08-03-18

Het leven ten huize van...

De kleine Aaron heeft zich intussen al goed ingeburgerd in zijn school. Hij begint al een paar woorden in het Nederlands te brabbelen. Babbelen doet hij zowiezo nog niet veel, zelfs niet in het Frans, thuis.

Hij heeft wel nog enige ongemakken bij het proper zijn, maar het gaat de goede kant op.

Afgelopen tijd kwam er weer wat beweging in mijn doen en laten. Sinds ik mij heb voorgenomen om regelmatig vrienden of familie te gaan opzoeken. 

Ik vertelde al dat ik mijn twee zussen ging bezoeken in Januari. Daarop volgde een bezoek aan mijn nicht die in een rusthuis is.

IMG_2079.JPG

Voor mijn verjaardag op 31 januari nam mijn dochter ons mee voor een uitstap naar Knokke. Eerst stopten we in Sluis. Zo kon mijn man zoals gewoonlijk vis gaan kopen.

Een nicht zag, na een bericht dat ik sociale media zette, dat we daar waren en kwam ons vlug vervoegen om een aperitief te drinken.

IMG_2160.JPG

Een kort en leuk weerzien en ook meteen weer iemand, na lange tijd, terug gezien!

In die dagen bracht ik nog een bezoek aan een vriendin in Knokke. Bijna ieder jaar zien we ons terug rond onze verjaardag. We schelen pas enkele dagen en kennen ons zo ongeveer al vanaf 6 maanden na onze geboorte. Onze ouders en grootouders waren al met elkaar bevriend.

YFVJ0263.JPEG

Intussen had ik een reis naar Zweden voor mijn man geboekt. Zijn zoon vierde zijn 50ste verjaardag!

Roberto 50 ans (14).jpg

Roberto 50 ans (8).jpg

De dag voor zijn vertrek hebben wij nog mijn verjaardag en die van mijn jongste dochter hier thuis gevierd. Traditie getrouw met de kinderen en kleinkinderen. Met als thema "zet een hoed op"

XWDL1256.JPEG

OHTW9049.JPEG

Ik kon niet mee naar Zweden want had al veel vroeger een concert met The Mavericks, in Leuven voorzien op de datum van zijn feest.

IMG_2451.JPG

Dat wou ik voor geen geld missen. Ze hadden hun feestje maar een week vroeger moeten plannen.

Mijn dochter was mijn begeleidster naar Leuven waar ik een paar vrienden van de "thuisreis" ontmoette.

IMG_2414.JPG

We hadden het toeval wel een handje toegestoken door half en half af te spreken. Het was een daverend concert. Puur genot!

IMG_2459.JPG

Mijn man ploeterde zo maar 10 dagen door de sneeuw in Zweden. Het was er bitter koud.2018 Roberto 50 ans.jpg

De kleinkinderen waren ginder ook blij met het bezoek van farfar(opa)

2018 Roberto 50 ans1.jpg

Emeron uitte nogmaals zijn ongenoegen toen hij hoorde dat Nono op reis was. Hij klaagt iedere keer als we op reis gaan, dat we hem nooit eens meenemen en vooral naar het buitenland. Dat is zijn grote wens.

Ik broedde intussen een plan uit om hem toch maar eens de reis van zijn leven te geven. En zo gauw mogelijk.

Het is gelukt. We nemen hem in de paasvakantie mee, voor een vliegreis, 8 dagen naar Kreta in een Clubhotel all-in. We hopen dat het de reis van zijn dromen word.

We hebben het hem deze week verteld en hij sloot zich 5 minuten in zijn kamer op. Het leek wel alsof Tarzan in zijn kamer zat, zo'n gebrul!! Toen hij zijn vreugde totaal verwerkt had kwam hij naar buiten en zei dat we zijn spaarpot maar moesten leeg halen. Deze stond bij ons en was voor deze gelegenheid bedoeld.

Daar kijken we nu naar uit. Intussen misschien nog een uitstap naar Leuven plannen, om enkele inkopen te doen.

En wie weet, misschien nog een afspraak met vrienden intussen?

 

26-01-18

Pamperen...

Mijn jongste kleinkind(zoon) mag binnen een paar weken al naar school. Hij houd het echter nog niet droog. Op zich is dat nog geen probleem want op 2,5 jaar is het nog maar voorschoolse opvang.

Naar mijn weten ging het "proper worden" vroeger, voor dat er wegwerp luiers waren, veel vlugger. Nu voelen de kinderen niet meer als ze in die meer en meer drooghoudende luiers plassen. 

Het manneke doet wel zijn best en weet waar voor het potje dient. De laatste weken hebben ze daar bij hen thuis wel hilarische momenten meegemaakt.

Zoals die keer dat hij met iets dat op een bolletje chocolade leek, de keuken binnen kwam en het op de tafel legde. Zijn ouders en broertje vroegen zich af wat het was tot ze ineens de geur te pakken kregen...hahaha

Toen hij ook eens fier als een otter liet zien dat er iets in het potje lag. Mama was opgetogen en prees hem omdat hij zo flink geweest was. Waarop de kleine spruit neen met zijn hoofdje deed en toonde dat hij het keuteltje eerst op zijn magisch bord gelegd had en het daarna pas naar het potje bracht.

Nu mag hij op 9 februari de dag vóór de vakantie, een instapdagje hebben.

De mama vroeg mij raad hoe ik het met Emeron had klaar gespeeld dat hij op 13 maand volledig proper was.

Ik raadde haar aan om hem zonder luier, eventueel met een gewone broek, te laten lopen in huis en hem op vaste tijdstippen op het potje te zetten. De eerst reactie was: "Dan word hij nat!" Ja mama dat is juist de bedoeling! De kinderen voelen tegenwoordig niet meer als ze plassen. Als ze dat wel doen dan zullen ze er aan denken om naar de pot te gaan.

En ja hoor, gisteren deed ze het met als resultaat dat het kind zich proper hield. Dat wil niet zeggen dat het gered is maar toch al een goed begin.

luiers.jpgWie herinnert zich nog die katoenen luiers dat we moesten spoelen, weken, en dan wassen. Een hele karwei, vooral als de grote boodschap er in zat!

In de jaren '60 begon het gemakkelijker te worden. Om het geheel iets mooier te maken kwamen er mooie plastiek broekjes uit. Voor de meisjes, zelfs met franjes aan. Daarna maakten ze een drooghoudend doekje dat je in de luier legde. Zo kon je de kaka gewoon met het doekje weg gooien. De eerste wegwerpluiers kwamen op de markt.

Ik zelf gebruikte toch nog heel lang echte luiers. Mijn mama gaf mij bij de geboorte van mijn 3de kind een Miniwasch (wie herinnert zich dit nog) als geschenk, om het wat gemakkelijker te maken.

22-01-18

To be or not to be?

Ik zag op internet een vraag die luidde als volgt.

Wat wou je later worden als je kind was en ben je het ook geworden?

Mijn wens was om air hostess te worden. Toen ik hoorde dat je dan vrijgezel moest blijven (dat was vroeger zo) veranderde ik van gedacht. Want trouwen en kinderen krijgen wou ik wel!

Dan koos ik maar voor kleuterjuf. Of een eigen winkel houden. Ik werd geen van de twee.

Baby dreams.jpgMaar kleine kinderen heb ik heel mijn leven rond mij gehad. Als tiener ging ik met kindjes wandelen en ook babysitten. Mijn mama kreeg nog een kind toen ik 16 was. En toen mama stierf kwam zus(14) bij ons inwonen. 

Intussen had ik zelf al drie kinderen. Ik zorgde een tijdje voor de kinderen van mijn jongere zus toen ze ging bevallen en niet goed wist wanneer dit kindje zou komen. Haar twee kinderen bleven toen drie maanden! 

In mijn tweede huwelijk kreeg ik nog een kind. En zo zat ik op 42 jarige leeftijd nog in de luiers. Mijn oudere kinderen kregen kinderen. Ik was jonge moeder en grootmoeder tegelijk.

Nu worden ze allemaal groot, de oudste 31 en het jongste 2jaar en half.

Een van mijn kleindochters huwde in augustus. Ik hoop nu dat ze gauw aan kindjes beginnen dan heb ik misschien nog het geluk om overgrootmoeder te worden. Dan liefst een meisje voor een viergeslacht. 

Daar zijn de jong gehuwden het niet helemaal eens. Zij willen, als het zover is, liever eerst een jongen. En ah het maakt niet uit als ze maar gezond zijn.

 

Wat ben ik nu uiteindelijk geworden? 

MAMA

het mooiste woord op wereldrond!

18-01-18

Aarde, water, vuur en wind.

Vroeger was ik binnenin redelijk onrustig als er storm kwam. Nu niet meer echt.
Toch volg ik de nieuwsberichten met een bang hart, van wat er zoal gebeurt, door de wind.
Bomen omgewaaid, bossen en sommige wegen afgesloten, geen trein op sommige lijnen. Vandaag sommige scholen dicht.
Altijd even bangelijk, dus voorzichtigheid "geblazen".

Toen we gisteren boodschappen deden zag ik een kastje voor onder de lavabo. Het onze was aan vervanging toe. Ik wist echter niet of de afmetingen gepast waren. Na het opgemeten te hebben was het te laat om nog eens naar de winkel te rijden. We zouden dat morgen nog kunnen doen en terwijl een paar dingen kopen die we vergeten waren.

We gingen er deze morgen achter, ondanks het hevige weer. Daarbij in gedachten hoe gevaarlijk het was met deze wind. Overal zagen we afgerukte takken. Er lag zelfs een wc, zo één zoals ze gebruiken op de werf, op zijn zijde. Heel even glimlachte ik met de gedachte dat er misschien iemand op zat toen die omver viel.

Onderweg hadden we allebei in gedachten:"Wat als er één van die bomen omver viel...op een wagen". Een eindje verder zagen we dat de weg versperd was, door een omver gewaaide boom.

storm.jpg

We reden een hele weg om en waren blij terug thuis te komen.

De nieuwsberichten waren niet schitterend. Boom in het water, scheepvaart verstoord. Trempolin op de treinsporen, treinverkeer onderbroken. Waals Brabant één dodelijk slachtoffer een boom op haar auto gevallen.

In Nederland ging het er het ergst aan toe.

Aarde, Water, Vuur en Wind.

Vier natuurelementen die we niet moeten uitdagen.

 

17-01-18

Tournée Générale

today is a new day.jpgZo, ik ben in gang geschoten met mijn tournée Générale!

Niet deze die we kennen om gedurende een maand geen alcohol te drinken, zoals iedereen zich nu wel zal indenken.

Deze générale tour gaat er over om afspraak te maken met familie en vrienden, die ik niet meer gezien heb in het verlopen jaar. 

Gisteren was ik bij mijn oudste zus. We hadden heel veel bij te babbelen. En ik beloofde dat er deze keer niet zo lang meer zal over gaan voor wij ons nog eens zien. Mijn nichtje, haar dochter was er ook.

Volgende week is het de beurt aan mijn jongere zus. Wij zagen ons laatst, toen we aan het sterfbed van ons jongste zusje zaten. Dat was geen leuk moment. Ook weeral bijna 3 maand geleden...Het is dan pas dat je er over nadenkt hoe vlug het kan gedaan zijn en je niets meer hebt kunnen zeggen. We horen nu en dan wel eens iets van elkaar maar zien, dat is toch iets anders.

Een paar vrienden wachten nog even tot het weer betert. In de lente is het natuurlijk leuk. Dan kunnen wij op stap met mekaar. Beetje gezellig tafelen en eventueel de stad of het dorp waar we afspreken te verkennen. En ook fotograferen. 

15-01-18

Leven!

Leven en iedere dag er het beste uit halen!

Vandaag legde ik dan maar een afspraak vast met mijn oudste zus. Het is al ZO lang geleden dat we elkaar zagen! Het is voor morgen.

Van nu af aan heb ik mezelf beloofd mijn agenda aan te vullen met afspraken met vrienden en ook sommige verdere familieleden.

Men staat er eigenlijk niet bij stil hoe de tijd voorbij vliegt.

carpe diem.jpg

31-12-17

Jaaroverzicht 2017 kleine come back

Deze laatste dag van het jaar blik ik even terug op de grote momenten van dit jaar.

En ik besloot om dit toch maar eens op mijn blog te delen.

Zoals ieder 1ste Januari zetten we het jaar in met de traditionele zuurkool. Wij roepen dit jaar uit tot familiejaar en nemen heel veel voornemens om veel samen te doen dit jaar.

2017-1 Januari1.jpg

Eind Januari vieren we mijn verjaardag bij mijn kleindochter.

Annif Emmy 2017.jpg

In Februari vieren we de 50ste verjaardag van mijn jongste dochter. het word een knallend feest maar werd ook het laatste postje op mijn blog.

2017 Annif ISA 501.jpg

Begin Maart worden wij uitgenodigd op het verjaardagsfeest van een ex-collega. Ze word 60 en gaat ook op pensioen. Het was al bijna 20 jaar dat we elkaar nog zagen. Het feest ging door in een groot restaurant en toen de taart op tafel kwam was er één voor mij ook bij. Bij zo'n gelegenheid zie je toch maar dat de tijd eigenlijk niets aan de vriendschap of relatie met iemand veranderd. Je neemt de draad gewoon weer op alsof het gisteren was.

2017-60 ans Chantal.jpg

Geloof mij, met het ouder worden zie je de tijd niet voorbij vliegen. Heel dikwijls schrik ik bij het besef, hoe lang het geleden is...dat ik iemand niet meer zag.

Heel het jaar door vieren we tussen de voornaamste gebeurtenissen door een of andere verjaardag. Of gaan we voor een etentje bij familie of vrienden.

Mijn vriendin die nu niet meer ziet kwam door het toedoen van een hulp twee keer op weekend. We blijven die dagen dan knus in huis want we kunnen zonder die hulp de trap niet op en af om te gaan wandelen.

Met Emeron, mijn kleinzoon, bezoeken we tentoonstellingen en musea. Dat is zijn stokkepaardje. Sinds September gaat hij naar de kunstacademie. Iedere zaterdag breng ik hem er naar toe en ga hem ook weer afhalen. Meestal blijft hij hier dan slapen.

1 April sluit ik mijn blog. Ik heb er geen spijt van maar soms denk ik dat ik het op de achtergrond zou moeten verder zetten om het later nog eens te kunnen lezen. Soms herlees ik namelijk op het archief wat ik schreef, en verbaas mij daarbij hoe vlot het soms ging.

 Van 14 tot 20 Mei gaan we naar Sicilië. Mijn geschenk voor de 80ste verjaardag van mijn man. Een heerlijke reis!

2017 SICILIA5.jpg

2017 SICILIA16.jpg

2017 SICILIA15.jpg

2017 SICILIA11.jpg

2017 SICILIA12.jpg

80 jaar. Het word geen groot feest omdat het die dag niet past om iedereen er bij te hebben. Dan maar 80X een klein feestje...

De zoon uit Zweden is er wel die dag met een vriend en de sfeer zit er aardig in.

2017-05 Mai3.jpg

2017-05 Mai4.jpg

2017-5 Mai.jpg

2017-5 Mai1.jpg

2017-6 Juin.jpg

De verjaardag van Emeron is intussen ook voorbij.

2017-05 Mai.jpg

Begin Juni een Citytrip naar Amsterdam. Het weer is niet zo pluis maar we maken er het beste van. Tussen de buien heen en de weinige zonnestralen laten we ons van terrasjes genieten.

2017 Amsterdam.jpg

Een dag Rijsel nemen we er ook van.

22 Juni  viert mijn oudste kleindochter haar 31ste verjaardag. Een geweldig outdoor feest in haar woning met BBQ en jacuzzie. Vooral de jongeren gingen in het water.

2017 Annif SOPHIE.jpg

Die avond vernemen we iets dat ons hele leven in een ander licht zal stellen. Het heeft een gat als van een bom achter gelaten. Verder kan ik er het hier niet over hebben.

Mijn man word ziek en sukkelt een hele tijd. In Juli 12 dagen ziekenhuis. Gebarsten galblaas en infectie in de buik. Opereren kan voorlopig niet.

5 Augustus: Het grootste en mooiste evenement dit jaar was ongetwijfeld het huwelijk van mijn kleindochter Julie en haar charmante prins Cédric.

Mariage Julie et Cedric1.jpg

Mariage Julie et Cedric3.jpg

Juli, Augustus, September...etentjes en feestjes hier en daar.

Oktober: Wij hadden vroeger in het jaar al een reis, met mijn dochter en kleindochter, naar Barcelona gepland. De toestand van mijn man en de evenementen (aanslag en het vechten voor Catelaanse onafhankelijkheid in Barcelona) doen ons twijfelen.

We riskeren het toch en het werd een geweldige trip!

VKJY6621.JPG

KQRU3988.JPG

En mijn man word geopereerd. 8 dagen ziekenhuis. Helemaal goed komt het niet. Beter wel, laat ons zeggen met tussenpozen.

30 oktober nog een bijzondere datum dit jaar. Mijn jongste zusje ligt in het ziekenhuis. We worden allemaal verwittigd dat het een kwestie van uren of dagen is. Alhoewel we wisten dat het er eens van zou komen, kwam het heel hard aan. Ik denk dat ik er niet heen kan maar mijn fantastische dochter voert er ons die avond naar toe...Ik ben zo blij dat ik haar nog even heb kunnen zien. Ze was helder en wist waar ze heen ging. We hadden geen woorden nodig.

31 Oktober 's Morgens om 4h verlaat zus ons. . Mijn dochter brengt me er nog eens naar toe.

Die dag was het Haloween, de 50ste verjaardag van mijn schoonzoon en de verjaardag van mijn kleindochters man. Dit vierden we enigzins kalm maar toch waardig zoals voorzien. Het leven gaat verder en zus zou het ook zo gedaan hebben.

IMG_1122.JPG

En ik had mijn 8 kleinkinderen bij me.

IMG_0926.JPG

Kerst vierden we bij mijn dochter met de kinderen en kleinkinderen. Een warm nest dat ik zo koester!

Verder gingen deze twee maanden weer vlug voorbij en zo zitten we hier nu de laatste uren van het jaar op te doen.

Al bij al een mooi jaar waar we veel steun, in goede en kwade tijden, aan familie en vrienden genoten...

Morgen is het weer zuurkool maar dit keer verwerkt als hot-dog.

Hierbij wens ik iedereen een fijn Eindejaar en Gelukkig Nieuwjaar

06-02-17

Een blaadje uit mijn agenda

Op 31 januari was ik jarig. Deze keer moest ik me daar niets van aan trekken. Mijn oudste kleindochter organiseerde het feest bij haar thuis!

Annif Emmy 2017.jpg

Wij gingen niet met een limousine zoals Emeron in gedachten had. Gewoon met de metro en aan het eindpunt werden we toch, als echte VIP's met twee wagens afgehaald om tot aan het huis te rijden.

Dat moet nu zo, sinds de geboorte van Aaron, want onze zoon heeft geen rijbewijs en onze auto kan geen zes mensen vervoeren.  Vijf dat kan maar zes is eentje te veel. En tegen het reglement dus.

Heel leuk weer eens met zijn allen samen te zijn. Toch mankeerde er een kleinkind omdat hij moest werken. Anders was het de gelegenheid om ze alle acht met mij op de foto te zetten. Een van de punten op mijn wenslijst. (klik)

Mijn jongste dochter had voor, zelgemaakte chocolade mousse en tiramisu in kleine glaasjes gezorgd. Dit en taarten bakken is een hobby van haar.

Versiering, taarten met kaarsjes en een confettibom maakten het echt feestelijk.

Annif Emmy 20171.jpg

Hierbij wil ik dan iedereen bedanken voor de kaartjes, telefoons, sms, berichten op FB, aan allen die er in gedachten bij waren wink en ook aan Mizzd, blogster(klik) van het eerste uur,  die nooit een verjaardag vergeet of overslaat!

* * *

Dit weekend werden we dan uitgenodigd voor de 60ste verjaardag van een vriendin, ex collega van toen ik nog werkte.

Een heerlijk weerzien na 20 jaar! De laatste keer dat we elkaar zagen was een tijdje na ons huwelijk, waar zij toen ook uitgenodigd was.

Haar man en dochter organiseerden het feest in een grote self service eetgelegenheid met DJ. Wij hebben ons goed geamuseerd en wij maakten echt deel uit van HUN familie. Als verassing stond er zelfs een kaarsje voor mij op de taart!  Blazen met twee zoals toen we samen werkten als collega's.

2017-60 ans Chantal.jpg

Iedere 5de dag van de maand heeft kleinzoon Aaron er een maand bij en nu maakte dat één jaar en half...

2017-1 Januari3.jpg

De tijd vliegt voorbij en daarom genieten we van elke gelegenheid met volle teugen.

* * *

Eind deze week nodigen wij onze nieuwe huurders uit als dank voor de grote opknapbuurt die ze verricht hebben aan de woonst. Dat heeft heel wat geld en moeite voor ons gespaard. En zij wonnen een maand huur.

* * *

En nu op naar 18 Februari, mijn jongste dochter viert dan haar 50ste!

03-02-17

Even terug naar...

2016-12 december3.jpgNog even terug naar het einde van 2016.

Mijn man voelde zich al een heel tijdje niet goed en dat was hem ook aan te zien. Hij vermagerde zienderogen zonder reden. We staken het op het feit dat hij anders ging eten en veel minder of zelfs geen suiker gebruikte. Dit was op aanraden van de dokter.

Toen we terugkwamen, van de thuisreis, dacht ik dat het misschien goed zou zijn eens naar Zweden te gaan om zijn zoon en kleinkinderen te bezoeken. Je weet maar nooit.

Voor hen was het door hun beroep moeilijker geworden om te reizen. En ook met die twee kleintjes is het niet zo gemakkelijk.

Het was alsof hij het ook zo aanvoelde en zei me: “Zouden we dit jaar niet eens naar Zweden kunnen om de Kerstdagen ginder te vieren?”

En zo boekten we onmiddellijk de reis voor Kerst. De kinderen en kleinkinderen konden hun geluk niet op toen ze hoorden dat we erbij zouden zijn.

Iedereen dacht dat als we naar Zweden gingen het er zou sneeuwen en koud zou zijn. Dat was echter helemaal niet zo. Het was er zelfs beter dan hier in België.

Het vroor er wel maar sneeuw was er niet. Ja hier en daar een hoopje vuile brei van de vorige weken.

We werden afgehaald door een vriend van de zoon want anders moeten we, eens in de vlieghaven van Stockholm aangekomen, nog anderhalf uur met de trein reizen tot midden Zweden.

Heel veel is er niet te beleven in het stadje. De kinderen gaan naar de “dagopvang”. Ja het woord school wordt pas gebruikt als ze naar het eerste leerjaar gaan. Schoondochter heeft een goed draaiende bloemenwinkel en zoonlief is één week op twee weg voor zijn werk.

2016-12 december4.jpg

Maar wij hebben onze gewoonten en verveelden ons niet. ‘s Morgens gingen we ontbijten in een gezellige banketbakkerij. Je waant je wel in de jaren zestig daar. Je kan er gewoon een gebak eten of je ook aan het ontbijt buffet te goed doen. Dan een beetje rondkuieren in het kleine winkelcentrum. Of langs de winkels wandelen in de straten.

Het enige wat hier niet zo prettig is, is dat het om half vier stikdonker is. De nachten zijn heel lang en de dagen heel kort.

2016-12 december5.jpg

Ook een wandeling in het oude gedeelte van de stad, langs de kleine gezellige houten huisjes.

2016-12 december2.jpg

Een beetje buiten de stad kan je per bus naar enkele grootwaren huizen zones pendelen.

Een van die dagen gingen we naar zo’n verder gelegen zone waar er een…ja Ikea winkel staat. Het zou toch zonde zijn als je in Zweden niet even naar Ikea gaat hé.

P1220163.JPGWe hebben er Zweedse balletjes gegeten, net alsof we hier in Brussel bij Ikea zouden zijn. We merkten iets te laat op dat er een speciaal Kerstbuffet aangeboden werd. Een echt Zweeds buffet met regionale specialiteiten. Spijtig!

Bij onze familie kregen we de kamer waar de Kerstman zijn pakjes opgeslagen had. Daar kwamen de kinderen niet omdat het een beetje apart van het eigenlijk appartement staat. Het leek wel de werkkamer van de Kerstman.

Op 24 december werd het eten voor die avond klaar gemaakt. Hier geen kalkoen of zo maar een gekookte ham, ingelegde zuurzoete haring, zalm vers en gerookt, worstjes, balletjes, aardappelen en nog veel meer lekkers.

2016-12 december6.jpg

Leona maakte naamkaartjes om ieder zijn plaats aan te duiden! Ze had ook al voor iedereen een armbandje van kleurrijke parels (voornamelijk rose)gemaakt. De mannen kregen er ook eentje.

We hadden ons mooi opgemaakt voor de komst van de Kerstman die persoonlijk de geschenken kwam uit delen.

2016-12 december.jpg

P1220305.JPGAls verassing kregen we elk een glas champagne terwijl de zoon een klein doosje aan zijn vrouw gaf. Er zaten twee ringen in die ze aan elkanders vinger schoven. Hier ook een bruiloft in zicht, voor 2017?

 

 

 

 

 

Op 28 december reisden we terug naar huis. We waren vroeg vertrokken zo konden we nog een hele tijd in Stockholm wandelen.

2016-12 december1.jpg

 Daar gingen we eten in een Italiaans restaurant. De eigenaar is goed gekend en hij wou ons samen als souvenir op de foto.

2016-12 december7.jpg

We traden het nieuwe jaar feestelijk in met zijn allen hier bij ons rond een traditionele zuurkoolschotel.

2017-1 Januari1.jpg

De gezondheid van mijn man is inmiddels helemaal terug goed. Hij straalt terug…

02-02-17

Wenslijst

oudjes.jpgDe eerste dag van dit jaar zaten we allen samen, mijn kinderen en kleinkinderen. En toen klonken we samen op een gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar.

Maar we klonken vooral op een gezellig en warm familie jaar. We wensten elkaar iets meer te zien dan anders en ook samen dingen te doen zoals uitstappen, samen gaan eten of zelfs eens een weekend ergens met zijn allen te gaan logeren.

Ik had ook een speciale wens. Dat was, dat ik tenminste eens in het jaar, met mijn acht kleinkinderen op de foto kwam. Dat is niet altijd te doen. Soms moet er eentje juist werken of een ander studeren of is er gewoon één niet.

Het lukte toch al twee keer. Eén toen ze nog met zeven waren en één verleden jaar toen de laatste een paar maand oud was.

Mijn andere aankondiging was dat ik hen 10€ meer zou geven bij hun verjaardag.

We somden ook heel wat feestjes op die we dit jaar absoluut moeten vieren:

Een dochter, en ook haar man die 50 worden.

Mijn man 80 in Mei.

Zoon en schoondochter 10de huwelijksverjaardag.

Een kleindochter die in Augustus trouwt.

Oudste kleindochter die dit jaar volledig afgestudeerd is en dus haar eigen weg kan gaan als gespecialiseerde dokter. Tot nu toe was ze nog assistent dokter.

En het kwam zelfs zo ver dat we al lachend verklaarden dat als je dit jaar niets te vieren had uitgesloten zou worden.

Gelukkig was er in ieder huishouden wel iets te vieren.

Bij ieder van deze opsomming werd het glas, met groot kabaal, geheven.

Op internet zag ik heel wat mensen met een lijst van goede voornemens en ook “te doen” lijsten.

Ik zag ook een idee om iedere week iets positiefs op een briefje te schrijven en het in een bokaal te stoppen tot het volgende Nieuwjaar en dan eens te lezen wat je zo allemaal geschreven had.

Ik vond het niet onmiddellijk iets voor mij. De eerste week wist ik al niet meer wat ik op zo’n papiertje zou schrijven. Dat ik een gelukkige week achter de rug had? En de volgende week ook?

Ik had wel een wenslijst voor mezelf. Dat zou ik ook in een bokaal kunnen doen. En als ik dan eens een moment vrij heb er een briefje uit halen en doen wat erop staat.

Eén iets had ik al op nieuwjaarsdag gezegd. Namelijk een rit in een limousine maken met een fles bubbels. Een speciale reden moet ik er niet voor hebben.

Emeron had het in zijn geheugen opgeslagen en dacht dat ik dit voor mijn verjaardag had gewenst.

Toen mijn oudste kleindochter mijn verjaardag bij haar organiseerde dacht het manneke dat het grote moment met die limousine aangebroken was en dat hij samen met mij dat ritje zou doen.

Ik heb hem dus beloofd dat als het ervan komt hij samen met mij die rit mag maken.

Verder wil ik eens naar Berlijn omdat ik er in een randgemeente geboren ben en graag de plaats zien waar mijn ouders tijdens de oorlog vertoefden. (Mijn man wil dan weer naar Sicilië)

Nog eens een city trip naar Amsterdam.

De sterke drang om weer eens naar Lissabon te gaan zit er ook bij. Ik weet niet waarom deze stad zo’n aantrekkingskracht op ons heeft.

Weer eens afspreken met een of meerdere school, FB of blogvrienden. En dat zijn er wel een paar!

Dat bokaal, emmertje of boompje raakt zeker vol met wensen!

Geen “bucketlist” dat heeft een andere betekenis voor mij, vind ik.

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende