ik moet zeggen na een uur was het meeste al droog gewapperd!
Ja zeg ,ik herinner me dat ook nog met pen en paier schrijven en met dat rize vloeipapier ! Als je dacht héhé nu ben ik klaar en je lette niet op ,dan had je inktvegen op je blad en mocht je herbeginnen!Kwam dat ook tegen!

Gepost door: magda | 22-05-06

Reageren op dit commentaar

:-) herrinner me dat ook nog met die inktpotten :-)
nog een gezellige avond verder Emmy
en voor straks alvast een goeie nachtrust
groetjes

Gepost door: Borriquito | 22-05-06

Reageren op dit commentaar

réaction Quelle saleté ces plumes ballon.Si tu savais combien j'en ai cassé!!!Ca m'a dégoûtée d'écrire.Et ces encriers qu'il fallait toujours remplir...Un jour que c'était Nadine qui les remplissait, elle a versé la moitié de bouteille sur ma jupe.Je n'ai jamais su si elle l'avait fait exprès où si c'était un accident mais j'étais furieuse

Gepost door: Myriam | 22-05-06

Reageren op dit commentaar

,,, Kom nog rap jullie een heel aangename maandagavond gewenst ,we zijn nog niet lang thuis ja ik heb ook nog met zo een pen geschreven en later met een vulpen ik heb nog een vulpen gehad met gouden pen cadeau gekregen op mijn comunie en nu heeft Adriên nog graag een mooie stylo
Groetjes Jeske

Gepost door: J eske | 22-05-06

Reageren op dit commentaar

Storm aan zee Maar we hebben er toch van genoten, en ben al een aan proeven ze. En wens je nog een goeie nacht toe.
Groetjes

Gepost door: Adriën | 22-05-06

Reageren op dit commentaar

Ja Emmy, die tijd heb ik ook meegemaakt. Weer opnieuw beginnen omdat mijn pen gesplitst was of dat er weer een inktvlek op mijn huiswerk was gevallen. Toch leuke tijd; gewoonlijk propten we de inktpotten op de banken vol met kladpapier.

Gepost door: Ilona | 22-05-06

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.